Mihaela Bilic demolează mitul celor 3 mese pe zi: „Mâncarea are o relaţie specială cu creierul”

Mihaela Bilic spulberă teoria celor 3 mese pe zi. Specialistul susține că mâncarea are o relație specială cu mintea noastră, subliniind faptul că nu este adepta regimurilor alimentare sau a dietelor extrem de stricte.
Alina Costache
10 sept. 2024, 09:14
Mihaela Bilic demolează mitul celor 3 mese pe zi:
Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Puțini români știau acest secret

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat  că relația strânsă pe care o avem cu mâncarea este construită de natură și este destul de greu să o controlăm rațional.

„Atât timp cât avem mâncare în jurul nostru, instinctul nostru ne spune să mâncăm. Mâncarea înseamnă supraviețuire, iar natura ne vrea măncăcioși. Avem capacitatea de a mânca fără limită mai degrabă decât să o evităm”, a spus Mihaela Bilic.

„Este foarte important să avem aceste repere în zi. În familiile în care există orar de masă, pot să vă spun că va fi bine și copilul, ulterior, va ști că există trei mese principale și o să fie mult mai puțin tentat să deschidă frigiderul de câte ori se plictisește sau are vreo poftă”, a mai spus Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist le-a recomandat părinților să nu lase copiii să mănânce „când îi taie capul”.

Mihaela Bilic contrazuice, pe dealtă parte, şi teoria celor 3 mese pe zi. Vedeta este de părere că oamenii ar trebui să consume mâncare de plăcere, nicidecum pentru aportul de nutrienți aduși corpului.

Expertul nu este de acord cu dietele și curele de slăbite, dar nici nu mesele regulate. Acestea nu sunt deloc bune, cu toate că este vorba de o rutină bine pusă la punct, ci mai degrabă persoanele ajung să se îngrașe.

Obiceiul de a consuma 3 mese pe zi, mai ales la ore regulate, poate părea exagerat, în timp ce postul intermitent este o necesitate. Mâncatul mai puțin și mai rar este secretul unei vieți sănătoase, susține doctorul.

Mihaela Bilic ne învață cum să consumăm mezeluri în mod sănătos. „Trebuie să le tăiem extrem de subțire”

Mâncarea are o relație specială cu mintea noastră. Mâncăm de plăcere, nu pentru că organismul are nevoie de nutrienți. Acesta este motivul pentru care abandonăm orice cură de slăbire.

Voința nu poate sta în calea plăcerii! Și pentru că nimic și nimeni nu ne poate convinge să ne oprim din mâncat s-au inventat curele de slăbire absurde. teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea.

Să mâncăm mai rar și mai puțin este, în prezent, un obiectiv obligatoriu dacă vrem să ne păstrăm silueta și sănătatea. Cine ne-a spus că trebuie să avem 3 mese principale și două gustări?„, a declarat Mihaela Bilic pentru revista unica.ro.

Citește și : Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația amoroasă. ”Sunt împlinită”

Mihaela Bilic a discutat și despre clinicile unde oamenii se înfometează de bună voie pentru a slăbi. Majoritatea celor care ajung în astfel de unități medicale sunt înfometați pe bani mulți, cu metode extrem de aberante.

Pacienții sunt hrăniți printr-un tub care ajunge direct în stomac, astfel încât să uite gustul mâncării și să se lepede de ea. Din păcate, odată cu revenirea cu viața obișnuită oamenii își reiau vechile obiceiuri alimentare.

„Natura ne-a făcut mâncăcioși și pofticioși, iar instinctele nu pot fi schimbate!”, a mai spus Mihaela Bilic, pentru aceeași sursă.

Câte mese mănânci pe zi dacă ții post. Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic: „Este recomandat să ne lipsim câteva săptămâni de astfel de produse”

Mihaela Bilic vine cu o serie de sfaturi pentru perioada postului. După cum știm, creștinii țin în această perioadă postul Adormirii Maicii Domnului, care are loc între 1 și 15 august. Nu de puține ori, oamenii se întreabă ce și cum ar trebui să mănânce, mesele devenind mai greu de gestionat.

Cu toate că uneori poate părea complicat să ținem post, acesta are o mulțime de beneficii asupra organismului. Potrivit specialiștilor, postul crește cantitatea anumitor nutrienți alimentari, detoxifiază mai eficient țesuturile și regenerarea organismului, scade riscul de boli cardiovasculate, neurodegenerative și autoimune, reglează tranzitul intestinal încetinit și micșorează riscul cancerului de colon. Așadar, perioada de post nu este benefică doar pentru a face smerenie, ci ajută la buna funcționare a organismului.

Mihaela Bilic susține, de asemenea, că rolul postului alimentar este să ofere o pauză organismului de la procesele complexe de metabolizare și digestie pe care le necesită proteinele animale.

„Da, cu siguranță este recomandat să ne lipsim câteva săptămâni de astfel de produse, nu de alta, dar ne vom bucura mai mult de ele după această pauză”, a spus aceasta.

Citește și: Sunt sau nu bune fructele la micul dejun. Dezvăluirile făcute de Mihaela Bilic: „Ferească Dumnezeu! De ce să începem așa? Ce să vezi, din pâine cu carne, stomacul meu e fericit”

Nutriționistul spune că atunci când ținem post, trebuie să aveți în vedere următoarele reguli:

  • Limitați aportul alimentar la maxim 3 mese/zi și nu vă temeți de senzația de foame; e greu să te simți sătul fără proteine animale, deci în post există tendința să mâncăm mai mult;
  • Atenție la combinația făinoase-grăsime vegetală (ulei), este cea mai bună „rețetă” de îngrășare și din păcate multe alimente de post au aceste ingrediente la bază;
  • Evitați consumul în exces de produse de patiserie, margarină, cartofi prăjiți, șnițel si cascaval de post, oleaginoase de tip semințe, alune, migdale, fistic. Deși nu pare, au multe calorii;
  • Preferați mâncărurile gătite la cuptor, ciorbele și tocănițele pe bază de sos de roșii, multe legume, condimente și ierburi aromate;
  • Consumați leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, năut) de minim 2-3 ori/săptămână și bazați-vă pe cartof în loc de pâine, paste sau orez;
  • „Abuzați” de toate verdețurile și cruditățile existente pe piață, proaspete sau gătite, cu ados minim de ulei; postul poate fi și o cură detox, dacă punem accentul pe hidratare și mâncăm multe legume;
  • Consumați fructele cu moderație, sunt un desert natural și sănătos, iar ciocolata neagră este și ea un dulce de post.

Citește și: Beneficiile plantei wasabi asupra organismului. Recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic: „Are multiple virtuți medicinale”

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Top 3 alimente congelate sănătoase cu beneficii uimitoare pentru organism. Protejează inima și sunt recomandate în diete
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
ȘOC Vladimir Putin, la un pas să folosească armele nucleare. Alertă maximă. CIA a făcut dezvăluirea
DailyBusiness
ANAF lansează ofensiva împotriva tranzacțiilor cu CRIPTOMONEDE în 2024! Fiscul îi lovește dur pe cei care încearcă să evite taxele!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Super-trenul lui Nicolae Ceaușescu. Ce s-a ales de bijuteria prezidențială
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Andreea Bălan e OUT de la „Te cunosc de undeva”! Şefii de la Antena 1 au CONCEDIAT-O după 13 ani de jurizare. Motivul este
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Monturile: deformări ale piciorului și opțiuni de tratament
MediaFlux
RUSIA, GATA de PACE! Anunțul venit de la MOSCOVA!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...