Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații: „Putem trăi fără Matematică, dar ar fi păcat”

Doar câteva zile îi mai despart pe elevi de Evaluarea Națională și câteva săptămâni pe cei care vor da Bacalaureatul. Cu toții sunt emoționați și simt presiune în aceste zile, și cei nepregătiți, dar chiar și cei care au învățat pe tot parcursul anului.
Filip Stan
20 iun. 2024, 21:22
Metoda la care a apelat un elev pentru a avea rezultate remarcabile la învățătură. A reușit să se afirme fără meditații:

Ministerul Educației publică an de an notele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la BAC, iar aceste rezultate contează mult pentru viitorul absolvenților. Specialiștii în Educație și mulți elevi susțin, însă, că performanța școlară nu se rezumă la note, ci implică o „satisfacție personală și pregătire pentru viitor”.

Dani, pe numele său complet Daniel Ștefan, elev la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alexandria, care a câștigat o mulțime de competiții naționale și internaționale la Matematică, Robotică, Literatură, fără meditații, a vorbit despre cum a reușit să obțină rezultate atât de spectaculoase învățând de unul singur.

Are 14 ani și e vicecampion la Brio Challenge- clasa a VIII-a- Olimpiada digitală de Mate. Dani spune că nu învață deloc ca să ia note mari, ci are un cu totul alt scop, vrea să fie profesor de Matematică.

„Sincer să fiu, nu mă motivează deloc dorința de a obține note mari, sunt motivat de satisfacția de a înțelege un concept nou sau de a rezolva o problemă dificilă. Scopul meu final este de a fi bine pregătit pentru orice îmi rezervă viitorul. Deși mi-am ales deja o profesie, profesor de matematică, vreau să îmi păstrez opțiunile deschise, și consider că, învățând zilnic la toate materiile, pot explora diferite cariere și pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când va veni momentul. Mă concentrez pe faptul că trebuie să mă organizez, să învăț regulat și să am grijă de mine atât mental, cât și fizic”, a spus Dani, în timp ce se pregătește pentru Evaluarea Națională.

Citește și 95% dintre locurile de la școlile MAI din România s-au ocupat. Motivele pentru care tinerii aleg acest domeniu

Elevii români s-au plâns în repetate rânduri că „Matematica e grea și nu te ajută la nimic”, că „sistemul nu ajută”. Dani are o metodă a lui de a învăța bine, fără să fie nevoie de meditații.

„Practica este crucială la Matematică, așa că lucrez pe cont propriu acasă pentru a consolida ceea ce am învățat în clasă. Nu am făcut niciodată meditații, deși e foarte la modă acest lucru, am urmat exemplul surorilor mele mai mari, și îmi spun tot timpul în gând că dacă ele au putut, și eu pot învăța singur. Un ajutor suplimentar de nădejde a fost pentru mine frecventarea online a cursurilor Școlii remediale de vară A.E.R. care m-a ajutat să mă pregătesc, oferindu-mi resurse suplimentare și un mediu de învățare extraordinar.

Cel mai mult mă ajută Platforma Brio, pentru că îmi arată clar progresul pe care îl fac în timp. Pot vedea cum evoluez și ce capitole stăpânesc deja, iar pentru mine, faptul că pot vedea cum mă îmbunătățesc, este foarte motivant. Pe lângă asta, interfața sa este foarte ușor de utilizat și intuitivă, ceea ce face pentru mine învățarea plăcută și fără frustrări”, a spus Dani.

„Matematica mă învață cum să abordez problemele în mod logic și să găsesc soluții, iar acest lucru este util nu doar la orele de matematică, ci și la alte materii și în situațiile de zi cu zi în care trebuie să găsesc soluții rapide. Fie că este vorba de a înțelege statisticile din știri, de a citi hărți sau de a ști cât timp mai am la dispoziție pentru a mă juca, matematica este peste tot și mă ajută să înțeleg și să interacționez mai bine cu lumea. Pe scurt, Matematica nu înseamnă doar rezolvarea problemelor dintr-o culegere, este un instrument care îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii mai bune. Îmi ușurează sarcinile zilnice și mă ajută să iau decizii bune”, a adăugat el.

Elevul e de părere că matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. „Matematica e la baza tuturor fenomenelor naturale. Nu poți înțelege niciun fenomen fizic, nicio reacție chimică, în general niciun principiu științific fundamental fără Matematică. Chestiuni practice, de tip nu poți cheltui mai mult decât câștigi, cum se calculează o dobândă, cum poți estima distanțe, cum poți trasa linii drepte și cercuri și așa mai departe. Dar am văzut judecători incapabili să decidă în spețe în care era nevoie de niște abilități mai avansate de calcul, am văzut oameni incapabili să calculeze arii, volume și așa mai departe. Așa că voi spune: putem, firește, trăi fără matematică, la fel cum putem trăi și fără poezie, fără muzică, fără arte. Dar e păcat să fie așa. Vedem mai mult și mai clar dacă știm matematică”, arată Gabi Bartic.

Citește și Statutul elevului 2024. Părinții și elevii pot solicita, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, reevaluarea lucrării scrise dacă sunt nemulțumiți de notare

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Băutura care e mai bună decât ceaiul și cafeaua. E considerată secretul longevității și face minuni pentru organism
Capital.ro
Decizie pentru cei cu permis auto. Se plătește TAXĂ. Lege nouă în România
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Impozit nou pentru români. Unele venituri vor fi taxate cu 70%
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
S-au schimbat banii. Decizia istorică luată de BNR. S-a întâmplat pe 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Jocurile Îmbunătățite: Competiția Alternativă Unde Dopajul Este Încurajat
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?