Mihaela Bilic aruncă bomba! A fost descoperit secretul unui ficat sănătos. ”Nu ne gândim niciodată la efortul la care este supus”

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați medici nutriționști din România. De-a lungul timpului, ea le-a oferit românilor numeroase sfaturi despre nutriție și sănătate, iar de curând a dezvăluit care este secretul unui ficat sănătos.
Alina Costache
21 feb. 2024, 14:08
Mihaela Bilic aruncă bomba! A fost descoperit secretul unui ficat sănătos. ”Nu ne gândim niciodată la efortul la care este supus”

A fost descoperit secretul unui ficat sănătos. Ficatul este unul dintre motoarele organismului deoarece îndeplinește numeroase funcții vitale și de aceea sănătatea lui este esențială.

Citește și Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic: „Nu este deloc complicat și nu are zahăr”

A fost descoperit secretul unui ficat sănătos

Recent, nutriționista Mihalea Bilic le-a acordat fanilor săi de pe rețelele de socializare o serie de sfaturi pentru a-și menține sănătatea ficatului, despre care spune că duce greul.

„Mintea le face, ficatul le trage!. Nu există vacanță sau sărbătoare la români fără multă mâncare. Și când este mâncare din belșug, cine credeți că se ocupă de digestia și metabolizarea nutrienților? Stomacul și tubul digestiv, o să spuneți. E adevărat, dar ele fac mai mult partea mecanică, de mărunțire și amestecare. Munca grea cu adevărat o face ficatul!

Când mâncăm pâine și făinoase, ficatul are grijă de transportul amidonului/glucozei prin sânge și din ea face inclusiv grăsime de rezervă, dacă am mâncat prea mult. Când mâncăm carne sau brânză aminoacizii din proteine ajung tot în ficat, el decide câți sunt folosiți pentru sinteza de noi proteine și câți vor fi eliminați prin rinichi. Pentru grăsimi e și mai complicat! Ficatul produce zilnic aproape 1 litru de bilă, o substanță de culoare verzuie esențială pentru digestia grăsimilor din alimente adică ulei, unt, mezeluri și brânzeturi. Tot ficatul este organul care sintetizează trigliceride, fosfolipide și colesterol, niște grăsimi fără de care nu putem funcționa.

Și dacă munca asta nu era suficientă, aflați că zahărul, fructele și alcoolul obosesc cel mai mult ficatul. Fructoza, adică zahărul natural din fructe, nu poate fi metabolizată decât în ficat. Când mâncăm fructe în exces, miere sau zahăr și când bem suc de fructe solicităm la maxim ficatul. Alcoolul este un element care ne relaxează și ne face să ne simțim bine, însă are efect toxic pentru toate celulele din organism. Când apare alcool în circulație, ficatul este responsabil pentru neutralizarea și eliminarea lui rapidă din sistem. Că este vorba de zahăr sau alcool, pentru ficat e la fel de greu

Din păcate nu ne gândim niciodată la efortul la care este supus ficatul, pentru că mintea noastră iubește mâncarea copioasă, dulciurile și alcoolul. Mintea le face, ficatul le trage! Atenție mare: ficatul este un organ silențios, nu doare și nu dă semne de boală. Cum știm că ficatul este obosit și suprasolicitat? La ecografie, când îl vedem infiltrat cu grăsime- se numește ficat steatozic. Cum facem să nu ajungem aici? Cu moderație din punct de vedere alimentar, odihnă și un strop de fosfolipide esențiale ca suplimente. Ăsta e marele nostru noroc: ficatul se vindecă și se reface, dacă avem grijă de el!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Citește și Ce fel de pâine putem consuma zilnic fără să ne îngrașe. Mihaela Bilic: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi afectați toți pensionarii! Schimbarea momentului la Guvern
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Lovitură de palat. Regina Letizia, în fața dovezilor
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Maia Sandu condamnă bombardarea unui spital de copii din Kiev de către Rusia
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!