Metoda prin care poți face economii mult mai rapid. Nici nu te-ai fi gândit la asta. ”Poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41”

Dacă nu știai, există o metodă prin care poți face economii! Investitorul și consilierul financiar, Alexandru Chirilă, a dezvăluit un secret care sigur te va ajuta. Citește mai jos.
Filip Stan
02 mai 2024, 10:25
Metoda prin care poți face economii mult mai rapid. Nici nu te-ai fi gândit la asta. ”Poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41”

Dacă nu știai, există o metodă prin care poți face economii! Investitorul și consilierul financiar, Alexandru Chirilă, a dezvăluit un secret care sigur te va ajuta. Citește mai jos.

Citește și Oana Roman, sătulă de prețurile din supermarketuri. Ce a cumpărat vedeta cu 70 de lei: ”Vă puteți muta liniștiți la Paris sau Roma, pentru că la București e mai scump!”

Alexandru Chirilă, investitor și consilier financiar, a explicat românilor care este cea mai bună și cea mai rapidă metodă de a face economii într-un timp cât mai rapid.

Conform investitorului, un român care face economii în fiecare lună și pune deoparte o sumă de 1.000 de lei, își poate cumpăra un apartament de aproximativ 100.000 de euro în 41 de ani.

Astfel, perioada în care ești nevoit să faci economii se scurtează foarte mult în momentul în care banii sunt investiți inteligent!

„Calculul îl putem face pe un apartament care ar valora aproximativ 100.000 de euro. La un calcul simplu, ar fi undeva la 41 de ani, în care o persoană ar trebui să economisească lună de lună 1000 de lei. Dacă stăm și ne gândim ce se poate întâmpla pe parcursul celor 41 de ani… Am putea să ne pierdem sursa de venit, există șansa să nu putem să economisim în fiecare lună 1000 de lei, dar calculele cam asta spun. 41 de ani, economii lunare de 1000 de lei. După 41 de ani aș putea să îmi permit un apartament de 100.000 de euro”, a spus Alexandru Chirilă, potrivit Antena3.ro.

O ală parte bună a acestei metode de a face economii este că poți câștiga mai mult timp, timp care contează.

„Partea interesantă este că poți câștiga timp dacă știi ce să faci cu acești 1000 de lei. Și este simplu. Investiții în obligațiuni, în ETF, care replică diverse benchmark-uri, poți obține un randament de 10% și atunci ai câștigat vreo 25 de ani.

Și asta deoarece, cu puterea dobânzii compuse, cei 1000 de lei economisiți lunar, investiți într-un instrument financiar, care ar genera undeva la un 10% randament anual, ai putea să îți permiți același apartament în aproximativ 16 ani. Și aici este frumusețea cifrelor. Pentru cei pasionați de matematică, și nu numai, înțelegerea conceptului de dobândă compusă este o abilitate esențială în 2024”, a explicat Alexandru Chirilă.

Reinvestirea dobânzii de la an la an, o metodă folosită de unii români

Printre altele, acesta a precizat și faptul că reinvestirea dobânzii de la an de an și aplicarea dobânzii la dobânda deja primită maximizează considerabil profitabilitatea.

„În managementul finanțelor personale, vorbim de ”Future value of money”, sau de ”Present value of money”, concept care reprezintă transpunerea dobânzii compuse, mai exact, dobândă la dobândă.

Reinvestirea dobânzii, an de an, și aplicarea dobânzii la dobânda deja primită, maximizează foarte mult profitabilitatea. Practic, dacă facem un calcul, la un randament de 10% anual, fără dobândă compusă, dacă venitul ar fi undeva la 1000 de lei, 10% ar fi undeva la 100 de lei. Ei bine, dacă multiplicăm și avem 10% an de an, prin puterea dobânzii compuse, atunci vom avea în al doilea an 10% la 1000 de lei cei inițiali, plus 100 de lei câștigați în anul precedent. Asta înseamnă că aș avea 10% din 100 de lei, deci deja câștigăm 110 lei în al doilea an.

Te-ar putea interesa și Cresc preţurile la carne şi lactate, veşti proaste pentru români. Preşedintele Consiliului Concurenţei: „Specula în sine nu e ilegală”

Observăm astfel un fenomen, din al șaptelea, al optulea an, dobânda compusă aproape dublează banii. Cumva, din al zecelea an, vorbim de o dublare. Și se poate observa fenomenul acesta pe un grafic în modul în care a evoluat averea lui Warren Buffet. Acesta are undeva la peste 70 de ani de investiții, și se poate vedea în anii 60, 70, efectiv vorbim de o creștere extrem de accelerată”, a mai dezvăluit consilierul financiar pentru sursa citată.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'