Un bătrân din Bacău a pierdut 8.000 de lei, după ce a picat în plasa unor tineri. Această nouă metodă folosită de tot mai mulți hoți din România se bazează pe vulnerabilitatea bătrânilor singuri.
Hoții profită de starea de vulnerabilitate, dar și de naivitatea unor persoane mai în vârstă și reușesc să se apropie de acestea câștigându-le încrederea și în cele din urmă banii.
Este și cazul unui bătrân de 78 de ani din Bacău care a fost păcălit de doi tineri de 19, respectiv 20 de ani. Aceștia i-au spus bătrânului că a câștigat un premiu, însă pentru a intra în posesia lui, trebuie să plătească suma de 8.000 de lei.
Bătrânul naiv, crezând că cei doi tineri îi sunt prieteni buni, le-a dat acestora banii, iar când și-a dat seama că a fost victima unei escrocherii a anunțat poliția.
Oamenii legii au descoperit în cele din urmă cine sunt autorii faptei și i-au arestat pe cei doi tineri. Din fericire pentru bătrân, hoții nu au apucat să cheltuie banii.
Poliția trage un semnal de alarmă cu privire la aceste situații și îi îndeamnă în special pe vârstnici să nu creadă în astfel de împrieteniri fictive, atunci când străinii îi abordează pe stradă.
O femeie a băgat spaima în angajații unui supermarket din Arad, după ce a reușit să îi păcălească și să fure de 10 ori diverse produse alimentare ”cu ajutorul” caselor self-scan.
În ultima perioadă, în supermarketurile din România numărul furturilor a crescut vertiginos și asta pentru că de când au fost instalate casele self-scan, hoții au avut la îndemână noi metode de ”lucru”.
Reprezentanții marilor lanțuri de magazine spun că de cele mai multe ori hoții plătesc un singur produs, de regulă unul ieftin, după care utilizează codul de bare de pe bon pentru ieșirea din zona de securitate. Însă atunci când ies, aceștia au sacoșele pline cu foarte multe produsele neplătite.
Este și cazul unei femei din Arad care a băgat spaima în angajații unui supermarket, după ce a reușit să să îi păcălească și să fure produse alimentare de 10 ori.
„Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide. Își umple plasele, plătește doar un iaurt, și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad. Și foarte rapidă. Nu am reușit să o prind”, a declarat agentul de pază al magazinului.
Paznicii spun că le este din ce în ce mai greu să țină sub supraveghere toți clienții atunci când aglomerația este mare, iar hoții profită de acest lucru și se fac nevăzuți, după ce își însușesc numeroase produse din magazin și nu le plătesc.
Citește și Doi hoţi din România au dat „lovitura vieţii lor”. Au furat o sticlă de suc!