Nu este clar, din informaţiile publicaţiei americane, cât de avansate sunt negocierile dintre cele două companii sau despre ce procentaj din acţiuni este vorba.
Aplicaţia Tik Tok este deţinută de compania chineză ByteDance, care este evaluată la 100 de miliarde de dolari, ceea ce a atras atenţia administraţiei Trump, acesta declarând că ar putea fi un perico, pentru siguranţa naţională.
Legiuitorii americani şi administraţia Trump au ridicat din ce în ce mai des problema influenţei guvernului chinez asupra conţinutului aplicaţiei, aducând în discuţie chiar posibilitatea de a cenzura anumite materiale video pe teritoriul american, o altă îngrijorare fiind potenţiale scurgeri de date ale utilizatorilor americani către guvernul de la Beijing.
Aplicaţia este investigată încă de la sfârşitul anului 2019 de Comitetul pentru Investiţii Străine în Statele Unite, un panel federal care verifică achiziţia afacerilor americane de către investitori străini, în vederea detectării pericolelor pentru siguranţa naţională americană.
Ca răspuns la îngrijorările crescânde, Tik Tok a încercat să scape de presiune angajând un american la conducerea filialei din SUA. În luna mai, un fost director al companiei Disney, Kevin Mayer, a fost angajat să conducă operaţiunile din Statele Unite ale Tik Tok.