Mihaela Bilic dezvăluie câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun. Sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători

Nutriționista Mihaela Bilic ne spune care e numărul de sarmale permis la masa de Crăciun. Recomandări pentru a evita să ajungem la spital de sărbători.
Irina Dumitrescu
20 dec. 2023, 15:09
Mihaela Bilic dezvăluie câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun. Sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători
Mihaela Bilic dezvălui câte sarmale avem voie să mâncăm de Crăciun

Câte sarmale e bine să mânânci la o masă. Mihaela Bilic, sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători. Nutriționista spune cum ar trebui, de fapt, consumat acest preparat tradițional.

Mihaela Bilic are o serie de recomandări pentru a evita să ajungem la spital în perioada sărbătorilor de iarnă. Vedeta susține că persoanele care vor să-și mențină silueta trebuie să renunțe la mămăliguță.

Citește și: Alimentul care te poate slăbi până la Crăciun sau Revelion. Mihaela Bilic: „E un produs imbatabil, conține multe proteine și puține grăsimi”

Medicul transmite că nu e indicat să avem mai mult de 5 sarmale în farfurie. Totodată, ele trebuie să fie făcute din carne tocată din pulpă de porc. Nutriționistul susține că sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii, fără a se adăuga ulei. Smântâna trebuie să fie numai de decor. Cei care nu concep sarmalele fără mămăligă alături tebuie să ia în calcul un alt sfat.

Mihaela Bilic transmite să punem în farfurie mai puțin de 5 sarmale și să renunțăm complet la smântână. Aceasta se poate înlocui cu mare succes cu un iaurt grecesc sau cu unul cu 2% grăsime.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat.

Ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a notat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Mihaela Bilic, despre combinaţia de alimente care aduce serotonină: „Confort-food ne face bine la suflet pentru că este moale și onctuoasă”

Medicul este de părere că sarmalele se pot consuma și cu pâine. În această situație e bine să ne rezumăm la 2 sarmale de dimensiuni medii și 50 de grame de pâine pentru nu avea probleme cu greutatea.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...