Mihaela Bilic a spus, în cadrul unui interviu, cum ne putem menține sănătatea astfel încât să nu ajungem să facem tot felul de boli grele.
„Dragii mei… sub nicio formă nu trageţi genul ăsta de concluzie. Cancerul este o multiplicare haotică de celule. Nu ştim cauza cancerului, nu ştim cauza diabetului, nu este de la mâncare. Nu se face diabet de la prea mult zahăr. Poţi să mânaci zahăr la nesfârşit, dacă ai un pancreas care funcţionează, n-o să faci niciodată diabet. Paradoxul e că cine-i gras, nu-i nesimţit, ci este foarte simţit, adică este mai degrabă o hipersensibilitate. Eşti sensibil la vorbele celorlalţi, la micile disconforturi din viaţa de zi cu zi şi atunci tu compensezi cu mâncare. Ca să nu mai simţi, să nu te mai doară totul, mănânci. Nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Nimeni nu vorbeşte de stres. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese în analize şi n-avem tratament pentru el… Hai să ne mai întrebăm şi ce aer respirăm, până la mâncarea pe care o mâncăm”, a explicat Mihaela Bilic.
Citește și Mihaela Bilic explică „ronţăiala” dintre mese: „Suntem programaţi să mâncăm non-stop”
Întrebată câte cafele ar trebui să bem pe zi, nutriționista a precizat că între trei și cinci.
„Trei, minim, ca să ne facă bine. Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea… bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea… tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează”, a mai afirmat ea.
Legat de trecerea la vegetarianism, Mihaela Bilic spune că: „N-avem cum să fim vegetarieni, că aşa a hotărât natura… nu că suntem noi imorali şi lipsiţi de etică şi compasiune pentru animale. Noi nu trebuie să dezvoltăm relaţii afective cu animalele pe care le mâncăm. Nu le ţinem în casă, le dăm nume, ne jucăm cu ele şi pe urmă le omorâm şi le mâncăm, că nu se face aşa”.