Metode de înfrumuseţare periculoase din istorie: Genele false erau CUSUTE în pleoapă cu un ac

Femeile din zilele noastre îşi injectează toxine pentru a elimina ridurile şi liniile de expresie, îşi trec curent galvanic prin piele, fac liposucţii pentru a scăpa de grăsimea nedorită. În trecut însă, unele dintre ritualurile de înfrumuseţare erau cu adevărat periculoase.
Alina Costache
08 iul. 2014, 08:51
Metode de înfrumuseţare periculoase din istorie: Genele false erau CUSUTE în pleoapă cu un ac

De-a lungul timpului, au existat numeroase ritualuri de înfrumuseţare pe care acum le percepem chiar ciudate şi extrem de periculoase:

1. Machiaj cu plumb. Folosit încă din antichitate, plumbul a devenit popular în secolul XVIII în rândul femeilor care îl amestecau cu oţet pentru a obţine alb de plumb, substanţă pe care apoi o aplicau pe ten pentru a obţine paloarea chipului, care era în tendinţe la vremea respectivă, scrie one.ro. Această mixtură conferea un aspect neted al pielii, camuflând semnele cauzate de variolă, care era foarte răspândită în acea perioadă. Persoanele care foloseau produse pe bază de plumb se otrăveau încetul cu încetul, suferind pe parcurs numeroase efecte adverse, precum albirea părului, uscarea tenului, dureri abdominale severe şi constipaţie.

2. Arsenic. Acesta distruge eritrocitele (globulele roşii), responsabile pentru transportul oxigenului de la plămân la ţesuturi, fapt ce conduce la o paloare a tenului şi ulterior, la moarte. Ironic, dacă tratamentul cu arsenic era oprit brusc, condiţia tenului se înrăutăţea dramatic, obligându-te astfel să foloseşti produsele cu arsenic. Acestea au fost folosite până în anii ’20.

Citeşte şi Un produs de înfrumuseţare pe care îl folosesc femeile poate conţine substanţe cancerigene

3. Mercur. Înainte de a fi descoperit benzoyl peroxide, mercurul a fost folosit pentru a calma iritaţiile pielii. Fiind uşor absorbit în piele, mercurul putea cauza defecte de naştere, probleme rinichilor şi ficatului, oboseală, tremur, depresie, un gust metalic în gură şi moartea.

4. Tendinţe în materie de păr. La sfârşitul anilor 1700, tendinţele de coafură au atins un volum năucitor, iar pentru a-l obţine, femeile foloseau o mulţime de extensii realizate din păr de cal, precum şi schelete de lemn sau fier, peste care îşi prindeau părul. Părul era apoi uns cu untură, pe post de spumă de păr, ondulat şi apoi pudrat cu plumb. Evident, după un efort atât de mare depus pentru a obţine o coafură perfectă, nu era indicat să îţi speli părul o perioadă de timp. Când păduchii şi alte târâtoare urmau să le invadeze capul, aveau nevoie de beţe lungi pentru a se scărpina.

5. Extensii de gene. Extensiile de gene sunt populare încă din anul 1899. Aplicarea genelor false se făcea prin măiestria ţeserii pleoapei cu un ac şi un fir de par rupt din capul doritoarei. Pentru ca operaţiunea să fie cât mai puţin dureroasă, zona era frecată mai întâi cu o soluţie pe bază de cocaină. Buclele realizate prin fineţe chirurgicală erau apoi tăiate, iar ochiul era bandajat, urmând ca abia a doua zi, rezultatul să fie admirat.

Citeşte şi Metode de îndepărtare a părului: de la practici străvechi la tehnici moderne

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Gigantul industrial care va veni în România în acest an. Va avea sediul aproape de autostradă și o deschidere rapidă către țări importante din Europa
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Greșelile care îți distrug cartofii prăjiți. Cum, câți și când trebuie să pui în tigaie
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina: 150 de militari eliberați de fiecare parte
MediaFlux
SUSPENDAREA lui IOHANNIS, votată în Parlament! Informația momentului
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol