Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Suntem în plină iarnă și, cu toate că am avut parte de cel mai călduros Crăciun din istorie, acum temperaturile au scăzut radical. Frigul excesiv are impact asupra tuturor lucrurilor, inclusiv asupra mașinii noastre. Iată ce poți să faci dacă îți îngheață geamurile.
Filip Stan
10 ian. 2024, 08:41
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este
Metoda genială care te va salva atunci când îți îngheață geamurile de la mașină! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Vremea rece nu prea este placută, cel puțin pentru majoritatea oamenilor. Pe lângă efectele pe care le are asupra organismului nostru, frigul poate afecta și alte lucruri. Cel mai banal exemplu este atunci când îți îngheață geamul de la mașină. Este important să știi că există o serie de trucuri care îți vor putea face viața mai ușoară atunci când se întâmplă acest lucru, ba mai mult, trucuri care te vor ajuta să protejezi sticla și vehiculul tău.

Ce să faci dacă ți-a înghețat geamul de la mașină

Probabil că unul dintre cele mai neplăcute momente este acela când ajungi dimineața la mașină, te grăbești și descoperi că geamurile sunt înghețate. În astfel de momente, ai da orice pentru a grăbi procesul. Totuși, este important să ții cont de faptul că trebuie urmată o serie de pași, astfel încât să nu pui în pericol parbrizul. În primul rând, procesul de dezghețare potrivit pentru mașină începe cu pornirea motorului. Ulterior, este indicat să setezi aerul condiționat pe cea mai mare temperatură și să treci pe modul care vizează parbrizul și geamul din spate.

Citește și: Bani de la stat pentru aceşti români. Suma maximă pe care o poate primi fiecare este de 750.000 de lei

Prima metodă la care puteț apela este folosirea apei calde pentru a topi gheața. Pentru că un contact direct al acesteia cu parbrizul ar putea duce la spargerea acestuia, vă recomandăm să utilizați un recipient, de exemplu o pungă de alimente, pe care să o țineți deasupra parbrizului. În acest mod, vă puteți menține și mâinile calde, ceea ce face ca procesul să fie mai plăcut.

O altă variantă este să vă achiziționați un spray degivrant, care se găsește în aproape orice supermarket. Totuși, o variantă mai puțin costisitoare este să vă preparați propria versiune, chiar la dumneavoastră în gospodărie. Tot ce trebuie să faceți este să turnați o cană de sare în două căni de apă caldă și să turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi spray-ul pe părțile înghețate ale mașinii. În mod similar, saramura de murături, care este bogată în sare și oțet, va face treaba, potrivit standard.com. În caz contrar, alcoolul de frecare este o opțiune. Puteți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și îl puteți turna peste părțile înghețate.

Ce să faci dacă te urci în mașină la drum lung pe timp de iarnă

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, pe pagina personală de Facebook, lucrurile esențiale care vă pot salva viața dacă sunteți șofer și plecați la drum, iarna.

„În maşină: Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung:

1. Nu uitaţi să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică.

2. Este bine să aveţi în maşină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

3. Şi în aceste cazuri e bine să evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurați măcar o activitate fizică minimală.

4. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în maşină pentru cel puţin o zi.

5. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteți preciza distanţa până la adăpost deoarece vă puteţi rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

În spaţii deschise:

1. Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor.

2. Evitaţi deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2%.

3. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări.

4. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde.

5. Nu vă deplasaţi singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta şi de a rămâne izolați în frig.

Reţineţi:

1. Hipotermia e un ucigaş tăcut.

2. Aproape jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool.

3. NU lăsaţi copiii singuri în maşină.”, a transmis medicul.

Citește și: Cum să primești despăgubiri dacă trenul tău are întârziere. Ce sumă poți primi de la CFR

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Zodiile care vor fi pe val până pe 1 mai. Cinci nativi sunt în culmea fericirii
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Silviu Predoiu a dezvăluit totul: Am mai spus acest lucru
Playtech.ro
Se dau bani de la stat în luna mai. Actul care îţi asigură ajutorul financiar
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colosul din Ungaria a pus ochii pe un sector-cheie din România
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Papa Francisc a ajuns alături de Hristos! Imaginile care au făcut înconjurul lumii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte