Administraţia din Sankt Petersburg a decis după mai multe dezbateri să menţină numele staţiei de metrou, deşi unii locuitori ai oraşului au fost nemulţumiţi de alegere.
Mai mult, chiar Ministerul de Externe de la Moscova şi-a exprimat nemulţumirea. Într-o scrisoare citată de presa rusă, diplomaţia de la Kremlin menţiona că România este un stat care nu poate fi numit ,,prietenos”.
„România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relaţiile cu Bucureştiul stagnează”, anunţă scrisoarea Ministerului rus de Externe, potrivit postului de radio Russkaia Slujba Novostei.
În plus, diplomaţia rusă precizează că România sprijină NATO, iar aceşti factori sunt suficienţi pentru ca staţiei de metrou să i se dea o altă denumire, potrivit postului de radio Russkaia Slujba Novostei.
Asemenea cazuri de ingerinţe în activitatea comisiei toponomice nu au mai existat în istoria Sankt-Petersburgului, potrivit corespondentului postului de radio rus.
Staţia de metrou „Bucureşti” a fost deschisă în Kupcino, la periferia Sankt-Peterburgului. Autorităţile locale au argumentat că arhitectura staţiei includea deja motive româneşti, aşa că nu au schimbat numele.