Mihaela Bilic desfiinţează produsul banal consumat de absolut toţi românii

Mihaela Bilic surprinde din nou cu argumentele împotriva apei îmbuteliate. Ce spune celebrul medic nutrioniste despre efectele acestui produs.
Alina Costache
09 ian. 2022, 17:35
Mihaela Bilic desfiinţează produsul banal consumat de absolut toţi românii

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic încurajează consumul de apă de la robinet, iar despre apa potabilă spune că, de multe ori, provine tot de la robinet.

„Nu cred să existe o afacere mai simplă și mai profitabilă decât cea a apei îmbuteliate: iei un bun natural și gratuit, îl pui într-o sticlă și îl vinzi cu un preț înzecit mai mare”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

De ce preferăm să cheltuim bani pentru un bun care ne curge gratuit la robinet?
Când ai norocul să te naști la baza munților Carpați, din care țâșnește apa de izvor pe toate drumurile, doar comoditatea poate fi explicația pentru care cheltuim pe apă îmbuteliată. La noi să bei apă îmbuteliată este un semn de bunăstare, trebuie să fii inconștient să mai bei apă de la chiuvetă. De ce preferăm să cheltuim bani pentru un bun care ne curge gratuit la robinet?

Mihaela Bilic constată „cu surprindere și tristețe că inclusiv oamenii de la sate sau din orașele de munte au început să-și care apa de la supermarket, îmbuteliată în bidoane de plastic și de o calitate îndoielnică”.

„Nu zic că de mâine trebuie să desființăm apa îmbuteliată, însă mi se par inutile toate formele de apă așa-zis “superioare”, care nu au în spate decât un ambalaj frumos și o campanie de marketing susținută. Și mi-aș dori să fim mai atenți atunci când cheltuim banii pe o apă îmbuteliată care, de multe ori, provine tot de la robinet”, punctează medicul nutriţionist.

 

„Cât despre minerale, ele sunt prezente în mod natural în orice apă, nu avem nevoie să fie adăugate chimic, cu un preț pe măsură. Apa nu trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic pentru că atunci e moartă și se numește apă distilată. Nici exagerat de alcalină nu trebuie să fie, pentru că atunci dereglează echilibrul acido-bazic al corpului”, a mai scris Mihaela Bilic.

Ce scrie Mihaela Bilic despre excesele alimentare: „Mai bine să-ți fie rău, decât să-ți pară rău”

„Prima oară am auzit vorba asta de la Radu, cel mai mare mâncău pe care l-am cunoscut. E genul de persoană cu care, dacă stai la masă, te sinucizi de ciudă sau intri în depresie Problema nu e că poate mânca 20 de clătite sau o oală de sarmale odată, problema e că nu se vede unde se duc miile de calorii! E drept că face mult sport și cu certitudine are un metabolism spectaculos, dar asta nu încălzește pe nimeni- oricine visează să poată mânca pe săturate fără să se îngrașe și când vezi că lucrul ăsta există, inevitabil mori de invidie
Dacă la capitolul alimentar nu putem aplica “teoria lui Radu” decât cu riscul obezității morbide, strategia mi se pare interesantă când vine vorba de filozofia vieții. Dacă ne gândim la provocările și experiențele cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, merită să mergem pe principiul “mai bine să-mi fie rău, decât să-mi pară rău!” Cel mai trist lucru când privești spre trecut sunt regretele: părerea de rău pentru o situație sau o întâmplare pe care n-ai avut curajul sau puterea s-o trăiești.
Orice experiență, chiar dacă e bună sau rea, ne aduce un plus de înțelegere, rămânem cu ceva- fie și o amintire. Însă situațiile pe care le-am evitat, de care ne-a fost frică sau am fugit, rămân ca o neîmplinire, ca un regret. “Cum ar fi fost să…” e gândul care nu-ți dă pace.
Din succese, dar mai ales din eșecuri, învățăm. Și culmea e că și după experiențele negative, după ce timpul vindecă durerea, rămân concluzii constructive. Mai bine să-ți fie rău pentru că ai făcut ceva, decât să regreți și să-ți pare rău că n-ai făcut nimic
Așa că acum, la început de an, vă urez să aveți parte de experiențe neașteptate, surprinzătoare. Nu contează dacă sunt bune sau rele, important e să lase amintiri de neuitat”.

Mihaela Bilic despre ” regula doi litri de apă pe zi”

”Să nu ai după ce bea apă…

…era considerat, în credința populară, pragul cel mai de jos al sărăciei. În vremuri mai puțin prielnice decât cele pe care le trăim, când oamenii reușeau cu greu să pună ceva pe masă în fiecare zi, să bei apă cu poftă era un semn de ghiftuială. Nimeni nu se întreba probabil pe atunci dacă apa băută în timpul mesei diluează sucurile digestive. Nici dacă apa băută înainte de masă te face să uiți de foame. Secole la rând oamenii au avut ca unică preocupare să-și astâmpere foamea, pentru sete nu și-au făcut griji.

Mihaela Bilic, avertisment în privința unor produse frecvent utilizate de români: „Ne pot afecta sănătatea. Nu le folosiţi zilnic!”
Interesant este că apa e mai importantă pentru organism decât mâncarea și de aceea echilibrul hidric al corpului e menținut aproape independent de faptele noastre. Cu excepția celor care trăiesc în deșert sau în locuri în care este limitat accesul la apă, a ajunge să fii deshidratat e aproape imposibil. Poate la sugari în cazuri de febră foarte mare se poate ajunge la o stare de deshidratare care să pună în pericol organismul, pentru adulți însă riscul e minim.

Mihaela Bilic: Băutura consumată de români zi de zi scade dramatic imunitatea. Este total contraindicată în pandemie
De ce atunci atât de mult interes acordat consumului optim de lichide? Poate că în felul ăsta se încearcă să ni se abata atenția de la mâncare, poate că adăugând un pahar de apă la masă reușim să ne săturăm mai repede, cu o porție mai mică. Cert este că retenția de lichide sau pierderea de apă (prin transpirație sau urină) nu țin de voința noastră. Indiferent cât de multă sau puțină apă am bea, hormonii sunt cei care decid gradul de hidratare al țesuturilor. Iar o piele uscată trădează de obicei o hipotiroidie, nu un consum insuficient de lichide. Și felul în care transpirăm e dictat tot de hormoni, medicina nu știe cum să accelereze un metabolism leneș, cum să-l facă să piardă calorii prin căldură în loc să le transforme în grăsime de depozit.

Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile nebănuite ale cărnii de porc. Substanța minune care ajută la regenerarea pielii: „Piftia este mai bună decât suplimentele din farmacie!”
Legătura dintre apă și sănătate e mai simplă decât putem crede: dacă nu bem suficiente lichide există riscul să ne scadă ușor tensiunea arterială și diureza (contitatea de urină eliminată în 24 ore), vom transpira mai puțin si poate apărea constipația ca fenomen secundar. Asta e tot, nu există dezechilibre la nivel de organe și țesuturi, nu ne îmbolnăvim. Iar dacă se pierde mai mult de 10% din cantitatea de apă din corp, senzația de sete care apare este teribilă, imposibil să fie ignorată.

Așa că eu v-aș recomanda să nu vă faceți griji în legătură cu aportul de lichide, cu siguranță veți simți nevoia de a bea, atunci când organismul are nevoie. Mai grijă mi-e de mâncare, de ea nu reușim să uităm deloc. Pentru că, iată, noi avem prea des după ce bea apă…”, a explucat Bilic.

DailyBusiness
ATENȚIE, UE! Un acord riscă să se prăbușească, iar pierderile ar fi devastatoare!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce ambalaje poți returna, de fapt, la aparatele SGR. Puțini români știau lucrul acesta. Se aplică în magazinele din toată țara
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia a fost luată
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Zelenski acuză Rusia de crimă internațională și solicită noi sisteme de apărare aeriană
MediaFlux
S-a TERMINAT! România E COMPLET în SPAȚIUL SCHENGEN de la 1 ianuarie 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni