Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D: „Riscăm să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient”

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D. Studiile recente arată că nu doar alimentația și expunerea la soare provoacă carențe, ci și lipsa unei cantități optime de magneziu, susține medicul nutriționist
Alina Costache
24 mai 2022, 09:19
Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D:
Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D. Aceasta este esențială pentru o bună funcționare a organismului, însă mai mult de jumătate de populația globului are deficit, potrivit unei postări făcute de medicul nutriţionist pe rețelele de socializare.

Vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut. Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vitamina D să fie stocată în organism în loc să fie folosită eficient.

Aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei.

Din păcate alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțina vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu”, a transmis medicul nutriționist pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Mihaela Bilic dezvăluie „Dieta Săracului”. Cum să slăbeşti 30 de kilograme în şase luni

Mihaela Bilic, adevărul despre vitamina D

Mihaela Bilic spune că „modificarea obiceiurilor alimentare, consumul de produse rafinate, ultra procesate și sărace în micronutrienți sunt cauzele principale”.

Până și banana, care este bogată în magneziu, a fost pusă la colț de dragul siluetei. Stresul cronic și somnul insuficient, de proastă calitate, cresc nevoile de magneziu.

Merită o să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului. Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D.

Fără magneziu, sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sânge.

Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju semințe de pin, alune. Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa.

Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe, banana e campioană. Cât despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi”, a conchis medicul nutriționist.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Raport ONU: Mii de palestinieni ridicați din Gaza și torturați în Israel
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?