Metoda prin care românii pot câştiga 100 de lei la pensie. Bonus, primesc şi bani la depunerea dosarului

Instabilitatea pensiilor publice a determinat mulți români să caute soluții alternative pentru a-și asigura un trai decent în perioada pensionării. Una dintre opțiunile cele mai populare și accesibile este economisirea pentru pensie prin Pilonul II și III de pensii private. Aceste instrumente financiare au fost gândite pentru a ajuta persoanele active să își suplimenteze veniturile în momentul pensionării. Începând de la vârsta de 35 de ani, mulți români aleg să contribuie lunar cu 100 de lei la aceste fonduri de pensii.
Filip Stan
06 feb. 2025, 11:32
Metoda prin care românii pot câştiga 100 de lei la pensie. Bonus, primesc şi bani la depunerea dosarului

Pilonul II și Pilonul III de pensie sunt două dintre cele mai eficiente variante de economisire pe termen lung, care permit românilor să adune sume considerabile de bani pentru perioada bătrâneții. Aceste fonduri sunt gestionate de companii private, iar contribuțiile lunare sunt investite în diverse instrumente financiare pentru a genera randamente bune.

La Banca Transilvania, de exemplu, există 100.000 de persoane care depun lunar bani pentru pensie, ceea ce arată interesul crescut al românilor față de aceste produse financiare.

„2024 a fost cel mai bun an din activitatea BT Pensii, înregistrând creșteri pe toate planurile. Cel mai mare număr de români care au început anul trecut să economisească printr-un fond de pensii facultative au ales Pensia Mea, peste 44.000, ceea ce reprezintă 36 la sută din totalul celor care au aderat la Pilonul III în 2024”, potrivit directorului general BT Pensii, Corina Cojocaru, potrivit Newsweek.

Această creștere subliniază importanța economisirii pentru pensie și dorința românilor de a avea o pensie suplimentară, pe lângă pensia publică.

Pilonul II este obligatoriu pentru toți salariații, iar suma contribuită lunar ajunge într-un cont personal, gestionat de o companie privată. Începând cu acest an, cota de contribuție în sistemul de pensii private a crescut de la 3,75% la 4,75%. Acest lucru a dus la o creștere a valorii conturilor celor 8,2 milioane de participanți din sistem, ceea ce face ca randamentele să fie și mai favorabile.

Citeşte şi: Ministrul Muncii anunţă un nou ajutor pentru pensionari, din fonduri europene. Cine sunt românii care vor primi bani în plus

Pe de altă parte, Pilonul III este facultativ și poate fi accesat de oricine dorește să economisească suplimentar pentru pensionare.

„Prin diversificarea opțiunilor de economisire, susținem viitorul în România al celor care azi muncesc și economisesc, fiind astfel mai pregătiți pentru mâine”, spune Corina Cojocaru, evidențiind importanța acestui sistem de pensii private facultative pentru românii care doresc să își asigure un trai confortabil după pensionare.

La Pilonul III, o parte dintre banii depuși lunar sunt folosiți pentru investiții, care includ printre altele titluri de stat, un instrument de economisire sigur. Astfel, românii pot să își diversifice economiile și să beneficieze de creșterea valorii conturilor lor de pensii.

Potrivit specialiștilor în asigurări, „tot mai multe persoane contribuie la Pilonul 2, iar la nivel național există 8 milioane de contributori”, ceea ce subliniază faptul că românii devin din ce în ce mai conștienți de necesitatea economisirii pentru pensionare.

Citeşte şi: S-a anunțat când se dau banii! Calendarul complet al plăților pentru români în februarie 2025

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Din ce este făcut sicriul Papei Francisc și ce a fost pus în el. Un obiect din România se află acolo
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
Playtech.ro
Copacii pe care nu ai voie să îi plantezi lângă gardul comun. Vecinul te poate amenda
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un patron i-a revoltat pe tinerii din Generația Z: „Vă plângeți că luați 2.400 de lei și nici nu puneți bonurile în calcul”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Băsescu, trădat de cine nu se aștepta. Toată lumea aștepta asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul vrea banii cetățenilor. Românii au termen limită până pe 25 iunie. Nu poți depăși
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Trump și Zelenski au pus la punct pacea la Vatican! Înțelegere de ultimă oră
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte