Micuţul Luca are nevoie urgentă de ajutor, iar Monica se agață de ultima fâşie de speranță

Viaţa este tot mai grea pentru fiecare dintre noi, dar sunt semeni pentru care fiecare bănuţ înseamnă secunde de viaţă. Haideţi să-i ajutăm!
Claudia Simion
12 sept. 2023, 11:12
Micuţul Luca are nevoie urgentă de ajutor, iar Monica se agață de ultima fâşie de speranță

Micuţul Luca are nevoie de sprijin, la fel şi Monica şi alte mii de copii cu autis, În pragul unui nou început școlar, ne aflăm din nou alături de voi pentru a celebra încrederea, speranța și curiozitatea care însoțesc fiecare start al acestui periplu al cunoașterii. Este momentul în care, din unitate și colaborare, începem să construim împreună pagini pline de succes și împliniri în marea carte a educației.
Asociația „Salvează o inimă” dorește să fie sprijinul tuturor părinților, educatoriilor, dar mai ales al copiilor care încep sau continuă această călătorie în universul cunoașterii. În acest an școlar, sperăm ca fiecare copil să își găsească drumul iluminat de curiozitatea autentică și de bucuria simplă a descoperirilor.
Totuși, suntem conștienți că unele familii traversează încercări care depășesc preocupările obișnuite legate de începutul anului școlar. Sunt situații în care cuvinte precum „cancer” sau „autism” capătă o rezonanță cutremurătoare în viața de zi cu zi, aducând cu ele provocări enorme.
O astfel de poveste este cea a familiei Manolachi. Marius și Florina, părinții micuțului Luca, au învățat că dragostea și dăruirea necondiționată pot îmbunătăți semnificativ viața unui copil diagnosticat cu paralizie cerebrală și autism. Luca, în vârstă de 8 ani, dorește cu ardoare să obțină o mai mare independență, un vis care ar putea deveni realitate printr-o intervenție chirurgicală promițătoare la Spitalul Acibadem din Turcia.

Ştefan Mandachi, gest umanitar înainte de Paşte 2023, bucurie pentru 100.000 de oameni

În acest moment crucial din viața lor, familia se confruntă cu o barieră financiară considerabilă. Cu toate acestea, ei nu își pierd speranța și sunt hotărâți să găsească resursele necesare pentru a-i oferi lui Luca șansa la o viață mai bună. Cu un salariu modest, ambii părinți se străduiesc zi de zi să creeze un mediu sigur și plin de iubire pentru Luca, un copil care merge la școală, se bucură de compania celorlalți copii și visează la zile în care va putea să exploreze lumea pe picioarele sale.
În acest context, Asociația „Salvează o inimă” vine cu un mesaj de solidaritate și încredere. Invităm întreaga comunitate să fie alături de Luca și familia sa, contribuind cu ce poate fiecare pentru a face posibilă operația care îi poate schimba radical viața micuțului.
În încheiere, dorim tuturor un an școlar încununat de reușite, plin de descoperiri și împliniri. Să încurajăm curiozitatea naturală a copiilor și să le oferim încredere în propriile forțe, căci împreună putem să construim un viitor strălucit și promițător pentru toți.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele LUCA MANOLACHI

O suferință care durează de 26 de ani poate fi curmată. Drama unei tinere care cântărește numai 38 de kilograme

Are 26 de ani și cântărește doar 38 de kilograme. O tulburare intestinală extrem de gravă o împiedică pe Monica să ia în greutate. Tânăra duce o viață marcată de suferință. Infecții digestive și respiratorii recurente, greutate sub limita normală, imunitate scăzută, alergii alimentare și respiratorii, sunt doar câteva dintre simptomele care au început să se manifeste încă din primele luni de viață.

Cu o imunitate șubredă, Monica nu a avut o copilărie obișnuită.

„Din cauza problemelor cu greutatea și a incapacității de a face efort mergeam foarte rar în parc. Monica a fost mereu o fire retrasă, probabil și din cauza bolii. Timpul liber și-l petrecea mai mult în casă citind.” Ne-a mărturisit   Carmen Suditu, mama tinerei greu încercate de soartă.

Viața Monicăi a fost marcată de lupta cu infecțiile, boli precum varicela și COVID-19 lovind-o mai puternic din cauza imunității extrem de scăzute. Părinții au căutat neîncetat soluții la problema medicală cu care Monica se luptă de o viață. De-a lungul anilor au cheltuit aproximativ 15.000 de euro pe investigații, dar rezultatele au fost limitate.

Apel umanitar! Cum îl puteți ajuta pe Patrick, un copil cu autism din Sibiu

,,Tratamentele urmate rând pe rând nu au făcut decât să îi amelioreze simptomele. Cauzele acestei afecțiuni complexe rămân necunoscute, deși există o posibilă componentă genetică care nu a fost încă identificată prin analize medicale. Am găsit însă sprijin la o clinică de imunologie și alergologie din Germania. În urma unor analize amănunțite medicii vor putea stabili cu certitudine cauza bolii și vor acționa în consecință. Este singura șansă pe care o are copilul meu la o viață normală.” Ne-a declarat mama Monicăi.

Investigațiile costă însă peste 6.000 de euro, o sumă copleșitoare pentru o familie cu venituri reduse. Tatăl tinerei este pensionat pe caz de boală, din cauza unor afecțiuni cardiace, iar mama este singurul susținător al familiei. La cheltuielile investigațiilor se vor adăuga ulterior și costurile cu tratamentul efectiv, totul ridicându-se la sume considerabile încă necunoscute pentru familia Monicăi.

Familia Suditu a primit sprijin din partea Asociației Salvează o Inimă, dar sunt încă în căutare de fonduri pentru a face posibilă deplasarea și cazarea în Germania.

,,Tratamentul și testele recomandate sunt exorbitante, iar Monica se agață de ultima fâșie de speranță, apelând la bunătatea oamenilor cu inima mare. Sperăm că, prin mobilizarea comunității și ajutorul generos al oamenilor, vor putea reda acestei tinere viața pe care o merită.” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/suditu-monica/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Transilvania Botoșani
Te rugăm, atunci când faci o donație, să specifici în transferul bancar, la detaliile plății, numele SUDITU MONICA.

 

Balul Bucuriei 2023, de 8 ani, o voce pentru peste 4.500 de copii cu autism

Pe 12 Octombrie, în București, la Le Chateau, va avea loc a VIII-a ediție a Balului Bucuriei, singurul bal caritabil pentru copiii și tinerii cu autism din România. În opt ani, evenimentul caritabil a reușit să genereze fonduri importante pentru a oferi programe sociale gratuite și de recuperare pentru peste 4.500 de copii și tineri cu autism, beneficiari de-a lungul anilor ai Autism Voice, una din cele mai mari asociații de specialitate dedicată problemelor de sănătate mintală pediatrică. Pentru 65% dintre copiii și tinerii cu autism din România cea mai mare problemă pentru recuperarea lor este lipsa fondurilor necesare, conform celei mai recente cercetări în domeniu ale asociației.

Din cea mai recentă acțiune de cercetare a Autism Voice dedicată familiilor cu copii cu autism din țară, 65% dintre părinții sondați au afirmat că cea mai mare problemă pe care au întâmpinat-o după aflarea diagnosticului a fost lipsa fondurilor necesare pentru a începe recuperarea. Peste 60% dintre aceștia afirmă că o altă problemă a fost lipsa informațiilor clare cu privire la pașii de urmat după aflarea diagnosticului, iar 47% dintre aceștia au spus că lipsa terapeuților specializați este o altă mare problemă. În prezent, 1 din 54 de copii din țară suferă de autism, conform estimărilor OMS, astfel încât se estimează că sunt peste 50.000 de copii și tineri în nevoie de recuperare și integrare.

ˮDe 15 ani derulăm programe de recuperare conform standardelor internaționale și formăm cei mai buni specialiști în terapie ABA, psihoterapie, programe de socializare, integrare școlară și prevenție-evaluare. An de an, facem eforturi considerabile pentru a oferi ore de terapie și resurse gratuite familiilor din țară. Deși recuperarea unui copil cu tulburări poate dura ani, șansele de recuperare și integrare socială sunt de 50% dacă există acces la intervenție de calitate zilnică. afirmă Anca Dumitrescu, Președintele Autism Voice și primul analist comportamental acreditat internațional din România.

Scopul Balului Bucuriei de anul acesta, cu tema Humankind, este de a strânge peste 40.000 de euro, bani ce vor susține programele de recuperare sociale ale asociației pentru circa 440 de copii și tineri cu tulburări până la finalului anului.

Ca o adăugire la programele și serviciile necesare copiilor și familiilor afectate de autism din centrele de recuperare de zi, în 2022 am deschis și Institutul Autism Voice, dedicat adolescenților și tinerilor adulți cu autism, pentru a continua procesul de acces la servicii și evoluție a celor afectați, chiar dacă au trecut de vârsta de 18 ani. Balul Bucuriei 2023 este organizat atât pentru a oferi resurse copiilor din centrele de zi ale Autism Voice, cât și programelor din cadrul Institutului„, menționează Nicoleta Orlea, Director de Fundraising și Comunicare al Autism Voice.

Pe 12 Octombrie, la Le Chateau, peste 200 de oameni de business și susținători ai cauzei sunt așteptați să participe, unde vor fi ghidați de Eli Neicuț, creator de conținut și influencer de fapte bune, într-o ediție sub egida umanității, unde se va celebra perseverența și reziliența potențialului uman. Cunoscuta artistă MIRA va susține un concert extraordinar pentru a celebra ocazia, iar Ștefan Muțiu și Amelia Racea, foști gimnaști de performanță și campioni europeni, vor susține momente artistice de dans și acrobație. Pe scenă vor urca, de asemenea, și copii ai asociației, care au povești de succes, iar cei prezenți vor avea parte și de alte momente surpriză.

Mai multe detalii despre forme de a susține misiunea organizației sau de a fi parte din povestea Balului Bucuriei se pot găsi pe website-ul dedicat https://balulbucuriei.autismvoice.ro/ .

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?