Micul dejun. Prof. Vlad Ciurea explică de ce nu este bine să mâncăm imediat după trezire. Greşeala majoră de la cafeaua de dimineaţă

Organismul trebuie pregătit treptat cu mişcare, lichide şi gândire. Abia apoi luăm micul dejun, care nu trebuie să fie foarte consistent.
Filip Stan
16 iul. 2023, 22:28
Micul dejun. Prof. Vlad Ciurea explică de ce nu este bine să mâncăm imediat după trezire. Greşeala majoră de la cafeaua de dimineaţă
Prof. dr. Vlad Ciurea - Când este bine să bei cafeaua

Profesorul Vlad Ciurea a explicat greşelile majore de la prima masă a zilei .”Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.

Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație.

Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte.

Care e cea mai potrivită oră pentru somn. Prof. dr. Vlad Ciurea spune că atunci se fac neuronii cel mai bine: „În somn, creierul se linişteşte”
Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

Băutura care trebuie băută în fiecare dimineață, pe stomacul gol | Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu este cafeaua!”

 

Nu cafeaua trebuie să fie prima băutură pe care o bem dimineața, atrage atenția Prof. Dr. Vlad Ciurea, deși majoritatea românilor au acest obicei.

”Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul.

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!

După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

 

Când trebuie să bei cafeaua pentru o activitate optimă a organismului. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută bijuteria să funcționeze în condiții foarte bune”

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că, în ciuda a ceea ce se știa, cafeaua este bună pentru organism, atât când este consumată dimineața, cât și după-amiază.

„Cafeluța de dimineață este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism.

Pledez pentru cea de după-amiază, după acea alimentație ușoară care este la prânz. Acea cafeluță face foarte bine după-amiază, când pornesc partea a doua a activității, deci ajută creierul.

Citește și: Vlad Ciurea, secretul pentru un tonus bun: „Îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

De asemenea, şi hidratarea ajută mult creierul, la fel cu lucruri foarte ușoare pentru alimentație, după care poți lucra în continuare. 

În jurul orei 19:00 se recomandă să oprești activitatea și este bine ca ultima masă să nu o iei decât până în ora 20:00 și să nu fie grea, că nu ai timp să digeri până dimineață.

Se ştie că popoarele germanice au introdus regula lui 8: opt ore de lucru, opt ore de administrație și opt ore de odihnă. Şi, atunci, organismul se poate reface și „bijuteria” funcționează în condiții foarte bune.

Citește și: Ceaiul care menține sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Este dovedit științific”

Şi ultimul lucru pe care toți îl tăiem este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibilul să nu ne odihnim. 

Dar în somn ne refacem, în somn „bijuteria” se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândire, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa

Vlad Ciurea atrage atenţia asupra obiceiurilor care ne scurtează viaţa. Medicul avertizează că certurile, scandalurile şi supărările nu duc la nimic bun, din contră, ne scurtează viaţa.

Neurochirurgul susţine că certurile şi scandalurile distrug celulele nervoase, astfel că ajungem să trăim mai puțin.

Citeşte şi Greşeala pe care fiecare român o face în fiecare dimineaţă. Anunţul făcut de Vlad Ciurea!

”Cel mai bine este să fii purtător de pace. Aceste conflicte interumane, certurile, scandalurile, nu duc la nimic bun. S-a dovedit că noi, în sistemul nervos, avem un număr de celule nervoase. Noi trăim, gândim, parlamentăm, iubim, ne certăm, totul cu aceste celule nervoase.

Și aceste celule se pierd. Într-o secundă pierdem o celulă. Și totuși, scrie și în Biblie, s-a dovedit și în fiziologia umană, că noi putem trăi aproape 300 de ani. Este incredibil! Cu ce ne-a dat Dumnezeu! Cu creierul pe care ni l-a dat. Și de ce nu trăim?  Pentru că ne certăm! Ne invidiem, ne certăm, suntem pe NU, suntem Gică Contra, cum a spus unul ceva, nu, nu e bine!

Deci toate lucrurile acestea, stările conflictuale, scandalurile, divorțurile, furia, agresivitatea, toate astea duc la ruperea celulelor nervoase pe care le pierdem”, a povestit medicul în podcastul lui Mihai Morar, Fain și Simplu.

Acesta a explicat cât este de important să gândim pozitiv, să fim optimiști și să zâmbim. Doar aşa putem evita apariţia problemelor de sănătate.

”Câți oameni nu stau noaptea și au coșmaruri și se gândesc ce au făcut peste zi și ce o să facă mâine, asta iar duce la un număr mare de celule pierdute. Și toate aceste pierderi pe care le avem duc la fenomene nervoase, nu vreau să vă spun la ce boli, ca să nu vă speriați…

Trebuie să le prețuim, să le folosim, să gândim pozitiv indiferent ce se întâmplă. Noțiunea de optimism, de zâmbet, este foarte importantă pentru toți”, a mai explicat neurochirurgul.

Citeşte şi Vlad Ciurea: „Bea asta dimineața, pe stomacul gol”. Care este greşeala prin care atragem bolile grave

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Obiectele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Îți strică somnul și nu te lasă să te odihnești
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Taloanele de pensii trec prin schimbări radicale. Câți români vor avea acces
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Zelenski se declară pregătit să renunțe la președinția Ucrainei pentru pace
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!