Mihai Mălaimare, dezamăgit după ce i s-a anulat spectacolul. Primăria Capitalei a anunțat că acesta va fi repromagat, însă actorul spune că nu se va întâmpla acest lucru.
„Din respect pentru victimele tragediei de la Crevedia, pompieri și civili, Primăria Capitalei a decis anularea tuturor evenimentelor de astăzi, de pe Calea Victoriei, din cadrul ‘Străzi Deschise-București, Promenadă Urbană’. Spectacolul de retragere al maestrului Mihai Mălaimare care trebuia să aibă loc în această seară va fi reprogramat pentru o dată ulterioară„, a transmis Primăria Capitalei.
Citește și: Mihai Mălaimare, după ce şi-a anunţat retragerea: „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară”
„Nu comentez în niciun fel decizia Primăriei Capitalei de a suspenda spectacolul! Regret nespus că eu nu am fost acolo să-i întâmpin pe cei care au venit totuși într-un număr atât de mare!
Vă mulțumesc din suflet tuturor, vă îmbrățișez cu drag și sper din toată inima că nu mă veți considera pe mine vinovat pentru că ați fost privați de un spectacol pe care îl așteptați cu atât drag! Această seară a fost ultima mea prezență sub stindardul Masca, spectacolul nu se va reprograma! Vă îmbrățișez pe toți cu toată dragostea„, a scris Mihai Mălaimare, pe pagina sa de Facebook.
Mihai Mălaimare s-a născut pe 27 august 1950 în Botoșani, unde a urmat şcoala primară şi liceul. În 1969 a fost admis la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale Bucureşti (secţia actorie), pe care l-a terminat în 1973, ca şef de promoţie.
După absolvire a ales Teatrul Naţional Bucureşti, unde a jucat, între anii 1973-1990, în piese ca ”Richard al III-lea” sau ”A XII-a noapte” de Shakespear ”Cyrano de Bergerac” de E. Rostand ori ”Fata din Andros” de Terențiu.
Tot la Teatrul Naţional Bucureşti a semnat și regia spectacolului ”Mantaua” de Gogol, dar şi scenariul şi regia spectacolelor ”Clovnii” şi ”Actorul”.
S-a remarcat, în paralel, prin rolurile interpretate în piese de teatru la radio şi televiziune, precum şi în numeroase filme, precum ”Veronica”, ”Explozia”, ”Filip cel bun”, ”Nea Mărin miliardar”, ”Ora zero”, ”Grăbeşte-te încet” sau ”Secretul lui Nemesis”.