Durerile de cap raspund, de obicei, la tratamentele cu analgezice comune din farmacii. Totusi, suprasolicitarea sau utilizarea frecventa si necorespunzatoare pot face ca durerile sa revina. Cu alte cuvinte, chiar medicamentele pentru calmarea durerilor pot agrava suferinta, facandu-le rezistente la tratament.
Migrena este diferita de cefalee, fiind o tulburare neurologica. Durerea este de obicei severa si se manifesta ca o pulsatie intensa pe o parte a capului. Migrenele apar mai frecvent la femei si pot fi genetice, chiar si copiii fiind susceptibili pentru dezvoltarea lor. Unele persoane au simptome de greata, varsaturi sau sensibilitate la lumina in timpul atacurilor, simptome ce pot dura de la patru ore pana la trei zile. Migrena este o afectiune surprinzator de comuna, care afecteaza multi oameni, insa pana la jumatate dintre pacienti nu sunt diagnosticati.
Factori care declanseaza migrenele
Este bine-cunoscut faptul ca atacurile de migrena pot fi declansate de o serie de factori, desi cauza exacta nu este foarte clara. Posibile cauze includ urmatoarele: nivelurile de hormoni aflate in schimbare (in special in randul femeilor), stres sau anxietate, omiterea meselor principale ale zilei, prea putin sau prea mult somn, lumini stralucitoare sau puternice, dar si fluctuatiile presiunii atmosferice datorate schimbarii vremii.
Citeste mai mult pe curademiere.ro