Mulți români preferă să-și cumpere mașini scumpe, deși nu au suficienți bani pentru întreținerea autoturismului. Un cetățean din Timișoara ar putea fi un bun exemplu în acest sens, în contextul în care tarifele pentru curentul electric au explodat, informează presa locală.
Proprietarul unei mașini scumpe, al unui BMW înmatriculat de Timiș, a găsit o metodă ingenioasă pentru a-și încărca mașina electrică, aparent fără a plăti vreun ban. Inițial, în social media, internauții l-au acuzat de șofer că-și încarcă bateria la un stâlp de iluminat public, din Timișoara.
Update:
În cele din urmă, misterul a fost elucidat. Șoferul și-a pus BMW-ul hybrid la încărcat, de fapt, la priza unui apartament.
În imagini se observă cum un cablu portocaliu care iese de la geamul unei case, este trecut peste trotuar şi coboarât pe stâlpul de electricitate.
În România există aproximativ 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice, dintre care, în jur de 100 în București.
Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane unități) din totalul vânzărilor de mașini noi până în 2024, pe cele mai importante șase piețe din Europa, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania și Elveția, notează presa internațională.
Guvernul României încurajează achiziționarea autovehiculelor nepoluante prin programul Rabla Plus, prin oferirea unui eco-tichet pentru autovehicule noi electrice și pentru autovehicule noi hibride.
Comisia Europeană intenționează ca din 2035 să nu mai fie vândute mașini noi pe benzină sau diesel, iar obiectivul intermediar este ca emisiile de CO2 ale mașinilor noi să scadă cu 55% până în 2030. De asemenea, vor fi impuse și intervale minime la care să existe stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzi: cel puțin la fiecare 60 km pe autostradă și la minim 150 km vor trebui să existe stații de alimentare cu hidrogen.