Printre cei audiați au fost arhitectul șef al orașului Cluj-Napoca, Ligia Subțirică, şi Mihaela Boc, angajat la Serviciul Protocol al Primăriei Cluj Napoca, nepoata lui Emil Boc, scrie evz.ro.
Cuvântul de bază la aceste audieri a fost „nu știu” sau „nu-mi amintesc”.
Deși probele de la dosarul penal arată că viceprimarul Clujului, Anna Horvath, ar fi intervenit la mai mulți directori din primărie, pentru a urgenta obținerea de avize și autorizații de construire, angajații nu și-au mai adus aminte nimic. „Nu-mi amintesc ca inculpata Horvath Anna să fi intervenit asupra mea în scopul de a urgenta anumite documentații de urbanism. Nu-mi amintesc ca aceasta să mă fi contactat telefonic sau personal în cursul acestui an pentru a se interesa de situația anumitor documentații de urbanism”, a spus arhitectul şef Ligia Subțirică, potrivit evz.ro. Nici atunci când a fost întrebată concrect, și anume despre „avizarea unei cereri ca obiect privind lucrarea de construire – amenajare spațiu pentru funcționarea unui restaurant la adresa Piata Unirii 10″, aceasta a spus că nu îşi aminteşte. Nici pentru o investiție a unui sponsor al campaniei electorale a viceprimarului UDMR, Adam Ambrus, arhitectul șef nu și-a adus aminte nimic. Adam Ambrus i-a donat viceprimarului suma de 8.000 de lei.
Nepoata lui Emil Boc a fost chestionată direct despre intervenția făcută de viceprimar, asupra ei, în vederea obținerii unui aviz pentru funcționarea unei terase sezoniere, cu profil de cafenea. Acest aviz era, în data de 10 august 2016, în mapa primarului Emil Boc, la semnat.
Nici directorul executiv al Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Ardeuș, nu își amintește mare lucru, dar admite că viceprimarul Anna Horvath i-a adresat o serie de întrebări legate de clădirea Palatului Mikeș din Cluj Napoca, unde avea interese milionarul Fodor Zsolt, trimis în judecată în acest dosar, alături de viceprimarul Clujului. Aceasta a recunoscut, totuși, că la nivelul Primăriei Cluj Napoca există „o practică curentă ca șefii ierarhici să solicite informații cu privire la stadiul unor proiecte, întârzieri în rezolvarea unor acte sau susțineri ale cetățenilor”.
Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA în 20 decembrie pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru „urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale. – See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/55902-mai-multi-directori-din-primaria-cluj-audiati-in-dosarul-de-coruptie-al-viceprimarului-anna-horvath#sthash.sjTN7EUK.jAdd3Kbs.dpuf