MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI 6-1, 6-0 în finala de la San Jose. Miki câştigă primul titlu şi intră în Top 20 WTA

Maria Sakkari - Mihaela Buzărnescu 1-6, 0-6. GAME, SET ȘI MECI! La cei 30 de ani, Mihaela Buzărnescu câștigă primul ei titlu WTA din carieră!    
Filip Stan
05 aug. 2018, 19:54
MIHAELA BUZARNESCU - MARIA SAKKARI 6-1, 6-0 în finala de la San Jose. Miki câştigă primul titlu şi intră în Top 20 WTA

UPDATE: Mihaela Buzărnescu (30 de ani), de astăzi locul 20 WTA, a trecut de Maria Sakkari, scor 6-1, 6-0 în finala turneului WTA de la San Jose și a obținut cea mai importantă performanță din carieră.

Buzărnescu va obţine după finală 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Imediat după turneul de la San Jose, românca va participa la Rogers Cup. Dacă în primul tur va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări, în runda secundă Buzărnescu are toate șansele să o întâlnească pentru a treia oară în acest an pe Elina Svitolina.

Românca s-a impus în precedentele două dueluri directe, la Roland Garros şi la Birmingham, de fiecare dată în două seturi.


UPDATE: Ana Bogdan, locul 87 WTA şi cap de serie numărul 20, s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie Premier 5 de la Montreal, după ce a învins-o, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, pe americanca Sofia Kenin, locul 68 WTA şi cap de serie numărul 12. Bogdan este a şasea româncă pe tabloul principal, la Rogers Cup.

MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Mihaela Buzărnescu va juca la miezul nopţii cel mai important meci de până acum din carieră. În direct la Digisport 1, românca o va întâlni pe Maria Sakkari, din Grecia, în finala turnelui Premier de la San Jose. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

 

Calificarea în ultimul act de la San Jose i-a adus jucătoarei de 30 de ani cea mai bună clasare a carierei, locul 21 WTA. Dacă se va impune, ea va urca până pe poziția a 20-a.

”Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a comentat Miki.

Dacă va câştiga turneul, Buzărnescu va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Imediat după turneul de la San Jose, românca va participa la Rogers Cup. Dacă în primul tur va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări, în runda secundă Buzărnescu are toate șansele să o întâlnească pentru a treia oară în acest an pe Elina Svitolina.

Românca s-a impus în precedentele două dueluri directe, la Roland Garros şi la Birmingham, de fiecare dată în două seturi.

MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Fostul nr. 1 ATP Ilie Năstase recunoaște că Mihaela Buzărnescu are pe teren ceva din comportamentul său din tinerețe. „E într-un fel cum am fost eu cu injurăturile, pe de altă parte, e și sentimentală, așa că e foarte bine. Diferența e că eu înjuram în engleză, când eram în Anglia, mă amendau, ea înjură în românește, bravo ei, nu o să fie amendată pentru asta”, a comentat Ilie Năstase la Digi Sport.

MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Cine este adversara Mihaelei din finala de la San Jose

Grecoaica Maria Sakkari este mult mai tânără decât Mihaela (are 23 de ani), dar are o forță impresionantă. Și ea este o finalistă-surpriză în turneul californian. Ocupă locul 49 WTA , însă are în palmares victorii împotriva unor nume mari din tenis, între care nr. 2 WTA, Caroline Wozniacki. Și pentru Sakkari, care a reușit să o elimine în semifinale pe favorita publicului, Danielle Collins (42 WTA), este pentru prima dată când ajunge într-o finală de turneu Premier. E prima jucătoare din Grecia care în ultimii 10 ani ajunge în ultimul act al unei finale WTA.

Fiica lui Angeliki Kannellopoulou, fostă jucătoare de top 50 WTA (performanţa carierei e reprezentată de sferturile de finală de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles), Maria a avut „interzis” la tenis, pe când era copil. Familia nu voia ca aceasta să treacă prin sacrificiile cerute de acest sport şi a îndreptat-o către karate şi balet, scrie digisport.ro.

Un prieten de familie a luat-o la 5 ani pe terenul de tenis, fără ca părinţii ei să ştie, iar Maria a înţeles repede că destinul ei e să calce pe urmele mamei sale. Totuşi, abia la 11 ani a jucat primul său turneu, în Lamia şi a ajuns până în finală,  deşi a fost nevoită să joace din calificări. 

Într-un final a plecat din Grecia în 2013, la 18 ani, pentru a se pregăti la Barcelona şi pentru a avea şanse mai mari să pătrundă în elită. Acum bate la porţile top 30 WTA.

MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Povestea Mihaelei Buzărnescu

„Este incredibil, nu-i aşa? Nici nu aş fi crezut când am venit aici. Nu aveam nicio aşteptare. Nici nu ştiam dacă o să câştig vreun meci, deoarece nu m-am antrenat deloc săptămâna trecută. Sunt mulţumită că am câştigat patru meciuri şi că am ajuns în finală pentru prima oară. Sunt pentru prima oară într-o finală Premier”, a declarat Mihaela imediat după victoria cu Mertens.

La 30 de ani, sportiva din Bucureşti e la o victorie distanţă de pătrunderea în TOP 20 WTA. E un moment istoric, pentru o fată specială, care a simţit pe propria piele ce înseamnă sacrificiul pentru performanţă, scrie digisport.ro.

 Cu un talent fantastic, Miki ar fi fost de mult în elita tenisului, doar că accidentările repetate i-au blocat până acum ascensiunea. Coşmarul a început în anul 2011, când i-au apărut primele dureri la genunchiul stâng. A strâns din dinţi şi a continuat să joace inclusiv în 2012, apoi a decis să se oprească, pentru că era necesară o operaţie. A făcut-o în 2013, dar problema era departe de a fi rezolvată. Revenită la antrenamente, a simţit dureri şi mai mari. În 2014 a mai făcut o operaţie la genunchi şi nici aceasta nu a reuşit, din păcate. Atunci a fost momentul de cumpănă al carierei, sportiva gândindu-se la retragere. A strâns din dinţi, dar totul părea în zadar. În 2016 şi-a îngheţat din nou clasamentul, din cauza problemelor medicale. Un an mai târziu, odată ce durerile au dispărut, a început ascensiunea fulminantă. Iar acum e de neoprit, stârnind admiraţia tuturor pentru nivelul atins.

Întrebată după victoria superbă contra lui Mertens despre parcursul fantastic din 2018, Mihaela a punctat: „E karma, nu? Sper să fie. E vremea răzbunării pentru toate acele suferinţe pe care le-am îndurat în ultimii ani. Toate acele operaţii. E fantastic că am reuşit să nu mă predau, că am mers mai departe şi am crezut în mine şi în posibilitatea de a reveni. După toate problemele pe care le-am avut, e un vis devenit realitate să fiu la acest nivel”.

„Sunt mulţumită şi bucuroasă că sunt în finală, a treia finală a carierei mele. Chiar şi să pot juca în semifinale la mai multe turnee WTA era un rezultat foarte bun pentru mine. Trebuie să folosesc acest lucru pentru a rămâne puternică şi pozitivă pentru viitor. Sunt cel mai mândră de faptul că voi ocupa o poziţie mai bună în clasament săptămâna viitoare. Este o mare realizare, de care sunt mândră. Dacă voi ajunge în Top 20, obiectivul meu încă de când aveam 14 ani, o să fie un sentiment extraordinar”, a mărturisit Buzărnescu, potrivit wtatennis.com, scrie News.ro.

Prin calificarea în finală, Buzărnescu şi-a asigurat urcarea pe locul 21 WTA, cel mai bun al carierei sale. Dacă va câştiga finala, românca va ajunge pe locul 20. La începutul anului, Buzărnescu era pe locul 56 WTA, după ce într-un an și jumătate reușise un salt spectaculos de 497 de locuri.

Cea care câștigă turneul de la San Jose obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Sportiva care pierde finala va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

MIHAELA BUZARNESCU – MARIA SAKKARI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Ce urmează pentru Mihaela Buzărnescu?

Dar și mai important, Mihaela a urcat şi în WTA Race, clasament în urma căruia se va stabili jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor. În ierarhia pe care Halep o domină, Miki a urcat deja pe 15, înainte de finală și mai urmează o serie de turnee tari, iar diferenţa faţă de locul 8 nu este deloc mare, scrie digisport.ro.

Cu o carieră relansată la 30 de ani, după ce a fost pe punctul de a renunța la tenis din cauza unor accidentări, Mihaela capătă alura unui erou de poveste, care demonstrează că imposibilul e posibil. În spatele performanțelor sale extraordinare stau multă ambiție și mai ales multă muncă. Mihaela are poftă de joc și vrea să recupereze. Deține și un record: este jucătoarea din WTA cu cele mai multe meciuri jucate în acest an, peste 100, atât la simplu, cât și la dublu.

„Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Mihaela după semifinala cu Mertens.

De altfel, site-ul WTA atrăgea atenția, la sfârșitul anului trecut, asupra ascensiunii Mihaelei și le sugera iubitorilor sportului alb să-i urmărească evoluția pe parcursul anului 2018.

Imediat după turneul de la San Jose, românca va participa la Rogers Cup. Dacă în primul tur va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări, în runda secundă Buzărnescu are toate șansele să o întâlnească pentru a treia oară în acest an pe Elina Svitolina. Românca s-a impus în precedentele două dueluri directe, la Roland Garros şi la Birmingham, de fiecare dată în două seturi.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsele Kaufland care sunt la reducere până la jumătatea lui august. Se vor vinde ca pâinea caldă în acest weekend. Retailerul german are oferte de top la mezeluri, lactate și brânzeturi, carne, conserve, bere și vin
Capital.ro
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Dispare un îndrăgit post TV. Mulți copii se uitau la el
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cum arată acum Andrei Găluț, solistul de la Goodbye To Gravity, la aproape 9 ani de la incendiul din #Colectiv. ATENȚIE! Imagine cu impact emoțional: artistul și-a expus pielea cicatrizată
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit unul dintre cei mai mari preoți români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Donald Trump creează confuzie confundând două personalități din California
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!