Mihaela Bilic îl contrazice pe medicul Vlad Ciurea în privința consumului zilnic de apă: „Nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă”

Mihaela Bilic, medic nutriționist, nu e de acord cu miturile legate de cantitatea de apă pe care ar trebui să o consumăm în fiecare zi.
Alina Costache
01 apr. 2024, 11:11
Mihaela Bilic îl contrazice pe medicul Vlad Ciurea în privința consumului zilnic de apă:

Mihaela Bilic îl contrazice pe medicul Vlad Ciurea în privința consumului zilnic de apă. Totul depinde de anumiți factori, cum ar fi sexul, condițiile de mediu, vârsta, temperatura, nivelul de activitate fizică sau dieta, care influențează cantitatea de apă de care avem nevoie, motiv pentru care nu se poate spune că o anumită cantitate este ideală pentru fiecare dintre noi.

Mihaela Bilic spune că nici ideea celor opt pahare pe zi și nici a celor doi litri nu i se pare una bună fiindcă totul e în funcție de propriul nostru organism.

Citește și Cu ce se ocupă acum Octavia Geamănu, de când nu mai apare la tv. „Este viața care mi se potrivește ca o mănușă”

Important e să urmărim anumite semne ale deshidratării, a mai explicat Mihaela Bilic. Dacă urina e mai închisă la culoare decât de obicei înseamnă că ar trebui să bem mai multă apă.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, explică Mihaela Bilic.

Nutriționista a mai spus că majoritatea alimentelor conțin apă în diverse proporții, pe primele locuri fiind fructele și legumele. Tocmai de aceea, în multe situații apa poate fi înlocuită cu ciorbă, lapte, iaurt, fructe, legume, cafea, ceai, înghețată.

„Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu vă învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă”, a mai spus nutriționista.

Mihaela Bilic îl contrazice pe Vlad Ciurea: „Trebuie băută apă încontinuu”

Astfel, Mihaela Bilic îl contrazice pe Vlad Ciurea, care a spus că e foarte important consumul a doi litri de apă pe zi.

„La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și Anamaria Prodan, prima reacţie după ce Corina Caciuc i-a mai făcut un băiat lui Reghecampf. „Să nu îi părăsească şi pe aceştia”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: decizie luată pe fondul presiunilor și sondajelor nefavorabile
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!