Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit ce trebuie să faci în fiecare seară pentru a adormi mai ușor. Metoda lui i-a asigurat deja un somn perfect, de ani buni.
Neurochirurgul Vlad Ciurea are câteva sfaturi pentru persoanele care vor să își protejeze creierul și să aibă un somn odihnitor, seară de seara.
Un om odihnit poate duce la bun sfârșit orice plan, dar pentru ca odihna să fie așa cum trebuie, înainte de somn trebuie respectate anumite reguli.
Iar prima dintre ele este legată de ecrane, fie ele telefoane, calculatoare sau televizoare.
Medicul susține faptul că, creierul poate fi antrenat, și nu doar pentru somn, cu un obicei cât se poate bun, de exemplu, o carte citită înainte de a închide lumina.
Neurochirurgul Vlad Ciurea spune că face asta de ani buni deja, chiar înainte de a se culca, iar efectele benefice sunt vizibile.
„Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, a spuns medicul, conform Antena 3.
Pe lângă cele precizate mai sus, contează și ora la care vă treziți, dar și felul în care relaționați cu momentele în care vă relaxați.
„Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul.
O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă.
S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, mai spune, pentru sursa citată, medicul neurochirurg Vlad Ciurea.
Când vine vorba de creier, medicul este categoric.
Și, explică neurochirurgul Vlad Ciurea, sunt câteva lucruri care îi fac mare plăcere organului gândirii. L
ucruri care sunt la înemâna oricui. Dar care implică și ”mici renunțări” din partea celor pofticioși.
„Creierului nu îi plac grăsimile. Îi place ciocolata, îi place cafeaua. E foarte interesant. Legumele, fructele, seminţele. Este un organ foarte sensibil. Dacă vrei să îţi meargă bine în decursul unei zile trebuie să faci ce îți place.
Totul este să ne luăm timpul necesar pentru fiecare element şi să ne luăm repaosul necesar pentru refacerea celulelor nervoase şi a celor sinapse care ne conduc înainte”, a mai spus medicul Vlad Ciurea pentru sursa citată.