Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Ai nevoie de un doctorat în nutriţie ca să descifrezi o etichetă”

Nutriţionistul Mihaela Bilic solicită întotdeauna să citim atent etichetele produselor, dar tot ea atrage atenţia că multe dintre acestea sunt ilizibile.
Filip Stan
13 iul. 2022, 17:25
Mihaela Bilic, semnal de alarmă:
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, atrage atenția asupra faptului că multe produse nu au eticheta nutrițională clară, astfel că nu știm exact ce consumăm. 

„Eticheta nutrițională nu e întotdeauna clară. Legislația spune că toate alimentele ambalate trebuie să aibă o etichetă nutrițională. Din păcate termenii folosiți nu sunt întotdeauna în beneficiul consumatorilor și mai mult încurcă decât ajută. Explicația ar putea fi lipsa de comunicare dintre medicii nutriționiști și autoritățile din domeniul alimentar. Sau și mai simplu, exprimarea lacunară din limba engleză/germană, care pune laolaltă noțiuni diferite sub același titlu.

Alimentul care reduce riscul de deces. Mihaela Bilic recomandă să fie consumat de cel puţin două ori pe săptămână: „Beneficiile sunt incontestabile”
Pentru ei termenul de zaharuri înseamnă deopotrivă și zahărul rafinat și lactoza din lapte. Ori confuzia e gravă: zahărul este un dizaharid rapid, format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză, în timp ce lactoza este un dizaharid lent, format dintr-o moleculă de glucoză și una de galactoză. Zahărul are impact negativ pe glicemie/siluetă și trebuie evitat, în timp ce lactoza e mai degrabă benefică.

Fructul preferat de români vara afectează ficatul şi îngraşă. Mihaela Bilic: „Se bate pentru locul 1 cu cireşele şi strugurii”

Tabelul nutrițional din fotografie aparține unei sticle de kefir. La prima vedere am putea crede că are zahăr (zucker) adăugat și albuș de ou(eiweiß). Când de fapt este vorba de lactoza și de proteinele prezente în mod natural în lapte!!!! Eticheta nutrițională ar trebui să fie un ajutor pentru consumatorii obișnuiți, nespecialiști în domeniul nutriției. Însă, culmea, doar un profesionist poate ști că albușul de ou este cea mai pură formă de proteină, în raport de ea se exprimă restul proteinelor. Cât despre zahăr, nici vorbă să fie adăugat, în chefir avem doar carbohidrații prezenți natural în lapte.

De ce sunt folosiți termeni inproprii, care pot crea confuzii? Dumnezeu știe, legislația în domeniul alimentar e mai degrabă dușmănoasă decât folositoare. Așa am ajuns să ne ferim de zahărul din lapte, iar la polul opus se află industria alimentară care este capabilă să ascundă zahărul sub denumiri necunoscute și bizare(foto). Din toată această confuzie doar consumatorii ies păcăliți și zăpăciți. Nu e de mirare că ai nevoie de un doctorat în nutriție ca să descifrezi o etichetă”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă. Ce spune despre îngheţată: „Trebuie să te răcorească, nu să te îndulcească!”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!