Michael Jackson, care-şi pregătea marea revenire pe scenă atunci când a murit, pe 25 iunie 2009, voia ca ultimul său spectacol, al 50lea, să figureze în Cartea Recordurilor, a afirmat marţi un martor la procesul împotriva medicului Conrad Murray de la Los Angeles, relatează 20minutes.ch, citat de Agerpres.
Michael Jackson era conştient de riscurile folosirii ca somnifer a anestezicului propofol, care i-a produs moartea, dar le minimaliza, spunând că este suficient ca un medic să-l supravegheze în timpul somnului, a spus un alt martor la proces.
Cherilyn Lee, infirmieră specializată în nutriţie şi tratamente neconvenţionale, care a început să-l trateze pe cântăreţ în februarie 2009, a declarat că Michael Jackson i-a spus despre insomnia de care suferea şi despre dorinţa de a i se administra Diprivan – marca sub care este comercializat propofolul. Infirmiera afirmă că nu ştia ce este propofolul şi i-a telefonat unui medic, care i-a spus că este un sedativ folosit în mediul spitalicesc, informându-l pe Jackson că utilizarea lui acasă este periculoasă. ‘El mi-a spus că doctorii îl asiguraseră că medicamentul este sigur şi că nu este nicio problemă atâta vreme cât este supravegheat’, a mai spus ea.
‘(Michael Jackson) mi-a spus că a aflat ce e propofolul cu câţiva ani în urmă, cu ocazia unor intervenţii chirurgicale. +Mă trezeam şi nici nu ştiam măcar că am dormit atât de mult. Era atât de uşor…Aş vrea să retrăiesc această experienţă+’, i-ar fi spus cântăreţul infirmierei.
Randy Phillips, patronul AEG Live, promotorul celor 50 de concerte pe care regele muzicii pop urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, a depus marţi mărturie la Curtea supremă din Los Angeles, la procesul doctorului Conrad Murray, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii lui Michael Jackson.
El a amintit că la început se fixaseră 31 de concerte, dar, datorită pre-vânzărilor ‘fabuloase’ – ‘N-am văzut niciodată aşa ceva în toată cariera mea’, a declarat Phillips -, AEG Live a decis să crească numărul la 50. ‘Michael Jackson a acceptat cu două condiţii’, a adăugat Phillips. Prima era ‘să fie prezenţi în sală reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor la cel de-al 50lea concert’, deoarece atât de multe concerte susţinute cu casa închisă într-o sală aşa de mare ar fi fost o performanţă pe care ‘n-ar putea-o egala nimeni’. A doua era ca, pe timpul concertelor de la Londra, să aibă un domeniu în afara oraşului, ‘cu ape şi cai, copiii lui putându-se simţi astfel bine, şi ca să nu stea închis într-o cameră de hotel. Era un tată fenomenal’, a afirmat Phillips.
Martorul a povestit că a avut o întâlnire cu Michael Jackson, în toamna lui 2008, în cursul căreia au vorbit despre motivele pentru care cântăreţul dorea să revină pe scenă. ‘Mi-a explicat că voia să se stabilească undeva, să le ofere o casă adevărată copiilor lui. Obosise să trăiască aşa. A fost emoţionant. El a plâns şi atunci am plâns şi eu’, a adăugat Phillips. El a vorbit şi despre cele două întâlniri din iunie 2009, cu Michael Jackson şi doctorul Murray. La prima, a constatat că Jackson era ‘nu prea concentrat şi distrat. Când am ieşit, l-am întrebat pe asistentul lui, Michael Amir, dacă Michael se simte bine şi el mi-a spus că da, însă tocmai se întorsese de la dr Klein’.
Michael Amir Williams, care a depus mărturie la începutul procesului, a afirmat că, în lunile dinaintea morţii, Michael Jackson mergea des la dr Arnold Klein, dermatolog din Beverly Hills, de unde ieşea ‘groggy şi vorbea cu mare încetineală’.
Phillips a vorbit şi despre întâlnirea din 20 iunie, când Kenny Ortega (producător şi coregraf) i-a împărtăşit îngrijorarea în privinţa sănătăţii cântăreţului. ‘Michael a spus că lucrase la coregrafii acasă. I-a spus lui Kenny: +Tu construieşti casa, iar eu zugrăvesc şi pun uşa.+ Kenny a spus atunci :+Formidabil. Este tot ce voiam să aud’, a declarat patronul AEG Live