Metoda simplă de a-ţi ţine partenerul FIDEL

Cel puțin o dată în viață, orice femeie se confruntă cu infidelitatea partenerului. Fie că este ceva real sau doar în nesiguranța ei, tot există această teamă că partenerul o va părăsi pentru altă femeie. Și totuși oamenii de știință au descoperit care este cea mai simplă metodă de a-ți ține partenerul fidel.
Alina Costache
11 iun. 2014, 14:55
Metoda simplă de a-ţi ţine partenerul FIDEL

Din punct de vedere biologic, infidelitatea se poate explica foarte simplu: cu cât un bărbat are mai multe partenere, cu atât există șanse mai mari să își perpetueze gena. Doar că, în societate, oamenii aleg să se căsătorească și să rămână împreună cu un singur alt partener – până au loc diferite alte situații, de tipul infidelității.

Cercetătorii au descoperit cea mai simplă cale de a face un partener să rămână fidel și în relație: oxitocina, unica.roOxitocina este un hormon secretat în organismul nostru în timpul sexului și în timpul altor gesturi intime între parteneri, precum ținutul de mână, sărutatul, îmbrățișatul, și întărește relația emoțională dintre cei doi parteneri.

Inițial au făcut acest test pe mamifere: cu cât acestea împărtășeau mai multe gesturi tandre, cu atât masculul petrecea mai mult timp cu o singură femelă. Răspunsul bărbaților a fost la fel: datorită oxitocinei secretate, aceștia se simțeau mai atrași de partenerele lor, chiar și atunci când li se arătau imagini cu alte femei atrăgătoare.

Cum au efectuat cercetarea

Oamenii de știință din Statele Unite și din Germania au efectuat cercetarea cu ajutorul a 20 de bărbați voluntari, care se aflau în relații de cuplu serioase de mai bine de doi ani și jumătate. Aceștia au mirosit fie oxitocină, fie un placebo care nu avea niciun efect, pentru a se putea face diferența.

Pentru primul test, bărbații s-au uitat la imagini cu partenele, femei pe care nu le mai văzuseră vreodată (la același nivel de frumusețe cu partenerele lor) și imagini cu case. Al doilea experiment a constat de asemenea ca bărbații să se uite la imagini cu partenerele lor, apoi la imagini cu femei pe care le cunoșteau și le vedeau adesea, cum sunt colegele de serviciu. De fiecare dată voluntarii au fost rugați să pună o notă de atracție pentru fiecare poză și de fiecare dată cei care au avut un surplus de oxitocină în corp și-au numit partenerele ca fiind cele mai atrăgătoare.

„Monogamia sexuală este un preț destul de mare pe care îl plătesc bărbații, așa că trebuia să existe o formă de recompensă care să îi țină alături de partenerele alese, cel puțin pentru o vreme. Trebuia să existe un beneficiu, iar ceea ce simte datorită oxitocinei este o recompensă puternică, iar recompensa este cel mai bun motivator pentru oameni”, au explicat oamenii de știință.

Concluziile studiului

Cuplurile în care partenerii păstrează o relație intimă sănătoasă sunt mai puternice și mai legate emoțional spre deosebire de celelalte cupluri. De aceea este foarte important măcar să vă îmbrățișați și să vă sărutați, chiar dacă nu faceți sex des sau regulat, iar aceasta ar putea fi cea mai simplă metodă de a-ți ține partenerul departe de infidelități.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Cod Rutier 2024. NU mai treci de RAR. Rămâi fără plăcuțe de înmatriculare pe loc
Playtech.ro
Soția lui Ianis Hagi, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Se dau GRATIS 40.000 de euro de la Guvern! Vești bune pentru români!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Rețetă delicioasă și rapidă. Creveți cu usturoi, ușor de pregătit
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Cum a apărut Gabriela Cristea pe plajă, la Mamaia. Criticată de fani după o postare a lui Tavi Clonda, vedetei TV nu-i pasă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât plătesc turiștii pentru a mânca la o autoservire din Mamaia?
Capital.ro
Permis de conducere anulat. Șoferii nu-l mai primesc automat înapoi. Te lasă pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Cele mai violente revolte din Regatul Unit în ultimii zece ani continuă
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?