„Micul Paris” pus din nou pe hartă de doi vloggeri americani. Ce părere au turiștii: „Dacă ne gândim la toate aspectele, e mai bine în București”

Odinioară, Bucureștiul căpătase porecla de „Micul Paris” și pe bună dreptate. Anii de comunism care s-au abătut asupra țării noastre ne-au „furat” acest statut, însă, acum, capitala țării noastre începe ușor, ușor să își recapete din strălucire. Iată ce părere au avut doi vloggeri americani după ce au vizitat Bucureștiul.
Alina Costache
10 oct. 2023, 16:33
„Micul Paris” pus din nou pe hartă de doi vloggeri americani. Ce părere au turiștii: „Dacă ne gândim la toate aspectele, e mai bine în București”
„Micul Paris” pus din nou pe hartă de doi vloggeri americani. Ce părere au turiștii: „Dacă ne gândim la toate aspectele, e mai bine în București”

Doi vloggeri americani au pășit pentru prima oare în București, iar ceea ce au descoperit i-a uimit total. Vizitatorii știau că orașul nostru este supranumit „Micul Paris” însă așteptările le-au fost în totalitate depășite. După mai multe ore de plimbare prin capitala țării, cei doi au tras o serie de concluzii care nu pot decât să ne bucure. Pentru ei, vacanța din București a fost reușită, având șansa să descopere străzi mult mai curate decât în Paris și oameni prietenoși și primitori.

Citește și: Târguri de Crăciun 2023. Când își deschid porțile târgurile de Crăciun din București, Cluj Napoca și Craiova

Lumea oferă nenumărate destinații fabuloase, care îți pot tăia respirața. Capitala României, București, se pare că poate fi trecută pe listă fără probleme, mai ales că în ultima perioadă a început să își facă loc pe listele de călătorie ale celor mai cunoscuți vloggeri de turism.

Doi vloggeri americani specializați în turism, Vernon și Maryana, au vizitat orașul de pe malurile râului Dâmbovița și au fost profund impresionați de frumusețea și autenticitatea sa. Recent, au postat un vlog pe canalul lor de YouTube, în care au împărtășit experiențele lor din București. Cei doi au subliniat faptul că atmosfera este una primitoare și prietenoasă, care i-a făcut să se simtă ca acasă. De asemenea, au fost impresionați de curățenia străzilor și de diversitatea arhitecturală a orașului, considerând că Bucureștiul este mai frumos și mai curat decât Parisul, un exemplu de frumusețe urbană în Europa.

Piața Obor a fost una dintre primele opriri ale acestora, unde au experimentat autenticitatea mâncărurilor tradiționale și au savurat gusturi unice din bucătăria românească. Degustarea faimoșilor mici i-a impresionat prin aromele bogate ale bucătăriei locale.

Următoarea destinație pe lista lor a fost Palatul Parlamentului, o construcție impresionantă și una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume. Vernon și Maryana au fost uimiți de dimensiunile, grandoarea și istoria acestui edificiu. Mânăstirea Stavropoleos a fost următoarea oprire pe itinerarul lor. Cu arhitectura sa unică și atmosfera liniștită, mânăstirea a oferit o oază de calm în mijlocul agitației orașului.

Bineînțeles, nu au ratat nici Centrul Vechi al Bucureștiului, cunoscut pentru viața de noapte vibrantă și străzile pietruite pline de cafenele și restaurante. Cei doi au experimentat atmosfera animată și au savurat un cocktail într-unul dintre barurile boeme.

Pe lângă toate acestea, Vernon și Maryana au fost atrași de mâncarea de stradă din București, degustând clătite, covrigi și alte gustări delicioase în timpul aventurii lor. La un moment dat, cei doi au comparat capitala României cu cea a Franței, iar rezultatul a fost extrem de satisfăcător pentru București. Concluzia: „Bucureștiul este peste Paris”.

„E mai mult grafitti, dar și prețurile sunt mult mai mici. E mai curat decât în Paris. Da, sunt clădiri sovietice și grafitti, dar e mult mai curat, iar oamenii sunt mult mai cumsecade decât în Paris. Iubesc Parisul, dar acest oraș e mai bun decât Parisul. Dacă ne gândim la toate aspectele, e mai bine în București, decât în Paris”, spun cei doi americani în clip, în timp ce admiră arhitectura unei clădiri din centrul vechi.

Vizita lui Vernon și Maryana în București a fost una plină de descoperiri și momente memorabile. Cei doi vloggeri americani contribuie la promovarea frumuseților și culturii românești și au adus un omagiu unei capitale europene mai puțin cunoscute, dar cu atât de multe de oferit.

Cu toate că au călătorit în multe colțuri ale lumii, Bucureștiul a lăsat o amprentă specială în inimile lor, confirmând faptul că România are multe comori de oferit celor care îndrăznesc să o descopere.

Citește și: Facultatea din București care îți garantează un loc de muncă aproape oriunde. Anul acesta, programul a avut 36 de candidați pe un loc

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!