Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Suntem în plină iarnă și, cu toate că am avut parte de cel mai călduros Crăciun din istorie, acum temperaturile au scăzut radical. Frigul excesiv are impact asupra tuturor lucrurilor, inclusiv asupra mașinii noastre. Iată ce poți să faci dacă îți îngheață geamurile.
Filip Stan
10 ian. 2024, 08:41
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Vremea rece nu prea este placută, cel puțin pentru majoritatea oamenilor. Pe lângă efectele pe care le are asupra organismului nostru, frigul poate afecta și alte lucruri. Cel mai banal exemplu este atunci când îți îngheață geamul de la mașină. Este important să știi că există o serie de trucuri care îți vor putea face viața mai ușoară atunci când se întâmplă acest lucru, ba mai mult, trucuri care te vor ajuta să protejezi sticla și vehiculul tău.

Ce să faci dacă ți-a înghețat geamul de la mașină

Probabil că unul dintre cele mai neplăcute momente este acela când ajungi dimineața la mașină, te grăbești și descoperi că geamurile sunt înghețate. În astfel de momente, ai da orice pentru a grăbi procesul. Totuși, este important să ții cont de faptul că trebuie urmată o serie de pași, astfel încât să nu pui în pericol parbrizul. În primul rând, procesul de dezghețare potrivit pentru mașină începe cu pornirea motorului. Ulterior, este indicat să setezi aerul condiționat pe cea mai mare temperatură și să treci pe modul care vizează parbrizul și geamul din spate.

Citește și: Bani de la stat pentru aceşti români. Suma maximă pe care o poate primi fiecare este de 750.000 de lei

Prima metodă la care puteț apela este folosirea apei calde pentru a topi gheața. Pentru că un contact direct al acesteia cu parbrizul ar putea duce la spargerea acestuia, vă recomandăm să utilizați un recipient, de exemplu o pungă de alimente, pe care să o țineți deasupra parbrizului. În acest mod, vă puteți menține și mâinile calde, ceea ce face ca procesul să fie mai plăcut.

O altă variantă este să vă achiziționați un spray degivrant, care se găsește în aproape orice supermarket. Totuși, o variantă mai puțin costisitoare este să vă preparați propria versiune, chiar la dumneavoastră în gospodărie. Tot ce trebuie să faceți este să turnați o cană de sare în două căni de apă caldă și să turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi spray-ul pe părțile înghețate ale mașinii. În mod similar, saramura de murături, care este bogată în sare și oțet, va face treaba, potrivit standard.com. În caz contrar, alcoolul de frecare este o opțiune. Puteți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și îl puteți turna peste părțile înghețate.

Ce să faci dacă te urci în mașină la drum lung pe timp de iarnă

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, pe pagina personală de Facebook, lucrurile esențiale care vă pot salva viața dacă sunteți șofer și plecați la drum, iarna.

„În maşină: Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung:

1. Nu uitaţi să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică.

2. Este bine să aveţi în maşină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

3. Şi în aceste cazuri e bine să evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurați măcar o activitate fizică minimală.

4. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în maşină pentru cel puţin o zi.

5. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteți preciza distanţa până la adăpost deoarece vă puteţi rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

În spaţii deschise:

1. Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor.

2. Evitaţi deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2%.

3. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări.

4. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde.

5. Nu vă deplasaţi singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta şi de a rămâne izolați în frig.

Reţineţi:

1. Hipotermia e un ucigaş tăcut.

2. Aproape jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool.

3. NU lăsaţi copiii singuri în maşină.”, a transmis medicul.

Citește și: Cum să primești despăgubiri dacă trenul tău are întârziere. Ce sumă poți primi de la CFR

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Wizz Air, surpriză mare pentru români. Se vor putea bucura de acest lucru, la un preț mai mic de 3 euro
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9