„Rezultatele preliminare ale operațiunii „Revelion 2016″ arată că, în unele cazuri, după anunțul ANAF privind demararea acestei acțiuni, sumele fiscalizate aferente pachetelor de Revelion vândute și înregistrate în contabilitate s-au dublat. În perioada 28-29 decembrie 2015, au fost desfășurate primele acțiuni de verificare la un număr de 392 contribuabili, cu implicarea în medie zilnică a unui număr de 400 inspectori antifraudă”, se precizează în comunicatul MFP.
Astfel, în zilele de 28 și 29 decembrie au fost aplicate 95 amenzi contravenționale în valoare de 490.000 lei și au confiscate sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 7.287 lei, din care numerar în valoare de 4.610 lei și bunuri în valoare de 2.056 lei.
Potrivit MFP, s-a dispus suspendarea activității unui contribuabil pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente care nu fusese nici declarat ca punct de lucru la organul fiscal competent și a doi contribuabili pentru deținerea de băuturi alcoolice fără a fi marcate conform prevederilor legale.
Totodată, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de nouă contribuabili s-a solicitat prezența la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă.
MFP anunță că va prezenta datele complete în prima săptămână din ianuarie 2016, după finalizarea operațiunii.
În data de 7 decembrie, ANAF a anunțat că va începe o nouă operațiune denumită ‘Revelion 2016’ prin care inspectorii vor controla localurile care organizează petreceri la cumpăna dintre ani.
„După finalizarea primei etape a operațiunii „Cristal” și până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative și materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată țara să fie relocate în cadrul unei noi operațiuni denumită „Revelion 2016″. Astfel, în intervalul 31.12.2015 — 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii țări, localurile care organizează petreceri de revelion”, preciza ANAF într-un comunicat.
În cadrul acestei operațiuni se urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de Revelion vândute, precum și încasările din seara de Revelion care nu au fost prinse în pachetele respective.
„Acțiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise și proprii legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-a alcătuit profilul de risc și eșantionul de verificat”, informează ANAF.
Citeşte şi Guvernul a adoptat normele metodologice privind Codul fiscal