Mihaela Bilic aruncă în aer tot ce ştiai despre fast food. După ce a terminat facultatea la București, Mihaela Bilic a urmat un stagiu la o clinică de obezitate din Paris, iar în urmă cu 22 de ani a devenit medic specialist în diabet şi boli de nutriţie. Nutriţionista face o comparaţie între pizza şi şaroma, preferate mai ales de fotbalişti la finalul meciurilor.
„Din punctul de vedere al recomandărilor, pentru că teoria e una și practica e alta, se spune să facem această provizie, această încărcare a ficatului cu glucoză înainte de un efort fizic. Făinoasele, carbohidrații sunt cea mai rapidă sursă de energie și în momentul când știm că ne așteaptă o competiție și un efort intens, la două ore avem nevoie de o masă cu paste, cu orez, ceva care să încarce bateriile. În schimb aceste făinoase consumate după efortul fizic, când organismul este în repaus și nu mai arde nimic, nu fac altceva decât să se transforme în depozite de grăsime”, a explicat Mihaela Bilic, pentru GSP, despre consumul de pizza.
Citeşte şi: Scandal uriaş provocat de Mihaela Bilic. Nutriţionista, pusă la zid: „Face orice pentru bani!”
După ce i-a fost dat exemplul celor de la Rapid, care după meciuri nu consumă pizza, ci preferă șaorma, nutriţionista a spus: „Eu iubesc șaorma! Mi se pare o combinație delicioasă între făinoase, legume și carne. Și aici aș spune că porția contează! Nu putem consuma prin sport cât de mult putem aduce din alimente. Și asta știu sportivii cel mai bine”. „Când faci două ore de efort și consumi șase sute de calorii această șaorma poate avea aceste șase sute de calorii. Cantitatea face diferența. Toată mâncarea este bună, important este ca porția să fie corectă, doza să fie mică și diversitatea face sănătatea. Nu-i o problemă că mâncăm o șaorma din când în când, ci important e să avem din toate câte puțin ca să funcționeze corpul nostru cum trebuie”, a mai spus Mihaela Bilic.
Totuşi, aceasta le recomandă sportivilor și nu numai să consume mai mult pește și mai multe fructe de mare, în special creveți: „Creveții prin proteine și minerale au trecut cu un pas înaintea oului. Efectul asupra sănătății este unul surprinzător. Chiar dacă au colesterol, nu duc la creșterea colesterolului din sânge! Există și această recomandare a nutriționiștilor să consumăm pește și fructe de mare de două ori pe săptămână”.