Celor trei persoane păcălite sunt pensionare cu vârste cuprinse între 65 si 77 de ani. Escrocii le-au spus că rude apropiate ar fi comis accidente rutiere grave, iar ele trebuie să plătească taxele pentru spitalizarea victimelor.
„M-a întrebat dacă am două mii în casă să mă duc să-i depun la cea mai apropiată bancă, da’ să nu închid telefonul. Am închis telefonul de câteva ori şi a ţipat la mine să nu mai închid telefonul. A zis să intru în bancă şi să depun două mii de lei pe..mi-a dat un nume”, a povestit una dintre victime.
„El m-a ţinut cu telefonul până la ora trei şi mi-a tot dat explicaţii, că acuma s-a primit banii, s-a dat banii, să-i plătesc eu lui accidentul, precum că-i accident grav şi să-i plătesc îngrijirea medicală”, a relatat o altă bătrână înşelată.
O altă femeie a fost acostată chiar pe stradă de un individ care i-a cerut 50.000 de lei, pentru a-i ajuta soţul să scape de un dosar penal tot pentru un accident rutier inexistent. Abia după ce a plătit, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată.
„S-a reuşit chiar identificarea unui suspect care a obţinut de la o parte vătămată suma de 50.000 de lei. Suspectul a fost identificat de către poliţişti şi reţinut”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Deşi a fost reţinut de poliţişti, bărbatul de 41 de ani din Bacău a fost eliberat de judecători.
Citeşte şi Culmea metodei „Accidentul”: A sunat la Poliţie pentru a păcăli ofiţerul de serviciu