„Vremea va mai rămâne din punct de vedere termic la valori care vor fi până la scara întregii ţări cel mult 1-11 grade, dar începând din această noapte vor fi ninsori în special în zona montană, consistente în nordul Carpaţilor Orientale şi în Munţii Apuseni. Se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei, iar în Crişana şi Banat vor predomina ploile. De vineri, aria precipitaţiilor se va putea extinde, astfel încât cantităţile de apă să totalizeze 15-20 de l/mp îndeosebi în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar în în regiunile sud-estice cu vânt care va avea intensificări„, a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.
Totodată, duminică şi începutul săptămânii viitoare va veni cu o vreme în continuă răcire, cu nopţi geroase, cu temperaturi care vor coborî, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar sub -15 grade, izolat chiar mai coborâte. Vor fi şi maximele pe timpul zilei la valori negative. Aria precipitaţiilor se va putea extinde în majoritatea regiunilor.
Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Când şi unde se întorc ninsorile
„Cerul va rămâne mai mult acoperit, va pătrunde aer rece, temperaturile vor fi în scădere, însă atunci când norii se vor mai rări şi în prezenţa stratului de zăpadă ce se va depune cu siguranţă gerul va fi practic la el acasă. Cel mai probabil, marţi şi miercuri dimineaţa, ar fi temperaturi şi în Capitală sub -12, -14 grade. În ţară, prin Transilvania, Moldova, Maramureş vor fi temperaturi sub -15, -17 grade, în depresiuni şi la munte sub -20 de grade„, a declarat, la România TV, Romica Jurca, expert meteorolog.
Mai mult, atât în țară, cât și în Capitală se va depune strat consistent de zăpadă, va fi ger şi viscol.
„Hărţile probabile pe care noi le consultăm arată că cerul se pătrează înnorat, va continua să ningă, dar nu temperaturile ar trebui să ne sperie foarte tare, ci stratul de zăpadă ce se va aşterne plus viscolul. Ninsori cu intensificări ale vântului vor fi în sudul Moldovei, în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, în Dobrogea. Acele cantităţi de apă de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare înseamnă cel puţin 30 de centimetri de strat de zăpadă. În Bucureşti, în cazul cel mai bun, ar fi undeva la 15 centimetri. În cazul cel mai rău se pot depăşi 20-30 de centimetri, vântul va fi foarte intens, vizibilitatea redusă, senzaţia de frig accentuată, n-ar fi exclus să se formeze troiene şi în Capitală şi în partea sudică şi de sud-est a ţării până în prima parte a zilei de sâmbătă chiar şi duminică dimineaţa ar mai fi şi ploi. Este o luptă între ninsoare şi ploaie”, a spus Romica Jurca.
Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte, reapar ninsorile