„Mici şi fotbal”, troc cu cea mai puternică economie a Europei: Ciolacu a oferit o ladă cu mici congelaţi şi a primit la schimb un tricou cu naţionala Germaniei

O ladă frigorifică cu mici românești congelați a fost transportată în landul german de către delegația Guvernului României. În schimb, premierul s-a ales cu un tricou al gazdei Euro 2024.
Filip Stan
18 iun. 2024, 15:05

Premierul bavarez, Markus Söder, l-a rugat pe Marcel Ciolacu să îi aducă niște mici românești, deoarece susține că este un mare fan al bucătăriilor tradiționale. „Cunosc foarte mult feluri de mâncare din România, mănânc cu plăcere mici”, a declarat Markus Söder.

„Avem multe puncte în comun, și mâncarea și băutura. Eu cunosc foarte mult feluri de mâncare din România. Mănânc carne, mănânc cu plăcere mici și am convenit ca anul viitor vor să merg în România. Voi fi oaspetele premierului român în București și voi merge și în Delta Dunării. Dunărea este liantul nostru”, a declarat premierul bavarez, Markus Söder.

Marcel Ciolacu a ajuns luni, 17 iunie 2024, la München, la invitația șefului guvernului bavarez, Markus Söder „pentru a celebra împreună împlinirea a 25 de ani de cooperare instituționalizată între România și Bavaria”.

Marcel Ciolacu a cântat cu suporterii pe străzile din Munchen înaintea meciului România-Ucraina de la Euro 2024: „Sunt mândru să fiu alături de suporteri, strigând într-un singur glas: Hai, România!”

Marți, 18 iunie, 2024, cei doi lideri au avut discuții și apoi au prezidat ședința comună a celor două guverne. „Prezența mea aici este dovada relațiilor excelente de cooperare dintre România și Bavaria și vine în continuarea vizitei Prim-ministrului Markus Söder la București, în luna februarie a anului trecut, când declarația noastră guvernamentală comună a fost adaptată la contextul actual. Prin aceasta s-a impulsionat inclusiv reluarea lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România-Bavaria. Împreună cu miniștri români și deputatul minorității germane, am luat parte la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care am abordat o gamă largă de subiecte, de la dosare de politică externă și europeană, la agenda de securitate, cooperare economică, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ciolacu a primit un tricou al naţionalei germane: Mult succes echipei Germaniei, ne vedem în finală

 

Mesajul a fost transmis la finalul şedinţei comune a guvernelor din România şi Bavaria. De asemenea, Ciolacu i-a oferit premierului din Bavaria un tricou galben al naţionalei române.

„Mulţumesc Guvernului bavarez pentru sprijinul acordat în păstrarea valorilor naţionale româneşti prin promovarea limbii şi culturii româneşti în rândul diasporei. Îi mulţumesc premierului Markus Söder pentru gestul de prietenie! Mult succes naţionalei Germaniei în meciul de mâine. Ne vedem în finală”, a anunţat Marcel Ciolacu.

Cum a trăit Marcel Ciolacu meciul România – Ucraina! Primul ministru, în extaz la fiecare gol marcat de națională

Premierul român a vorbit şi despre importanţa legăturilor economice dintre landul german şi România.„Legăturile economice, culturale şi politice dezvoltate din ultimii 25 de ani fac din Bavaria un partener de încredere al României. Împreună cu Guvernul bavarez ne-am propus să extindem şi mai mult colaborarea economică pe zona industrială şi energetică. Totodată, am semnat astăzi protocolul de cooperare pentru IMM-uri, precum şi pentru exploatarea oportunităţilor din zona Dunării în contextul provocărilor geopolitice actuale”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul român face o vizită de două zile în Bavaria. Luni, el a asistat la meciul naţionalei de fotbal a României cu Ucraina, iar marţi s-a întâlnit cu şeful guvernului din Bavaria şi a prezidat o şedinţă comună a celor două cabinete.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'