Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații: „Putem trăi fără Matematică, dar ar fi păcat”

Doar câteva zile îi mai despart pe elevi de Evaluarea Națională și câteva săptămâni pe cei care vor da Bacalaureatul. Cu toții sunt emoționați și simt presiune în aceste zile, și cei nepregătiți, dar chiar și cei care au învățat pe tot parcursul anului.
Filip Stan
20 iun. 2024, 21:22
Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații:

Ministerul Educației publică an de an notele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la BAC, iar aceste rezultate contează mult pentru viitorul absolvenților. Specialiștii în Educație și mulți elevi susțin, însă, că performanța școlară nu se rezumă la note, ci implică o „satisfacție personală și pregătire pentru viitor”.

Dani, pe numele său complet Daniel Ștefan, elev la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alexandria, care a câștigat o mulțime de competiții naționale și internaționale la Matematică, Robotică, Literatură, fără meditații, a vorbit despre cum a reușit să obțină rezultate atât de spectaculoase învățând de unul singur.

Are 14 ani și e vicecampion la Brio Challenge- clasa a VIII-a- Olimpiada digitală de Mate. Dani spune că nu învață deloc ca să ia note mari, ci are un cu totul alt scop, vrea să fie profesor de Matematică.

„Sincer să fiu, nu mă motivează deloc dorința de a obține note mari, sunt motivat de satisfacția de a înțelege un concept nou sau de a rezolva o problemă dificilă. Scopul meu final este de a fi bine pregătit pentru orice îmi rezervă viitorul. Deși mi-am ales deja o profesie, profesor de matematică, vreau să îmi păstrez opțiunile deschise, și consider că, învățând zilnic la toate materiile, pot explora diferite cariere și pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când va veni momentul. Mă concentrez pe faptul că trebuie să mă organizez, să învăț regulat și să am grijă de mine atât mental, cât și fizic”, a spus Dani, în timp ce se pregătește pentru Evaluarea Națională.

Citește și 95% dintre locurile de la școlile MAI din România s-au ocupat. Motivele pentru care tinerii aleg acest domeniu

Elevii români s-au plâns în repetate rânduri că „Matematica e grea și nu te ajută la nimic”, că „sistemul nu ajută”. Dani are o metodă a lui de a învăța bine, fără să fie nevoie de meditații.

„Practica este crucială la Matematică, așa că lucrez pe cont propriu acasă pentru a consolida ceea ce am învățat în clasă. Nu am făcut niciodată meditații, deși e foarte la modă acest lucru, am urmat exemplul surorilor mele mai mari, și îmi spun tot timpul în gând că dacă ele au putut, și eu pot învăța singur. Un ajutor suplimentar de nădejde a fost pentru mine frecventarea online a cursurilor Școlii remediale de vară A.E.R. care m-a ajutat să mă pregătesc, oferindu-mi resurse suplimentare și un mediu de învățare extraordinar.

Cel mai mult mă ajută Platforma Brio, pentru că îmi arată clar progresul pe care îl fac în timp. Pot vedea cum evoluez și ce capitole stăpânesc deja, iar pentru mine, faptul că pot vedea cum mă îmbunătățesc, este foarte motivant. Pe lângă asta, interfața sa este foarte ușor de utilizat și intuitivă, ceea ce face pentru mine învățarea plăcută și fără frustrări”, a spus Dani.

„Matematica mă învață cum să abordez problemele în mod logic și să găsesc soluții, iar acest lucru este util nu doar la orele de matematică, ci și la alte materii și în situațiile de zi cu zi în care trebuie să găsesc soluții rapide. Fie că este vorba de a înțelege statisticile din știri, de a citi hărți sau de a ști cât timp mai am la dispoziție pentru a mă juca, matematica este peste tot și mă ajută să înțeleg și să interacționez mai bine cu lumea. Pe scurt, Matematica nu înseamnă doar rezolvarea problemelor dintr-o culegere, este un instrument care îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii mai bune. Îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii bune”, a adăugat el.

Elevul e de părere că matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. „Matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. Nu poți înțelege niciun fenomen fizic, nicio reacție chimică, în general niciun principiu științific fundamental fără Matematică. Chestiuni practice, de tip nu poți cheltui mai mult decât câștigi, cum se calculează o dobândă, cum poți estima distanțe, cum poți trasa linii drepte și cercuri și așa mai departe. Dar am văzut judecători incapabili să decidă în spețe în care era nevoie de niște abilități mai avansate de calcul, am văzut oameni incapabili să calculeze arii, volume și așa mai departe. Așa că voi spune: putem, firește, trăi fără matematică, la fel cum putem trăi și fără poezie, fără muzică, fără arte. Dar e păcat să fie așa. Vedem mai mult și mai clar dacă știm matematică”, arată Gabi Bartic.

Citește și Statutul elevului 2024. Părinții și elevii pot solicita, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, reevaluarea lucrării scrise dacă sunt nemulțumiți de notare

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Wizz Air, lovitură pentru concurență. A introdus rute noi către șase destinații de vacanță aflate în topul preferințelor românilor. Biletele costă mai puțin decât o masă la restaurant
Capital.ro
Călin Georgescu va fi învins. Omul care îi va lua complet fața. Va intra în turul 2 și va câștiga
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Un fenomen rar în România: Inversiunea termică. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Teheranul speră că Trump va alege rațiunea în relațiile cu Iranul
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!