Micul dejun care te scapă de grăsimea de pe burtă: cum arată, ce trebuie să mănânci

Grăsimea viscerală prezentă în corp este vinovată pentru numeroase probleme de sănătate, mai ales dacă te confrunți cu ea în exces.
Alina Costache
05 mart. 2022, 00:30
Micul dejun care te scapă de grăsimea de pe burtă: cum arată, ce trebuie să mănânci

Micul dejun care are grijă de silueta ta. Grăsimea viscerală, cunoscută și ca grăsime abdominală sau grăsimea de pe burtă, este un tip de grăsime care se situează în jurul organelor interne și care crește riscul hipertensiunii, diabetului și bolilor cardiovasculare.

Dacă vrei să scapi de acest tip de grăsime, trebuie să știi că nu este atât de ușor, dar efortul merită din plin pentru că îmbunătățești sănătatea și totodată îți schimbi obiceiurile alimentare prin consumul mai multor fibre și proteine, dar și să consumi mai multă apă pentru a te menține hidratată. Primul pas prin care poți face acest lucru este să nu sari peste micul dejun! Un mic dejun echilibrat te ajută să slăbești pentru că îți pune metabolismul în mișcare, dar dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, nu este suficient să mănânci bine doar la micul dejun, ci pe întreg parcursul zilei. Așadar, iată ce să mănânci ca să scapi de grăsimea de pe burtă.

Ce trebuie să mănânci dimineața ca să îți țină de foame! Alimentele recomandate de nutriționiști pentru un mic dejun sățios și sănătos!
Ce să mănânci la micul dejun să scapi de grăsimea de pe burtă

Ovăz
Ovăzul a fost asociat de-a lungul anilor multor beneficii pentru sănătate, printre care stabilizarea glicemiei, scăderea colesterolului, reducerea riscului de boli cronice și gestionarea scăderii în greutate. Multe dintre aceste beneficii se datorează cinținutului crescut de fibre solubile, un nutrient crucial în procesul de slăbire. De fapt, un studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition arată că fibrele solubile sunt asociate în special reducerii grăsimii abdominale.

Migdale și alte nuci
O altă opțiune sănătoasă care să te ajute să reduci grăsimea de pe burtă sunt nucile și migdalele. Ele sunt o sursă excelentă de proteină vegetală și grăsimi sănătoase precum acizi grași omega-3. Omega-3 ajută la reglarea glicemiei și insulinei, importante în procesul de reducere a grăsimii abdominale. Dacă nu îți plac migdalele, poți încerca alte tipuri de nuci bogate în omega-3.

Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Acest aliment trebuie consumat în fiecare dimineaţă
Fructe
Fructele sunt alimente excelente pentru micul dejun pentru că ele ajută la potolirea poftelor alimentare de pe timpul zilei, iar datorită conținutului de fibre te ajută să menții senzația de sațietate pentru mai mult timp. În special fructe precum afine sau căpșune conțin flavonoide, care ajută în procesul de slăbire. Tot pentru micul dejun poți consuma și papaya, rodie, măr verde, kiwi și portocale pentru că ele scad nivelul colesterolului și reduc factorii de risc pentru bolile cardiovasculare și accident vascular cerebral. Este foarte important că micul dejun să includă proteine și grăsimi sănătoase alături de aceste fructe. Poți încerca un bol de ovăz cu fructe și unt de arahide sau să îți prepari o omletă și să consumi un fruct imediat după.

Alimentele fermentate te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă
Multe persoane aleg să sară peste produsele fermentate la micul dejun, dar există cercetări care sugerează că tocmai acestea sunt esențiale în reducerea grăsimii abdominale. Alimentele fermentate se regăsesc sub diferite forme: kefir, kimchi sau varză murată și conțin bacterii bune care sprijină sănătatea tractului gastrointestinal. Studiile arată că în urma consumului de alimente fermentate se reduce grăsimea viscerală. Așadar, pentru micul dejun îți oferim ca sugestie un bol cu iaurt, fructe, nuci și semințe.

Somon
Somonul este o altă sursă delicioasă de grăsimi sănătoase cu care-ți poți începe ziua. Somonul este o grăsime sănătoasă care poate reduce grăsimea viscerală pentru că el conține acizi grași omega-3, vitamina D și fier, iar un nivel crescut al acestor nutrienți a fost asociat reducerii grăsimii de pe burtă.

Consumat acasă, în oraș sau la birou, micul dejun reprezintă pentru mulți dintre consumatorii români ritualul care dă energia necesară pentru toate activitățile de peste zi. 7 din 10 români consideră că micul dejun este important, alegând să îl consume în medie de 5 ori pe săptămână, arată datele celui mai nou studiu iSense Solutions. Iar cei care declară că au un stil de viață sănătos, iau micul dejun zilnic într-o proporție mai mare (71% vs. 54% total români din mediul urban), la fel și cei care declară că fac sport/mișcare în mod regulat (64%).

Românii din mediul urban asociază micul dejun cu sentimentul oferit de cadrul familial, respectiv de propria locuință și de obicei micul dejun se ia acasă (87%), împreună cu familia sau partenerul (59%), dar și singuri (33%). 10% iau micul dejun la birou, în timp ce 2% iau micul dejun pe drum – în timp ce merg sau sunt în mașină.

Când vorbim despre orele la care servesc prima masă a zilei, cel mai des este consumată între orele 8:00 și 10:00 dimineața (47% dintre cei care iau mic dejun) sau între 6:00 și 8:00 (38%). Un sfert dintre tinerii care iau micul dejun mănâncă după ora 10:00 (vs. 78% tineri care îl iau înainte de ora 10:00). O treime dintre cei care obișnuiesc să mănânce micul dejun îi alocă până în 15 minute, iar aproape jumătate între 15 și 30 de minute, potrivit datelor iSense Solutions.

Puțin peste jumătate dintre românii din mediul urban (54%) iau micul dejun zilnic. Cei care uneori aleg să sară peste prima masă a zilei declară că principalele motive pentru care o fac sunt lipsa poftei de mâncare (36%), startul zilei cu cafea sau țigară (24%), dar și lipsa timpului (23%).

Întrebați care sunt alimentele consumate la micul dejun, aceștia menționează ouăle (62%), brânzeturile (61%) și mezelurile (50%), iar cele mai apreciate băuturi sunt cafeaua (63%), iaurtul, sana, chefirul (fiecare 43%) și laptele (37%). Un sfert dintre românii din mediul urban mănâncă fructe la micul dejun, tot un sfert consumă legume și 8% beau suc sau smoothie de fructe/legume. Cei care au copii, comparativ cu populația totală din mediul urban, mănâncă într-o măsură mai mare unele alimente la micul dejun: iaurt, sana, chefir (48% vs. 43%), unt (47% vs. 43%), cereale/ musli (34% vs. 29 %), dar și produse de patiserie cumpărate (croissante, ștrudel, covrigi s.a. – 21% vs. 17%).

Aproximativ un sfert dintre românii din mediul urban cu acces la internet consideră că au un stil de viață sănătos. Aceștia evită mâncărurile de tip fast food – 62% comparativ cu populația totală – 38%) și băuturile carbogazoase (60% în comparație cu 40% populația totală), încercând să consume zilnic fructe și/ sau legume (76% vs. 50%). Cei care fac sport/mișcare în mod regulat mănâncă batoane de cereale într-o proporție mai mare față de populația totală (12% vs. 7%) și beau shake proteic (5% vs. 2%).

Totodată, când vorbim despre responsabilitate și puterea exemplului, 8 din 10 români consideră că micul dejun este foarte important pentru copii, motiv pentru care 34% dintre părinți afirmă că iau micul dejun pentru a fi un exemplu pentru cei mici.

La capitolul weekenduri și răsfățuri, 43% dintre români afirmă că în weekend alocă mai mult timp micului dejun sau se răsfață cu unul special (35%). Unu din 10 români din mediul urban declară că a mers să ia brunch-ul o dată pe săptămână în ultimul an, în timp ce 37% dintre români susțin că nu au mers niciodată, potrivit celui mai nou studiu realizat de iSense Solutions.

Metodologie. Datele prezentate fac parte din studiul săptămânal iSense Solutions Omnibus, cercetare reprezentativă pentru populația utilizatoare de internet din mediul urban. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 1.000 de respondenți în luna ianuarie a acestui an, marja maximă de eroare +/- 3.1%, la un nivel de încredere de 95%. Informațiile calitative au fost extrase din Comunitatea Online iSense Solutions Modern Consumers, care cuprinde 50 de respondenți activi, cu vârste cuprinse între 18 – 55 ani.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Tragedie în Masivul Parâng: O tânără de 15 ani a murit într-un accident de ATV
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...