Mihaela Bilic are rețeta de salată de vinete dietetică. Ingredientele secrete şi leguma de sezon cu care se înluieşte pâinea

Mihaela Bilic are rețeta pentru o salată de vinete dietetică, în care numărul caloriilor este foarte mic. Cu această rețetă reușim să ne menținem în formă, fiind exclus să luăm în greutate.
Alina Costache
22 iul. 2024, 17:30
Mihaela Bilic are rețeta de salată de vinete dietetică. Ingredientele secrete şi leguma de sezon cu care se înluieşte pâinea
Mihaela Bilic a dezvăluit rețeta

Salata de vinete este preferata românilor pe timp de vară, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic ne vine în ajutor cu o rețetă specială. Vorbim despre salata de vinete dietetică, ușor de făcut și extrem de gustoasă.

Cu această rețetă reușim să ne menținem în formă, fiind exclus să luăm în greutate.

Salată de vinete cu puține calorii

Mihaela Bilic are rețeta pentru o salată de vinete dietetică, în care numărul caloriilor este foarte mic.

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească.

De ce nu ar trebui să aruncăm NICIODATĂ coaja pepenelui. Nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este cel mai bun pepene pentru siluetă

Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Salata tradițională se face amestecând vinetele cu maioneza, dar Mihaela Bilic are o nouă rețetă. Și este mult mai sănătoasă!

În plus, se poate servi cu ardei gras, un excelent înlocuitor pentru pâine.

„Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm.

Deci, nu e nevoie de mult ulei, oricum veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați și o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.

Cât de mare este păcăleala cu produsele „ZERO ZAHĂR”! Mihaela Bilic, dezvăluire neașteptată: „Producătorii se folosesc de această găselniță”

Rezultatul este așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată și dietetică.

Pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale în varianta reconfigurată!

Mai am un secret, înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras, iar în felul acesta gustul delicios este garantat și silueta neafectată”, insistă Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști din țară.

Mihaela Bilic, despre alimentele pe care trebuie să le consumi la masa de seară, ca să nu te îngrași: „Nu este periculoasă pentru siluetă”

Mihaela Bilic, sfaturi prețioase pentru masa de seară. Ce trebuie să mănânci la cină, ca să nu te îngrași peste noapte.

„Nu renunțați la masa de seară!

Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă. Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine.

Ce reguli trebuie să respectăm pentru o cină perfectă? Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază. Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor.

Citește și: Mihaela Bilic este dependentă de aceste alimente: „N-aș putea trăi fără ele”. Cum reușește să își mențină silueta

În cazul unui meniu echilibrat farfuria pentru masa de seară va fi împărțită astfel: 1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză); 1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte). Ultima treime va fi rezervată pentru legume proaspete sau gătite, cu cat mai colorate și mai diferite, cu atât mai bine.

Dacă vrem să slăbim menținem în farfurie proteinele și legumele, însă renunțăm la făinoase. Un castron mare de salată asortată cu o bucată de carne sau pește la grătar sunt cel mai bun exemplu pentru o cină de slăbit. Atenție și la aportul de grăsimi, fiecare gram are 9 cal, deci fiți zgârciți cu uleiul din salată și alegeți carnea mai puțin împănată.

Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat. Evitați prăjelile tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli varză fasole). La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire.

Citește și: Rețeta de bulion de roșii pentru vară a nutriționistei Mihaela Bilic

Pentru copii și sportivi împărțirea farfuriei se schimbă: produsele făinoase vor ocupa jumătate din suprafață, iar proteinele și legumele câte un sfert. Amidonul din făinoase reface rezervele de glicogen din ficat și mușchi și asigură energie pentru activitatea fizică de peste zi.

Deci nu lăsați pe nimeni să vă interzică masa de seară, însă aveți grijă să alegeți meniul care vi se potrivește!”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!