Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00, dacă Metrorex nu se înțelege cu sindicaliștii. Scenariu sumbru pentru bucureșteni

Sindicaliștii de la metrou avertizează că vor intra în grevă dacă nu ajung la o înțelegere cu cei de la conducerea Metrorex, privind un nou Contract Colectiv de Muncă. Cel mai negru scenariu pentru bucureșteni ar fi oprirea metroului până la ora 16.00.
Alina Costache
24 oct. 2024, 09:39
Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00, dacă Metrorex nu se înțelege cu sindicaliștii. Scenariu sumbru pentru bucureșteni
Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00

Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00, dacă Metrorex și sindicaliștii nu ajung la o înțelegere privind un nou contract colectiv de muncă, avertizează Marian Artimon, lider de sindicat Metrorex.

Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00, avertismentul care dă fiori bucureștenilor

Marian Artimon, lider de sindicat Metrorex, spune că negocierile cu cei din conducerea Metrorex sunt în continuare în impas.

„M-am întâlnit la Comisia de negociere a administrației Metrorex, condusă de doamna director general Mariana Miclăuș. Legea prevede că, în fiecare an, cu 60 de zile înainte de expirarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate se poate demara negocierea. USLM, în data de 31 iulie, a trimis o adresă către Metrorex să demarăm negocierile. Din păcate, la Metrorex nu s-a găsit timp. Am fost convocați începând cu 4 septembrie. S-au pierdut 35 de zile, perioadă în care se putea negocia”, a declarat Marian Artimon în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Liderul de sindicat Metrorex avertizează că în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere până joi, 24 octombrie vor începe  procedurile „de luptă sindicală”.

„Deși nu ne-am înțeles până la data de 1 octombrie, pentru a ne arăta buna-credință, USLM a prelungit negocierea până pe data de 14 octombrie inclusiv. Iar nu ne-am înțeles, pentru că Metrorex nu a reușit să-și cristalizeze ideile legate de ce își doresc să fie modificat în actualul Contract Colectiv de Muncă.

Am mandatat comisia USLM să negocieze până pe data de 24 octombrie, inclusiv. Asta înseamnă că până joi trebuie să  finalizăm negocierea și să găsim soluția. Altfel, vom trece la lupta sindicală, care prevede pichetări, mitinguri și, dacă nu ne înțelegem, facem greva de avertisment și greva propriu-zisă”, a mai declarat Marian Artimon.

Citește și Angajații Metrorex amenință cu greva. „Ne mor colegii pe capete din cauza condițiilor din subteran”

Liderul de sindicat amenință cu greva, dacă negocierile vor eșua.

”Avem dreptul să facem o grevă, dar să lăsăm o treime din activitate. Vom închide la 04:00 dimineața, și vom deschide la orele 16:00”, avertizează Marian Artimon.

Potrivit acestuia, ultima grevă la metrou a avut loc în 2009, iar ce s-a întâmplat în 2021, când s-a oprit circulația, ar fi fost „o întrerupere voluntară a lucrului”.

Contractul de Muncă de la metrou aexpirat la 1 octombrie. În paralel cu negocierea noului CCM, potrivit surselor Gândul, sindicaliștii au și următoarele cerințe:

Condiții mai bune de muncă

O mai bună finanțare

Angajarea de personal

Asigurări de serviciu și de sănătat

Citește și S-a semnat contractul pentru construirea metroului până la Aeroportul Otopeni. Lucrările vor fi gata în anul 2027, promit autoritățile

 

DailyBusiness
Ofertă-șoc de la E.ON. Reduceri exclusive pentru clienți, disponibile doar până la finalul lui 2024!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Castelul spectaculos din România de care Nicolae Ceaușescu a râs. Astăzi, uimeşte foarte mulţi turişti prin măreția sa
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Se dă ceasul înapoi cu o oră, ora 4:00 devine ora 3:00. Cum ne afectează organismul
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Transelectrica, obligată să plătească despăgubiri. Suma ajunge la 35 de milioane de lei
Adevarul
O mare bancă, prezentă și în România, concediază 9.000 de oameni în urma digitalizării și implementării AI
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Marele mister din jurul unei biserici. Fenomene inexplicabile
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Accident grav pe DN2, în județul Ialomița! Doi oameni și-au pierdut viața, iar alți trei sunt răniți. Printre victime se află și un minor de 14 ani
Cancan.ro
A împins-o pe Oana Zăvoranu în patul lui Bodi! Marea trădare: le-a luat telefoanele, dar i-a înregistrat în foișor!
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Ungaria a luat fața României! Ungurii ne dau lecții. Românii se mută peste graniță
StirileBZI
Aici se găsesc cele mai scumpe apartamente. Pe ce loc se află Capitala
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Două persoane au decedat și trei au fost rănite într-un accident pe DN2
MediaFlux
Ser EXTINDE RĂZBOIUL! O nouă ȚARĂ a fost BOMBARDATĂ AZI-DIMINEAȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Chinezul care l-a învins pe David Popovici e în declin: s-o fi terminat poțiunea lui Obelix?