Mihaela Bilic explică importanța imunobioticelor pentru menținerea sănătății generale a organismului

Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a vorbit despre rolul esențial al micronutrienților, care reprezintă o componentă fundamentală a alimentației noastre.
Filip Stan
17 oct. 2024, 10:59
Mihaela Bilic explică importanța imunobioticelor pentru menținerea sănătății generale a organismului

Un aspect deosebit de important pe care l-a subliniat Mihaela Bilic este rolul fundamental al micronutrienților și imunobioticelor în susținerea sistemului imunitar. Aceasta sugerează că, în loc să ne bazăm exclusiv pe medicamente, este esențial să ne îmbunătățim alimentația și să ne asigurăm un aport corespunzător de substanțe nutritive.

Mihaela Bilic, despre importanța micronutrienților și a imunobioticelor

Medicul a discutat și despre importanța vitaminei A, care joacă un rol crucial în menținerea sănătății ochilor și a pielii. De asemenea, ea a evidențiat necesitatea mineralelor precum calciul, magneziul și zincul pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Zincul, în particular, are o funcție vitală în sistemul imunitar, intervenind în activitatea a peste 300 de enzime esențiale pentru răspunsul imun al organismului.

Un alt punct important pe care l-a abordat Mihaela Bilic este rolul vitaminelor antioxidante, cum ar fi vitamina C și E, împreună cu oligoelementele precum seleniul și cuprul. Aceste substanțe contribuie semnificativ la neutralizarea radicalilor liberi din organism și protejează celulele imunitare.

Citește și: Adrian Alexandrov, declarații emoționante despre viața fără Elena Udrea: „Am simțit că nu mai pot”. Ce spune despre infidelitate

„Pentru o vedere bună și o piele frumoasă avem nevoie de vitamina A, iar oasele și mușchii au nevoie de calciu, magneziu și zinc. Tot calciul este esențial și pentru funcționarea enzimelor digestive. Cât despre zinc, EFSA a recunoscut că există o relație directă cauză-efect între aportul de zinc și rezistența la boli.

Un aport optim de micronutrienți este esențial pentru ca sistemul imunitar să funcționeze eficient. Zincul este un oligoelement major și fundamental pentru sănătate, el intervine în activitatea a peste 300 de enzime fiind cofactor a numeroase reacții implicate în răspunsul imun.

Vitaminele antioxidante C și E împreună cu oligoelementele (seleniu, cupru, zinc) neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi cauzatori de oxidare și modulează funcția celulelor imunitare. Există markeri biologici prin care poate fi apreciat statusul nutrițional al unui pacient, alimentația dezechilibrată producând o alterare a funcțiilor celulare și imunitare a cărei severitate este direct proporțională cu lipsa de micronutrienți.

Folosirea de suplimente de micronutrienti și probiotice direct implicate în funcțiile imunitare are ca scop acoperirea nevoilor zilnice recomandate persoanelor sănătoase, în felul acesta fiind posibile prevenția bolilor, scăderea frecvenței îmbolnăvirilor și/sau diminuarea severității simptomelor.

Se numesc “imunobiotice” produsele care conțin atât culturi de bacterii cu efect probiotic, cat și micronutrienti de tipul zinc, seleniu, fier, vitamina C, D sau B. EFSA a autorizat această asociere și permite afirmații de tipul “suplimentele cu imunobiotice participă la buna funcționare a sistemului imunitar”- efect pe care nu-l poate asigura niciun medicament!”, a scir medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.

Citește și: Ce a pățit Mircea Bravo în timpul filmărilor din Bulgaria pentru lungmetrajul ”Moartea în Vacanță”: ”Pe mine m-a marcat”

DailyBusiness
Mare atenție! Se pune sechestru pe bunurile pensionarilor
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Unde s-a rupt profesional relația Prodanca – Reghe: „Am plecat cu Alexa să-l pun antrenor la Steaua, deși Laurențiu era fără echipă. Gigi a vorbit direct”
Capital.ro
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Playtech.ro
Momente DRAMATICE pentru iubitul Elenei Udrea. Coșmarul pe care l-a trăit, declarații cutremurătoare
DailyBusiness
Se dau 700 de lei pentru femeile din România! Vești bune pentru o categorie de persoane
Adevarul
Cauzele suspendării fondurilor europene pentru România pe înțelesul tuturor. Expert: Gata cu sinecurile din companiile de stat!
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Florin Marin are un nou iubit. Devoratorul de milionari a primit vilă cu piscină lângă Arafat
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce a făcut în camera de hotel, înainte să vină poliția. Angajații au fost mega speriați de atitudinea lui. Ce le-au spus celor de la 911
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Kamala Harris și confruntarea tensionată pe Fox News, criticată pentru abordarea gazdei Bret Baier
MediaFlux
DOLIU la NIVEL MONDIAL! Un mare STAR a MURIT SUBIT! Avea doar 31 de ani
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre