MIHAELA BUZARNESCU, învinsă de PETRA KVITOVA în finala de la Praga UPDATE

Mihaela Buzărnescu a pierdut şi finala de simplu la Praga, scor 6-4, 2-6, 3-6 cu Petra Kvitova, la o zi după ce a împlinit 30 de ani.
Alina Costache
05 mai 2018, 06:41
MIHAELA BUZARNESCU, învinsă de PETRA KVITOVA în finala de la Praga UPDATE

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA şi cap de serie 7, a pierdut, sâmbătă, a doua finală WTA de simplu a carierei sale, scor 6-4, 2-6, 3-6 cu sportiva cehă Petra Kvitova (10 WTA şi cap de serie 2), la turneul de la Praga, cu premii totale de 250.000 de dolari.

În primul set, Buzărnescu a revenit de la 0-3 şi 1-4 şi s-a impus cu 6-4. Ea a pierdut însă seturile doi şi trei, iar Kvitova şi-a adjudecat trofeul în două ore şi 17 minute.

Mihaela Buzărnescu a mai jucat o singură finală WTA de simplu în carieră, tot în acest an, la Hobart, scor 1-6, 6-4, 3-6 cu belgianca Elise Mertens.

La Praga, Buzărnescu a evoluat şi în finala de dublu, chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani. Românca şi colega sa, Ligia Marozava (Belarus), au fost învinse, vineri, de cuplul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3), scor 6-4, 6-2.

După parcursul din Cehia, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 WTA, ea devenind cel mai bine clasată româncă la simplu, după liderul Simona Halep.

Pentru participarea la dublu, Buzărnescu şi Marozava vor primi 6.400 de dolari şi 180 de puncte, iar pentru parcursul la simplu sportiva din România va fi recompensată cu 21.400 de dolari şi 180 de puncte.

Kvitova, pentru care trofeul de la Praga este al 23-lea din carieră, a obţinut 43.000 de dolari şi 280 de puncte.


MIHAELA BUZARNESCU – PETRA KVITOVA 3-6 în setul decisiv, Mihaela pierde finala şi a juca împotriva Mariei Şarapova la Madrid.

MIHAELA BUZARNESCU – PETRA KVITOVA 2-6, se va juca set decisiv

MIHAELA BUZARNESCU – PETRA KVITOVA 6-4 în primul set

MIHAELA BUZARNESCU – PETRA KVITOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. tiva care chiar vineri a împlinit 30 de ani a avut poarte de un turneu aproape perfect, pe parcursul căruia a pierdut doar un set. „Micky” le-a învins, pe rând, pe Haddad Maya (6-1, 7-5), Lottner (6-0, 7-6), Kristyna Pliskova (6-2, 6-3) şi Giorgi (4-6, 6-3, 7-5).

De partea cealaltă, sportiva din Cehia le-a eliminat pe Smitkova (6-1, 6-3), Vikhlyantseva (6-3, 6-1), Siniakova (6-3, 6-3) şi Zhang (7-6, 6-0).

De notat este şi faptul că românca a jucat şi finala de dublu de la Praga: Buzărnescu şi Marozava au fost învinse de cuplul Melichar/Peschke, cu 4-6, 2-6.

Mihaela Buzărnescu a cedat nervos, în timpul meciului cu Camila Giorgi. Românca a pierdut primul set (4-6), dar a trimis partida în decisiv, după ce l-a câștigat pe al doilea cu 6-3. Desfășurarea meciului nu a fost însă deloc pe placul ei și s-a manifestat nervos la mai multe mingi pe care le-a pierdut.

Totul a culminat cu o fază petrecută în setul decisiv, la un moment de on court coaching. Atunci când adversara ei a trecut la conducere, scor 4-3, Mihaela a chemat-o pe colaboratoarea ei din Polonia, Justyna Jegiolka (26 de ani). Pe bancă, jucătoarea din România a cedat nervos, a izbucnit în lacrimi și, printre suspine, și-a spus oful cu surplus de înjurături.

Buzărnescu a fost calmată cu greu, dar în cele din urmă s-a liniștit și a reușit să câștige meciul și să se califice în finala turneului WTA de la Praga.

alificarea în finala de la Praga i-a adus Mihaelei cea mai bună clasare a carierei. Buzărnescu va urca pe locul 32 în ierarhia WTA şi acolo va rămâne săptămâna viitoare, indiferent de rezultatul ultimului act.

Românca a acumulat 1.393 de puncte şi, dacă se va impune în finală, va ajunge la 1.493 de puncte. Ocupanta locului 31, Anastasia Pavlyuchenkova, are 1.520 de puncte.

De partea cealaltă, Kvitova (28 de ani) e pe locul 10, cu 3.450 de puncte şi nu poate urca mai mult în clasament. Sloane Stephens e pe 9 (3.939).

Ce urmează după Praga? 

Mihaela Buzărnescu a aflat în direct la TV că va juca la Madrid în faţa Şarapovei: „Voiam să dorm liniştită”

 

După finala de la Praga, Buzărnescu va merge la Madrid, acolo unde a avut un ghinion teribil la tragerea la sorţi. În primul tur, ea o va întâlni pe Maria Sharapova, campioana din 2014. Atunci, „MaSha” a învins-o în finală pe Simona Halep.

„Nu cred! Nu trebuia să îmi spuneţi asta, nu ştiam cu cine joc (râde). Nu m-am gândit. O să mă gândesc mâine seară. Am mai jucat cu ea. Nu voiam să aflu acum, voiam să dorm liniştită. O să fie un meci ca oricare altul. Nu îmi fac griji acum”, a spus Mihaela Buzărnescu, într-o intervenţie telefonică la postul Digi 24.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Ungaria a pus interzis. Românii vor lua 5.000 lei amendă. Legea e lege la vecini
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Este cea mai bună veste! Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci
Adevarul
Simptomele COVID-ului de vară și ce să faci dacă te-ai îmbolnăvit
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Virusul care te lasă fără bani în cont. Așa îl folosesc hackerii
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Taxă 89 lei pentru șoferi. Ești obligat să achiți, dacă vrei să păstrezi dreptul de a circula
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Traian Băsescu: „Viaţa publică în momentul de faţă nu are nişte locomotive”
MediaFlux
PENSIONARII vor încasa de DOUĂ ORI BANI în luna august! Seniorii se vor bucura de două ori
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!