Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații: „Putem trăi fără Matematică, dar ar fi păcat”

Doar câteva zile îi mai despart pe elevi de Evaluarea Națională și câteva săptămâni pe cei care vor da Bacalaureatul. Cu toții sunt emoționați și simt presiune în aceste zile, și cei nepregătiți, dar chiar și cei care au învățat pe tot parcursul anului.
Filip Stan
20 iun. 2024, 21:22
Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații:

Ministerul Educației publică an de an notele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la BAC, iar aceste rezultate contează mult pentru viitorul absolvenților. Specialiștii în Educație și mulți elevi susțin, însă, că performanța școlară nu se rezumă la note, ci implică o „satisfacție personală și pregătire pentru viitor”.

Dani, pe numele său complet Daniel Ștefan, elev la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alexandria, care a câștigat o mulțime de competiții naționale și internaționale la Matematică, Robotică, Literatură, fără meditații, a vorbit despre cum a reușit să obțină rezultate atât de spectaculoase învățând de unul singur.

Are 14 ani și e vicecampion la Brio Challenge- clasa a VIII-a- Olimpiada digitală de Mate. Dani spune că nu învață deloc ca să ia note mari, ci are un cu totul alt scop, vrea să fie profesor de Matematică.

„Sincer să fiu, nu mă motivează deloc dorința de a obține note mari, sunt motivat de satisfacția de a înțelege un concept nou sau de a rezolva o problemă dificilă. Scopul meu final este de a fi bine pregătit pentru orice îmi rezervă viitorul. Deși mi-am ales deja o profesie, profesor de matematică, vreau să îmi păstrez opțiunile deschise, și consider că, învățând zilnic la toate materiile, pot explora diferite cariere și pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când va veni momentul. Mă concentrez pe faptul că trebuie să mă organizez, să învăț regulat și să am grijă de mine atât mental, cât și fizic”, a spus Dani, în timp ce se pregătește pentru Evaluarea Națională.

Citește și 95% dintre locurile de la școlile MAI din România s-au ocupat. Motivele pentru care tinerii aleg acest domeniu

Elevii români s-au plâns în repetate rânduri că „Matematica e grea și nu te ajută la nimic”, că „sistemul nu ajută”. Dani are o metodă a lui de a învăța bine, fără să fie nevoie de meditații.

„Practica este crucială la Matematică, așa că lucrez pe cont propriu acasă pentru a consolida ceea ce am învățat în clasă. Nu am făcut niciodată meditații, deși e foarte la modă acest lucru, am urmat exemplul surorilor mele mai mari, și îmi spun tot timpul în gând că dacă ele au putut, și eu pot învăța singur. Un ajutor suplimentar de nădejde a fost pentru mine frecventarea online a cursurilor Școlii remediale de vară A.E.R. care m-a ajutat să mă pregătesc, oferindu-mi resurse suplimentare și un mediu de învățare extraordinar.

Cel mai mult mă ajută Platforma Brio, pentru că îmi arată clar progresul pe care îl fac în timp. Pot vedea cum evoluez și ce capitole stăpânesc deja, iar pentru mine, faptul că pot vedea cum mă îmbunătățesc, este foarte motivant. Pe lângă asta, interfața sa este foarte ușor de utilizat și intuitivă, ceea ce face pentru mine învățarea plăcută și fără frustrări”, a spus Dani.

„Matematica mă învață cum să abordez problemele în mod logic și să găsesc soluții, iar acest lucru este util nu doar la orele de matematică, ci și la alte materii și în situațiile de zi cu zi în care trebuie să găsesc soluții rapide. Fie că este vorba de a înțelege statisticile din știri, de a citi hărți sau de a ști cât timp mai am la dispoziție pentru a mă juca, matematica este peste tot și mă ajută să înțeleg și să interacționez mai bine cu lumea. Pe scurt, Matematica nu înseamnă doar rezolvarea problemelor dintr-o culegere, este un instrument care îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii mai bune. Îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii bune”, a adăugat el.

Elevul e de părere că matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. „Matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. Nu poți înțelege niciun fenomen fizic, nicio reacție chimică, în general niciun principiu științific fundamental fără Matematică. Chestiuni practice, de tip nu poți cheltui mai mult decât câștigi, cum se calculează o dobândă, cum poți estima distanțe, cum poți trasa linii drepte și cercuri și așa mai departe. Dar am văzut judecători incapabili să decidă în spețe în care era nevoie de niște abilități mai avansate de calcul, am văzut oameni incapabili să calculeze arii, volume și așa mai departe. Așa că voi spune: putem, firește, trăi fără matematică, la fel cum putem trăi și fără poezie, fără muzică, fără arte. Dar e păcat să fie așa. Vedem mai mult și mai clar dacă știm matematică”, arată Gabi Bartic.

Citește și Statutul elevului 2024. Părinții și elevii pot solicita, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, reevaluarea lucrării scrise dacă sunt nemulțumiți de notare

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească o fetiță de 3 ani în pietriș. Părinții au rămas muți de uimire când au văzut comoara descoperită
Capital.ro
Regulă nouă la bloc 2025. Interzis pentru românii care stau la bloc. Amendă de 6.000 de lei pentru vecini
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
Ce se ascunde în spatele propunerii lui Nicușor Dan de a negocia cu Antonescu și Lasconi o ieșire din cursa pentru Cotroceni
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Zodiacul iubirii pentru aprilie. Plăceri senzuale și ispite noi. Nu toate semnele vor rezista tentațiilor
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Usher, vrăjit de o româncă! Cine e Roberta Maria, bomba sexy care a petrecut pe Arena O2, din Londra, cu artistul internațional
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunțul serii despre Ion Iliescu. Ce se va întâmpla cu fostul președinte al României
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Anunț pentru toți românii care plătesc facturi la curent prin PPC (fostă Enel) sau Hidroelectrica. Cât va costa energia electrică de la 1 iulie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București