Mihaela Bilic te învaţă cum să slăbeşti mâncând carne. De ce trebuie să eviţi cartofii calzi

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele ce oferă sațietate maximă și aport caloric redus.
Alina Costache
05 mart. 2022, 13:01
Mihaela Bilic te învaţă cum să slăbeşti mâncând carne. De ce trebuie să eviţi cartofii calzi

Mihaela Bilic are câteva sfaturi extrem de utile pentru a ţine greutate şi,implicit, bolile, sub control. „Senzația de sațietate apare la două categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat și metabolizat. La cealaltă extremă, sunt alimentele cu volumic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a spus Mihaela Bilic la Pro TV.

Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei alimentații sănătoase: Cel mai sigur este să alegeți asta!
Iată care sunt alimentele eficiente când vorbim de sațietate maximă și aport caloric redus: „Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Peștele, în general, și peștele gras, în special, intră tot la categoria proteine cu efect sațiogen. În plus, avem și efectul antiinflamator produs de acizii grași Omega-3. Cât despre proteinele de origine vegetală, aveți încredere în leguminoasele de tip fasole boabe, mazăre, linte, năut”, a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic, avertisment privind E-urile din alimente: „Mâncarea a ajuns să fie mai mult chimie decât bucătărie”

Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient cu mai puține calorii”, a spus nutriționistul.

„Și pâinea integrală bogată în tărâțe este de preferat variantei albe și pufoase. De data asta, conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade iar senzația de sațietate crește”, a explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Acestea sunt cele două alimente care pun silueta în pericol: Organismul nostru știe să facă grăsime doar din asta!

„Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele bogate în pectină, precum merele, perele, gutuile și caisele, au avantajul că satură rapid. Pectina este o fibră solubilă care se umflă în contact cu apa, scade absorția de zahăr din intestin și crește senzația de sațietate. (…) Morcovul este leguma ideală când vrem să umplem stomacul cu ceva de ronțăit”, a mai spus Mihaela Bilic.

Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!

Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Chiar dacă e greu de imaginat, un regim bogat în lipide și sărac în carbohidrați funcționează.

Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!

Dieta keto, căci despre ea este vorba, este un model alimentar în care grăsimile furnizează 70 până la 90% din aportul caloric zilnic, în timp ce glucidele reprezintă doar 10%.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile nebănuite ale cărnii de porc. Substanța minune care ajută la regenerarea pielii: „Piftia este mai bună decât suplimentele din farmacie!”
 

”Absența glucozei din alimentație obligă metabolismul să obțină energie folosind grăsimi, fie din alimente, fie din rezerve. Din arderea grăsimilor rezultă așa numiții corpi cetonici, de unde și numele dieta ketogenică. O alimentație bogată înseamnă un aport de nutrienți în proporții optime: 40-55% carbohidrați, 30-45% lipide și 10% proteine.

Dieta keto bulversează aceste teorii. Avantajele? Pierdearea în greutate este net superioară curelor de slăbire clasice. Se topește rapid grăsimea de depozit și se elimină retenția de apă din corp. Porțiile sunt generoase, nu contează numărul de calorii și nu ai senzație de foame.

Dezavantaje? Respirația urât mirositoare, apar dureri de cap, stare de oboseală, hipoglicemie, deshidratare și constipație. De asemenea, absența carbohidraților duce la tulburări de comportament și la pierderea plăcerii alimentare.”, a spus Mihaela Bilic.

Pentru a evita riscurile, trebuie să aveți o hidratare optimă când urmați dieta keto, să luați suplimente de vitamine și să faceți periodic un control al PH-ului urinar.

Dieta Keto e contraindicată persoanelor care suferă de diabet, hipertensiune sau care au cantități maro de colesterol în sânge!

Reguli pentru dieta keto
-asigura-te ca mananci destul: trebuie sa consumi alimentele necesare pentru ca organismul sa functioneze corect. Tocmai de aceea, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca ouale, carnea, branzeturile.
-aportul de vitamine (fructe si legume), dar si minerale trebuie sa fie sanatos si echilibrat.
-practica exercitii fizice: dieta nu presupune doar alimentatie, ci si exercitii fizice (aerobic, pilates, yoga). Daca nu ai timp de asemenea exercitii, practica mersul pe jos si urcatul scarilor fara lift.
-atentie insa la sportul in exces: lipsa carbohidratilor poate avea un efect negativ important asupra organismului, mai ales daca practici prea mult exercitiu fizic. De aceea, evita antrenamentele foarte intense, pentru ca acestea se bazeaza pe carbohidrati. Poti face sport la un nivel mai usor, asigurandu-te, in acelasi timp, ca in dieta ta intra alimente suplimentare bogate in grasimi sanatoase. Intreaba un nutritionist cum trebuie sa te alimentezi in timpul antrenamentelor, mai ales daca urmezi dieta keto.
-nu nesocoti semnalele pe care ti le trimite corpul: atunci cand simti ca nu mai poti cu antrenamentul, ia o pauza. Poti avea reactii precum ameteala, epuizare, slabiciune. Astfel de reactii apar, cel mai probabil, pentru ca organismul tau nu reactioneaza prea bine la combinatia dieta keto-exercitii fizice.
-hidrateaza-te corespunzator, in fiecare zi. Consuma zilnic cel putin 1,5 litri de apa plată, la care poti adauga apa minerala, ceai verde, ceai negru si cafea, aceasta din urma insa in cantitati mici.

Citește și: Nutriționista Mihaela Bilic avertizează asupra acestui aliment banal consumat de TOȚI românii: „Poate duce la ficat gras, grăsime abdominală și colesterol crescut”. Cantitatea permisă zilnic

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!