Meteorologii au modificat prognoza în România. Când scăpăm de temperaturile sufocante de peste 30 de grade Celsius

Caniculă şi disconfort termic în cea mai mare parte a ţării - Meteorologii anunţă că temperaturile pot trece de 37 de grade în sudul şi sud-estul ţării, iar în regiunile vestice şi estice se vor înregistra şi 34 de grade.
Filip Stan
17 aug. 2023, 10:38
Meteorologii au modificat prognoza în România. Când scăpăm de temperaturile sufocante de peste 30 de grade Celsius

Prognoza meteo. Temperaturi de până la 37°C, dar și câteva furtuni locale! Vremea se va menține călduroasă, iar pe alocuri caniculară, și în zilele următoare. Local, vor fi și câteva intervale cu averse și furtuni, în special în regiunile intracarpatice și în zonele de munte.

În zilele următoare, temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 35 de grade în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri vor urca până la 36 – 37 de grade. Nopțile vor fi destul de călduroase, iar în unele zone chiar tropicale, cu temperaturi minime de peste 20 de grade.

Cantitățile totale de precipitații prognozate de modelul ICON până luni, 21 august.Datorită umidității mai ridicate a aerului, în nordul, vestul și centrul țării vor fi și unele intervale cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și furtuni locale, fenomene care vor fi posibile doar izolat în restul teritoriului.

Avertizare cod galben de furtuni cu grindină și rafale de vânt puternic în 17 județe. Apoi revine canicula

Prognoza meteo. Săptămâna viitoare va aduce mai întâi o scădere ușoară a temperaturii în jumătatea nordică a țării, mai ales în nord-est, urmată apoi de o încălzire spre sfârșitul săptămânii. Unele modele de prognoză estimează temperaturi de 39 – 42 de grade în această perioadă, dar majoritatea scenariilor indică maxime mult mai moderate, de până la 36 – 38 de grade.

Modelul american de prognoză GFS estimează maxime de peste 40 de grade în unele regiuni în jur de 23 – 25 august. Totuși, sunt șanse mici să se atingă într-adevăr astfel de temperaturi.Presiunea atmosferică va fi relativ ridicată, de aceea șansele de ploaie vor fi mai reduse. De altfel, pe spații extinse din estul și sudul țării e foarte probabil să se înregistreze doar precipitații neînsemnate sau chiar să nu plouă deloc în acest interval.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!

Deși nu e exclus ca vremea călduroasă să se prelungească și mai mult, există semnale privind o posibilă răcire spre finalul lunii august. Deocamdată, însă, ne putem bucura de ultimul interval mai lung cu vreme frumoasă din această vară.

Prognoza meteo. Meteorologii au emis o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă pânăm duminică. Temperaturile pot trece de 37 de grade, în sudul şi sud-estul ţării, iar în regiunile vestice şi estice se vor înregistra şi 34 de grade.

Potrivit ANM, de joi până duminică, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade şi izolat de 37 de grade.

”Disconfortul termic va fi ridicat şi în regiunile vestice şi estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade”, a transmis ANM. În după-amiaza zilei de joi, în estul şi sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'