Mihai Morar sare la gâtul lui Lucian Mândruță. ”Ai citit Biblia precum Cățeluș cu părul creț”

Mihai Morar dă de pământ cu Lucian Mândruță. Realizatorul de radio a fost extrem de deranjat de o postare pe care prezentatorul TV a făcut-o pe rețelele de socializare în care a invocat un citat din Biblie despre care a spus că incită la violență.
Alina Costache
08 apr. 2023, 16:39
Mihai Morar sare la gâtul lui Lucian Mândruță. ”Ai citit Biblia precum Cățeluș cu părul creț”
Mihai Morar sare la gâtul lui Lucian Mândruță. ”Ai citit Biblia precum Cățeluș cu părul creț”

Mihai Morar sare la gâtul lui Lucian Mândruță. Zilele trecute, Lucian Mândruță a comentat pe rețelele de socializare reacția purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, în cazul elevului de la Colegiul ”Ion Creangă” care și-a înjunghiat-o pe profesoara.

Citește și De ce a renunțat, de fapt, Mihai Morar la televiziune. Realizatorul de la Radio ZU a rupt tăcerea: „Problema e când ajungi la minus”

Mihai Morar sare la gâtul lui Lucian Mândruță

Prezentatorul TV a fost consternat de faptul că Vasile Bănescu a spus că vinovat pentru acest incident este progresismul și a ținut să îi dea replica invocând un citat din biblie despre care a spus că incită la violență.

”Înțeleg de la domnul Bănescu (toată stima pentru domnia să alminteri) că progresismul ar fi de vină pentru fapta elevului care a pus cuțitul la gatul profesorului. Nu știu unde anume găsim în teoria progresista (care o fi ea, nu știu exact) vreun îndemn la violență. Am căutat însă între materiile pe care elevul le face acum la scoală și iată ce am găsit: „Nu socotiți că pace am venit să aduc pe pământ; nu am venit să aduc pace, ci sabie” . Vă las plăcerea să numiți voi materia și sursa (deloc progresistă) a acestui text. Hai că o fac eu. Matei 10:34-39. Altfel spus, nu cred că e cazul mereu să căutam explicații complicate în cărți și ideologii. Pentru că în mâinile unui om rău intenționat orice carte poate justifica violenta. Chiar și Biblia!”, a scris Lucian Mândruță pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Mândruță l-a scos din minți pe Mihai Morar care a ținut să îi dea replica prezentatorului TV, despre care a spus că a citit Biblia precum celebra poezie “Cățeluș cu părul creț”.

“NU AM VENIT SĂ ADUC PACE, CI SABIE” a spus Iisus.

Să găsești aceste cuvinte drept instigare la violență e semn că ai citit Biblia precum “Cățeluș cu părul creț” și dovadă de analfabetism al bunului-simț.

Iisus le vorbește aici apostolilor săi despre persecuțiile pe care le vor înfrunta, dar nicidecum nu e chemare la arme. Apostolul Pavel lămurește: “luați sabia duhovnicească, care este cuvântul lui Dumnezeu.”

Despre această sabie vorbește Hristos: “Nu am venit să împac adevărul și minciuna, înțelepciunea și prostia, binele și răul, pe Dumnezeu și pe mamona…ci am adus sabie ca să tai și să le despart, încât să nu se amestece..”

Asta-i sabia lui Iisus, nu-l transformați în Fane Spoitoru. Nu ai cum să scoți aceste vorbe din context și să spui că Biblia asta te învață.

Când Iisus a fost prins în Grădina Ghetsimani, Petru a scos sabia ca să-l apere. Iar Hristos i-a spus: “”Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri!”

Cam atât de violent a fost Iisus…

Și cam atât de mult îl urăsc unii astăzi… Cu toată ura lor.

Pace și bine! Și să aveți mereu la voi sabia care să despartă binele de rău, adevărul de minciună și iubitorii de ticăloși”, a scris Mihai Morar pe pagina sa de Facebook.

Citește și Mihai Morar și soția lui, despre problemele din căsnicie. S-au căsătorit după două luni: „Cele mai grele cumpene”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a primit o româncă după ce și-a comandat meniul zilei în Neptun. A rămas dezgustată de litoralul românesc
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Adăpostul Tei Toboc – Steaua Speranței își deschide porțile pentru vizitatori
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!