Meteorologii anunţă VREME CANICULARĂ, fără ploi VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Potrivit prognozei publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în prima parte a intervalului 18 iunie - 1 iulie, vremea va deveni caniculară în majoritatea regiunilor, iar de răcorit nu vom avea nicio şansă, pentru că ploile nu vor ocoli până în jurul datei de 22 iunie.
Romania TV
18 iun. 2012, 08:38
Meteorologii anunţă VREME CANICULARĂ, fără ploi VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În BANAT, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta în prima săptămână a intervalului, devenind caiculară în întreaga regiune pe 21 şi 22 iunie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge valoarea de 35 de grade. În intervalul 23-27 iunie va avea loc un proces de răcire, care va readuce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, iar tendinţa pentru ultima parte a perioadei de prognoză este de menţinere a temperaturii aerului în jurul acestor valori normale.

Nu se aşteaptă precipitaţii până spre sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză, după care probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse şi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului va creşte şi se va menţine însemnată până la sfârşitul lunii.

În CRIŞANA, în primele zile, temperatura aerului va marca o creştere treptată, vremea devenind caniculară în toată regiunea în jurul datei de 21 iunie, când media maximelor va atinge 35 de grade. Pe 23 iunie, vremea va intra într-un proces de răcire, devenind normală termic spre data de 26 iunie, iar regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice până la sfârşitul lunii.

Nu vor fi precipitaţii până în jurul datei de 22 iunie, după care probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului va creşte şi se va menţine însemnată până la sfârşitul lunii, dar mai ales în jurul datei de 26 iunie.

În TRANSILVANIA, temperaturile medii vor fi în creştere treptată la începutul intervalului, caracterizând o vreme călduroasă în jurul datei de 22 iunie. În intervalul 23-27 iunie temperaturile vor marca o scădere, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei şi se vor menţine relativ constante la valori normale până la sfârşitul perioadei de prognoză.

Aversele însoţite de descărcări electrice vor fi de interes pentru întreaga regiune după data de 23 iunie şi până la sfârşitul perioadei de prognoză, cu o probabilitate mai mare pentru cantităţi de apă importante între 24 şi 26 iunie.

În MARAMUREŞ, vremea se va încălzi de la o zi la alta în prima parte a intervalului, devenind călduroasă, chiar caniculară în orele amiezelor, pe 21 şi 22 iunie. Va urma un proces de răcire treptată până pe 25-26 iunie, după care, până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii iunie, atât în ceea ce priveşte valorile medii ale temperaturilor minime, cât şi pe cele ale maximelor diurne.

Aversele însemnate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice vor fi de interes în toată regiunea în intervalul 23-27 iunie, după care ploile se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi mai slabe cantiativ. În intervalul 18-21 iunie probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

În MOLDOVA, vremea se va încălzi treptat până pe 22 iunie, când va deveni caniculară, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 35 de grade şi minimele nu vor coborî, în medie, sub 20 de grade. În intervalul 23-25 regimul termic va marca o scădere treptată, după care se va menţine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

În primele zile nu se vor semnala precipitaţii, dar în intervalul 23-27 iunie probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi însoţite de descărcări electrica va creşte. Spre sfârşitul perioadei de prognoză ploile se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ.

În DOBROGEA, temperaturile medii vor marca o creştere treptată în intervalul 18-23 iunie, vremea devenind călduroasă. După 23 iunie va urma o perioadă de uşoară răcire, iar din 26 iunie până la sfârşitul lunii regimul termic se va menţine în limite apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii iunie.

Intervalul de prognoză va fi caracterizat de o probabilitate redusă de apariţie a precipitaţiilor, exceptând intervalul 24-27 iunie când se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ, dar însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În MUNTENIA, regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă în primele zile ale perioadei de prognoză, caniculară chiar în jurul datei de 21-22 iunie, când media temperaturilor maxime va atinge 35 de grade. În intervalul 24-27 iunie valorile termice vor marca o scădere treptată, apropiindu-se de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, după care nu se vor mai înregistra variaţii semnificative.

În prima parte a intervalului nu se vor semnala precipitaţii. Probabilitatea de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului va fi mai mare în intervalul 24-27 iunie.

În OLTENIA, în prima parte a intervalului, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caniculară în jurul datei de 22 iunie, după care va avea loc un proces de răcire treptată care va aduce mediile temperaturii aerului în jurul normelor climatologice în data de 27 iunie. Ultimele zile ale perioadei de prognoză se vor caracteriza printr-un regim termic constant, apropiat de mediile multianuale ale sfârşitului de iunie.

Nu vor fi precipitaţii până pe 22 iunie, dar în intervalul 24-26 iunie probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi descărcări electrice. În restul perioadei de prognoză probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine scăzută.

La MUNTE, temperaturile medii vor marca o creştere uşoară, caracterizând o vreme călduroasă în jurul datei de 22 iunie, după care vremea va intra într-un proces de răcire uşoară şi treptată, după data de 25 iunie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii iunie.

În prima parte a intervalului doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, dar probabilitatea ca precipitaţiile, mai ales averse însoțite de descărcari electrice, să fie mai abundente şi mai extinse ca arie, va creşte după data de 23 iunie.

DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Spynews
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit decedat în casă
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Secretul gospodinelor din Moldova pentru ouă de Paște frumos colorate. Ai nevoie doar de aceste plante banale
Capital.ro
UE a blocat România. Ordinul a venit chiar înainte de Paște. Nu se mai trece granița până la 30 septembrie
Playtech.ro
Cum să nu iei amendă de 1600 de lei când parchezi lângă trecerea de pietoni. Distanța legală pentru evitarea sancțiunilor
DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Adevarul
Ghid de supraviețuire în războiul sondajelor electorale. Ștefureac: „80% din ce s-a publicat până acum sunt advertoriale electorale”
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Rareș Ion, prietenul lui Vlad Pascu, înainte de a fi găsit mort în casă. Tânărul de 20 de ani s-a filmat într-o ipostază tulburătoare
Spynews
A pus punctul pe i! Decizia radicală a Georgianei Lobonț în legătură cu familia ei. Nu mai vrea niciodată să treacă prin asta!
Spynews
Ce decizie a luat Sânziana Negru pentru casa ei din Moldova. A făcut schimbări majore de când a început lucrările: “M-am speriat când am văzut”
Evz.ro
Zuckerberg reinventează Facebook-ul: Are o idee nebunească
Ego.ro
EXCLUSIV Dana Roba, planuri nebunești cu iubitul, de Paște! ”Am să-i arăt...”
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Tudor Duma, dealerul lui Vlad Pascu, a fost reținut după moartea prietenului său Rareș. Ce acuzații îi sunt aduse
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut un cântăreț uriaș. Ne-a lăsat comori pe note muzicale. A cântat pentru toți și a murit în tăcere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Rusia, posibila amenintare pentru Romania: „Ultima vara de pace nu mai este complet ireala”
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI Gigi Becali și-a lăsat barbă și acum călugării îl urmează peste tot! Recent i-a dus pe toți la stână în Rolls-Royce: Hai la oi VIDEO și FOTO
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Semnificațiile zilei de azi: Miercurea Trădării, ziua în care iubirea a fost vândută pe 30 de arginți