Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Suntem în plină iarnă și, cu toate că am avut parte de cel mai călduros Crăciun din istorie, acum temperaturile au scăzut radical. Frigul excesiv are impact asupra tuturor lucrurilor, inclusiv asupra mașinii noastre. Iată ce poți să faci dacă îți îngheață geamurile.
Filip Stan
10 ian. 2024, 08:41
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Vremea rece nu prea este placută, cel puțin pentru majoritatea oamenilor. Pe lângă efectele pe care le are asupra organismului nostru, frigul poate afecta și alte lucruri. Cel mai banal exemplu este atunci când îți îngheață geamul de la mașină. Este important să știi că există o serie de trucuri care îți vor putea face viața mai ușoară atunci când se întâmplă acest lucru, ba mai mult, trucuri care te vor ajuta să protejezi sticla și vehiculul tău.

Ce să faci dacă ți-a înghețat geamul de la mașină

Probabil că unul dintre cele mai neplăcute momente este acela când ajungi dimineața la mașină, te grăbești și descoperi că geamurile sunt înghețate. În astfel de momente, ai da orice pentru a grăbi procesul. Totuși, este important să ții cont de faptul că trebuie urmată o serie de pași, astfel încât să nu pui în pericol parbrizul. În primul rând, procesul de dezghețare potrivit pentru mașină începe cu pornirea motorului. Ulterior, este indicat să setezi aerul condiționat pe cea mai mare temperatură și să treci pe modul care vizează parbrizul și geamul din spate.

Citește și: Bani de la stat pentru aceşti români. Suma maximă pe care o poate primi fiecare este de 750.000 de lei

Prima metodă la care puteț apela este folosirea apei calde pentru a topi gheața. Pentru că un contact direct al acesteia cu parbrizul ar putea duce la spargerea acestuia, vă recomandăm să utilizați un recipient, de exemplu o pungă de alimente, pe care să o țineți deasupra parbrizului. În acest mod, vă puteți menține și mâinile calde, ceea ce face ca procesul să fie mai plăcut.

O altă variantă este să vă achiziționați un spray degivrant, care se găsește în aproape orice supermarket. Totuși, o variantă mai puțin costisitoare este să vă preparați propria versiune, chiar la dumneavoastră în gospodărie. Tot ce trebuie să faceți este să turnați o cană de sare în două căni de apă caldă și să turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi spray-ul pe părțile înghețate ale mașinii. În mod similar, saramura de murături, care este bogată în sare și oțet, va face treaba, potrivit standard.com. În caz contrar, alcoolul de frecare este o opțiune. Puteți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și îl puteți turna peste părțile înghețate.

Ce să faci dacă te urci în mașină la drum lung pe timp de iarnă

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, pe pagina personală de Facebook, lucrurile esențiale care vă pot salva viața dacă sunteți șofer și plecați la drum, iarna.

„În maşină: Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung:

1. Nu uitaţi să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică.

2. Este bine să aveţi în maşină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

3. Şi în aceste cazuri e bine să evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurați măcar o activitate fizică minimală.

4. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în maşină pentru cel puţin o zi.

5. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteți preciza distanţa până la adăpost deoarece vă puteţi rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

În spaţii deschise:

1. Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor.

2. Evitaţi deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2%.

3. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări.

4. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde.

5. Nu vă deplasaţi singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta şi de a rămâne izolați în frig.

Reţineţi:

1. Hipotermia e un ucigaş tăcut.

2. Aproape jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool.

3. NU lăsaţi copiii singuri în maşină.”, a transmis medicul.

Citește și: Cum să primești despăgubiri dacă trenul tău are întârziere. Ce sumă poți primi de la CFR

DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Destinație de vacanță perfectă pentru februarie. Este un adevărat paradis tropical, iar temperaturile ajung și la 30 de grade
Capital.ro
Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară...
DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Adevarul
Un fost primar la Iașiului, la al doilea dosar penal pentru pornografie infantilă. A fost reținut acum trei ani după ce ar fi agresat trei copile
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Temperatura din locuință o poți ridica fără să atingi termostatul. Secretul hotelierilor, dezvăluit
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Divorț-ȘOC în showbiz! Mădălina Pamfile s-a despărțit de tatăl fetițelor sale + Primele declarații 😲
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu este furios. Se prăbușește totul. A primit refuz imediat și definitiv
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude
substantial.ro
UEFA ia în considerare eliminarea prelungirilor din Liga Campionilor
MediaFlux
Poți să rămâi FĂRĂ PENSIE. Ce documente trebuie să depui NEAPĂRAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol