Cel mai mare avantaj al vinetelor este că sunt niște legume foarte versatile. Le poți prăji, adăuga în diferite mâncăruri sau le poți coace. Dacă alegi ultima variantă, trebuie neapărat să știi că există o metodă foarte rapidă de a le curăța.
Chiar și cele mai dedicate gospodine nu suportă să curețe vinetele coapte. Totuși, află că există un truc incredibil care îți va face viața mult mai ușoară.
Tot ce trebuie să faci este să le pui, imediat după coacere, într-o pungă închisă bine ermetic timp de zece minute. În tot acest timp, condensul format în interior va acționa asupra legumelor și va înmuia coaja, care se va îndepărta foarte simplu și rapid, scrie impact.ro.
În această perioadă de vară, salata de vinete devine un fel de mâncare foarte iubit de români. Acest preparat extremd e gustos se consumă cu roșii și brânză.
Atunci când vrei să faci vinete coapte este foarte important să știi să le alegi. Ideale pentru salată sunt cele mari, dar ușoare, ferme, cu coajă de o culoare neagră și lucioasă. Aceste detalii chiar pot face diferența. Și unde mai pui că vinetele crude, tari și grele sunt și extrem de amare.
După ce le-ați ales pe cele mai frumoase, vinetele se coc, apoi se pun pe o tavă. Acestea trebuie să stea puțin înclinate, pentru a se scurge sucul. Se lasă așa minimum o oră, apoi se pun puțin pe foc și se urmează procedura de mai sus, care ajută la curățarea lor, a mai scris sursa citată.
Ingrediente:
două vinete mari
½ ceapă albă sau roșie
60-70 ml ulei de floarea-soarelui
zeamă de lămâie proaspătă
sare și piper, după gust
Citește și: Salata de vinete dietetică şi delicioasă. Secretul Mihaelei Bilic pentru o gustare sănătoasă în weekend
Mod de preparare: După ce ai copt vinetele, le-ai curățat, scurs și tocat mărunt, poți începe să incorporezi uleiul, amestecând cu lingură de lemn, că la maioneză. Adaugă sare, piper, puțină zeamă de lămâie și ceapă tocată mărunt și lasă vinetele să se răcească timp de o ora. Cu aceste cantități vei obține patru porții de salată de vinete.