Mici unşi pe pâine. De data aceasta, îşi propunem un mod inedit de preparare a micilor: unşi pe pâine. Tot ce trebuie să faci este să ungi felii de pâine cu pastă de mici şi să le aşezi pe grătar. Recomandabil este să ai la îndemână un grătar cu jar, mai degrabă decât unul electric.
Atenţie! După ce au fost unse cu pastă de mici, feliile de pâine se aşază pe grătar cu pasta orientată către jar. După 10-15 minute, feliile de pâine se întorc cu pasta în sus.
Preparatul este excepţional, gustos, suculent şi foarte aromat. Evident, dacă preferi, poţi unge feliile pe deasupra cu puţin muştar sau cu pastă de usturoi sau cu mudjei aplicat cu linguriţa.
@viorela_poenarmici unși pe pâine …..
@viorela_poenar Răspunde lui @idamariana42 ♬ sunet original – Viorela Poenar
A fost dezvăluită reţeta de mici de la celebrul restaurant bucureştean. Nimic nu se compară cu gustul mititeilor de la Cocoşatu’.
Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.
Mod de preparare
Dacă vreţi ca micii să vă iasă ca cei de la celebrul restaurant bucureştean, trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare deoarece totul durează cel puţin trei zile.
Mai întâi, se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă timp de o oră. Pe parcurs se adaugă condimentele și sucul de lămâie, dar fără usturoi.
Frământaţi timp de o oră, apoi puneţi carnea la rece până a doua zi, atunci când frământaţi din nou şi adaugaţi şi zeama de usturoi. Se lasă, din nou, compoziţia la rece încă o zi.
Abia în cea de-a treia zi se formează mititeii și se vor unge cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.