„Da, preşedintele Iohannis a pierdut ieri o foarte bună ocazie să tacă sau să vorbească pentru România! A reuşit în schimb, din pur interes electoral, să arunce cu noroi în guvernarea ţării, deşi locul şi momentul – Aachen, re-semnarea Tratatului dintre Franţa şi Germania – impuneau decenţă, atitudine pro-europeană şi solidaritate naţională. Din pacate, imaginea de ieri ne arata un domn Iohannis care pretinde ca nu există obstrucţiile sistematice, sabotajul pe care el, ca preşedinte, îl practică cu înverşunare, întârziind nepermis promulgarea legilor necesare, blocând iniţiative utile oamenilor şi economiei, atacând de dragul atacului la CCR legi esenţiale doar pentru că au fost votate de actuala majoritate politică PSD-ALDE”, scrie Fifor pe Facebook.
În opinia sa, poate cel mai elocvent şi revoltător exemplu este „refuzul absurd, în afara legii, de a numi miniştrii Transporturilor şi Dezvoltării şi a compromite/întârzia astfel mii de proiecte aşteptate de comunităţile locale – apă, canal, asfalt, şcoală, grădiniţă – dar şi mari investiţii de infrastructură”.
„Prin urmare, preşedintele Iohannis – sabotorul bunei guvernări, în pofida evidenţelor clare, acuză că PSD guvernează prost”, afirmă Fifor, adăugând că „în faţa dezlănţuirii electorale a preşedintelui Iohannis stau cifrele, faptele guvernării PSD”.
Datele invocate de fostul ministru sunt: 20,6% creştere a puterii de cumpărare calculată la nivelul salariului mediu; peste 18 % creştere a puterii de cumpărare la nivelul pensiei medii; infiinţarea a peste 100 000 de noi locuri de muncă anul trecut; cea mai mică rată a şomajului; cel mai mare număr de salariaţi – peste 5,5 milioane; scăderea datoriei guvernamentale – de la 37% la 35% din PIB, în ultimii doi ani; reştere economică robustă şi sustenabilă – 7% în 2017, 4,5 % anul trecut.
Mihai Fifor se referă la „performanţa” susţinătorilor lui Klaus Iohannis din PNL, fost PDL, despre care afirmă că „au tăiat pensii, salarii, au închis spitale, au lăsat oamenii pe drumuri”.
„Se uită aşa de uşor dezastrul de pe vremea lui Boc/Băsescu? Sau era mai bine cu „guvernul meu”, guvernul Cioloş, cunoscut drept guvernul ZERO pentru că n-a făcut nimic? Credem ca a venit momentul ca razboiul romano-roman sa inceteze, este momentul sa fim lasaţi să ne concentrăm pe buna guvernare, în favoarea fiecărui român, din ţară sau de oriunde s-ar afla el, iar campania electorală să se facă în limita legii şi în litera şi spiritul Constituţiei. Şi, dacă se poate, acasă”, conchide liderul social-democrat.