Se pare că tehnologia și credința pot să găsească unu numitor comun! Metoda inedită pe care a găsit-o un preot pentr a-și apropia enoriașii a devenit virală pe rețelele de socializare. Acesta a explicat curioșilor cum a ajuns la această metodă și de ce crede că o astfel de abordare este extrem de importantă în „secolul vitezei”.
De cele mai multe ori, oamenii trăiesc cu o preconcepție în ceea ce privește preoții. Oamenii bisericii sunt considerați conservatori, oameni care se țin departe de tehnologie sau de lumea modernă a internetului. Tocmai din acest motiv enoriașii au impresia că anumite subiecte nu pot fi abordate cu duhovnicul. Preotul despre care vorbim a decis să demonstreze aceste mituri și a făcut acest lucru printr-o metodă absolut inedită, dar și prin faptul că și-a făcut publice ideile atât de bine ancorate în realitate.
Preotul se numește Don Giorgio Mariotti și trăiește în satul Nuvole (Città di Castello), provincia Perugia. Acesta a devenit cunoscut pentru faptul că după fiecare slujbă pe care o ține, rămâne să sfințească telefoanee, tabletele și laptopurile enoriașilor.
Don Giorgio a dezvăluit că aceasta este modalitatea ideală pentru a-i proteja pe cetățeni și de a ține știrile false la distanță. Acesta a explicat că este nevoie de o purificare în masă, deoarece ura propagată pe rețelele de socializare și prejudecățile oamenilor afectează sufeletel enoriașilor.
„Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false. Pot răni sufletul și alimenta campanii de ură și dezinformare”, a spus Don Giorgio, potrivi presei internaționale.
Într-un interviu acordat recent, duhovnicul a mărturisit faptul că însuși Papa Francisc a vorbit cu ocazia Zilei Comunicării Sociale despre modalitățile de comunicare eficientă. Deși se bucură de un succes răsunător, Don Giorgio Mariotti susține că nu este primul preot care a optat pentru o asemenea practică, ba din contră. La începutul anilor 2000, un alt preot din Anglia avea aceeași ocupație.