Temperaturile au marcat o creştere accentuată în ultimul timp, cerul a fost variabil, temporar noroc în nordul şi centurl Carpaţilor Orientali. Vântul a suflat slab şi moderat în sectorul nord-vestic, cu intensificări de vânt care au atins 50-65 de kilometri pe oră. Stratul de zăpadă a scăzut cu 1-2 centimetri, iar în unele locuri chiar cu 3-5 centimetri.
Atât în masivul Bucegi, cât şi al masivului Făgăraş există risc însemnat de avalanşă. În Bucegi, în zonele adăpostite se regăsesc depozite de zăpadă, care depăşesc 1-1,5 metri. Stratul de zăpadă e alcătuit în partea superioară din particule fine, consitituite de obicei în plăci de vânt, iar în interior regăsim fațete plane și cristale cupă, cu rezistență scăzută. În timp ce, în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă este instabilt, se pot declanşa avalanşe medii pe versanţii înclinaţi, iar în zonele adăpostite există un volum însemnat de zăpadă, care depăseşte 40-60 de centimetri. În locurile adăpostite, depozitele de zăpadă măsoară pe alocuri peste 2-3 metri.
În munţii Parâng-Şureanu există un risc de avalanşe de mici dimeniuni. Stratul de zăpadă este consilidat şi relativ stabilizat, în unele zone stratul de zăpadă atinge 50 de centimetri. Iar în munţii Ţarcu-Gordeanu supraîncărcările mari pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici. Stratul de zăpadă este compact şi atine în unele locuri 10-15 centimetri.