Campionatul Mondial de Fotbal 2014. MEXIC – CAMERUN 1-0. Mexicanii au ÎNVINS şi brigada de ARBITRI

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. MEXIC - CAMERUN, al doilea meci de la CM 2014, s-a încheiat cu victoria selecţionatei nord-americane, scor 1-0, unicul gol fiind marcat de Oribe Peralta, în minutul 61.
Daniel Spătaru
13 iun. 2014, 14:03
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. MEXIC - CAMERUN 1-0. Mexicanii au ÎNVINS şi brigada de ARBITRI

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Turneul final a început sub auspicii proaste din punct de vedere al arbitrajului. Temerile legate de organizare, pălesc în faţa unui pericol mult mai nociv, care tinde să afecteze spectacolul.

Dacă, de bine de rău, se poate juca şi pe un gazon ars de soare, sau neajunsurile francezilor se traduc într-o întârziere de 20 de minute la locul de antrenament, ce ne-au oferit arbitrii în aceste prime două zile ale Mondialelor deja ne intrigă pe toţi.

Citeşte şi CM 2014. Fotbalul bate filmul. Meciul de deschidere, mai comentat pe Facebook decât premiile Oscar

Aşa cum japonezii şi-au pus la zid compatriotul după Brazilia – Croaţia (3-1), la fel ar trebui să facă şi columbienii cu conaţionalul lor care a arbitrat Mexic – Camerun. Brigada condusă Wilmar Roldan le-a anulat mexicanilor două goluri perfect valabile, pe motiv de ofsaid, iar dacă Oribe Peralta nu ar fi marcat în cele din urmă în poarta Camerunului scandalul ar fi fost mult mai mare.

Citeşte şi CM 2014. Brazilia – Croaţia în desene animate. Parodie teribilă despre penalty-ul INVENTAT pentru brazilieni

Per ansamblu, partida a fost echilibrată, Mexicul excelând la capitolul posesie (61%), în timp ce africanii au avut mai multe şuturi la poartă (scor 9-7) şi şi-au creat mai multe ocazii (5-4).

După prima etapă a meciurilor grupei A de la CM 2014, clasamentul arată astfel: 1. Brazilia 3p (3-1), 2. Mexic 3p (1-0), 3. Camerun 0p (0-1), 4. Croaţia 3p (1-3). Următoarele meciuri se vor juca marţea viitoare, Brazilia – Mexic şi Croaţia – Camerun.

MEXIC – CAMERUN LIVE 1-0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului.

Min. 90 O nouă ocazie mare a camerunezilor, acelaşi Moukandjo reia cu capul, dar Ochoa reţine după o paradă spectaculoasă.

Min. 86 Şansă bună a camerunezilor! Moukandjo pătrunde în careu pe dreapta, centrează în centru careului, periculos, însă de acolo respinge Rodriguez!

Min. 80 Şut Eto’o, de la 20 de metri, mingea este deviată în corner de Rodriguez. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 74 Se produce cea mai aşteptată schimbare, din sectorul mexican se aud ole-uri. Este ovaţionat Chicharito Hernandez, care intră pe teren în locul lui Oribe Peralta, autorul golului.

Min. 68 Prima schimbare la mexicani, Guardado a fost înlocuit cu Marci Fabian.

Min. 61 GOOOL Mexic. Oribe Peralta a deschis scorul, după o acţiune fulger a naţionalei nord-americane! Giovani Dos Santos a fost cel care a pătruns pe centru şi a şutat, portarul camerunez a respins, dar din urmă a venit Peralta, care a trimis în poartă, pe lângă goalkeeper-ul căzut.


Min. 48 Ocazie mare a Mexicului! Giovani Dos Santos deviază excelent mingea pentru Oribe Peralta, care ajunge singur cu portarul camerunez şi şutează din prima, dar goalkeeper-ul respinge cu piciorul.

Min. 46 Camerunezii fac prima schimbare, Dany Nounkeu a intrat în locul lui Cédric Djeugoue.

Min. 46 A început repriza secundă.

Mexicul nu a reuşit să marcheze în prima repriză în niciunul dintre ultimele cinci meciuri jucate la Campiionatul Mondial.

Min. 45+2 Finalul primei reprize, Mexic – Camerun 0-0.

Min. 45 Prima repriză va fi prelungită cu două minute.

Min. 38 Mexicul are o posesie mai bună, dar jocul a mai scăzut în intensitate.

Min. 29 Giovani Dos Santos mai trimite o dată mingea în poarta Camerunului şi din nou reuşita îi este anulată, pe motiv de ofsaid. Nici de această astă asistentul pare să nu fi avut dreptate! Se pare că un camerunez a deviat mingea spre vârful mexican, astfel că şi acest gol ar fi trebuit sp fie validat.

Min. 27 Ocazie mare a mexicanilor. Rafa Marquez reia cu capul pe lângă poartă la o lovitură liberă, dar i-a stricat practic mingea lui Moreno, care ar fi reluat-o în plasă, fiind excelent plasat.

Min. 24 Panică în careul Mexicului, unde se joacă o mică partidă de biliard. În cele din urmă defensiva mexicană degajează balonul.

Min. 21 Samuel Eto’o ratează cea mai mare ocazie a meciului. Assou-Ekotto îl găseşte cu o pasă în centrul careului mexican, iar şutul său şterge bara din dreapta lui Ochoa!

Căpitanul Mexicului, Rafa Marquez, se află la al patrulea Campionat Mondial consecutiv.

Min.16 Au marcat şi camerunezii, dar ofsaidul lor a fost evident, iar golul a fost anulat pe drept. Choupo-Moting trimisese în poartă, din pasa lui Eto’o.

Min. 11 Gol Mexic, prin Giovanni Dos Santos, dar unul dintre asistenţi a semnalizat ofsaid. Reluările arată că mexicanul se afla în poziţie regulamentară, golul trebuia să fie validat. Rămâne 0-0 în întâlnirea Mexic – Camerun.

Min. 7 Şut Layun, de la 20 de metri, portarul camerunezilor prinde fără probleme.

Min. 3 Mexicanul Aguilar expediază primul şut spre poartă. Balonul şutat de el este deviat uşor de un apărător camerunez şi trece pe lângă bară, dar arbitrul acordă doar aut de poartă.

Min. 1 A început Mexic – Camerun. Plouă la Natal, locul de desfăşurare a acestei partide, fapt ce ar putea afecta calitatea jocului.

Jucătorii celor două naţionale sunt pe teren, se intonează imnurile naţionale ale celor două ţări.

Componenţa formaţiilor:

Mexic: Ochoa – Herrera, Rodríguez, Márquez (cap), Moreno, Guardado – Aguilar, Vasquez, Layún – Dos Santos, Peralta.

Camerun: Itandje – Djeugoue, Nkoulou, Chedjou, Assou-Ekotto –  Mbia, Song, Enoh – Moukandjo, Eto’o, Choupo Moting.

La o zi după meciul de deschidere, Brazilia – Croaţia (3-1), celelalte două echipe din grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal, Mexic şi Camerun, îşi fac intrarea în competiţie, la Natal, de la ora 19.00.

Mexicul nu a învins până acum niciodată o echipă africană la Cupa Mondială, iar aceasta va fi partida cu numărul 50 pentru „El Tri” la turnee finale.

„Leii neîmblânziţi” au pierdut ultimele patru meciuri jucate la Mondiale, iar singurul joc direct cu Mexicul a fost un amical jucat pe 22 septembrie 1993, la Los Angeles, încheiat cu victoria echipei nord-americane cu scorul de 1-0.

Meciul de vineri va fi arbitrat de columbianul Wilmar Roldan.

Citeşte şi CHILE-AUSTRALIA LIVE VIDEO, partida outsiderilor de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!