Mihai Necolaiciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
Filip Stan
11 apr. 2016, 07:27
Mihai Necolaiciuc, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

„Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului Bucureşti.

În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea”, se arată în comunicatul DNA.

Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă şi în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimişi în judecată 3 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de influenţă.

Pe cine acoperă Necolaiciuc

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată  în stare de arest preventiv a inculpatului CHIRIAC TONEA, pentru săvârşirea a trei infracţiuni trafic de influenţă din care una în formă continuată, şi sub control judiciar a inculpaţilor:
CHIRIAC MITICĂ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă din care una în formă continuată, LĂCĂTUş MARIUS TIBERIU, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.

În perioada martie – aprilie 2015, inculpatul Chiriac Tonea, beneficiind de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 220.000 euro, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar, poate influenţa judecarea procesului penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii magistraţilor şi obţinerii unei soluţii favorabile denunţătorului. În contextul discuţiilor de convingere a persoanei respective, pentru a da mai multă greutate vorbelor sale, inculpatul Lăcătuş Marius Tiberiu era prezentat ca fiind judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

La data de 15 aprilie 2015, inculpatul Chiriac Tonea, sprijinit de această dată doar de inculpatul Chiriac Mitică, a pretins de la acelaşi denunţător suma de 4.000 euro, promiţând că, prin relaţionarea pe care o are cu un „grefier” de la Curtea de Apel Bucureşti, poate influenţa distribuirea aleatorie a unui dosar către un complet de judecată ce ulterior poate fi corupt în vederea pronunţării unei soluţii favorabile denunţătorului.

Precizăm că, anterior, Judecătoria Sector 1 Bucureşti pronunţase în acel dosar o hotărâre de condamnare a denunţătorului la pedeapsa de 1 an şi 9 luni cu executare.
În prima parte a anului 2014, în acelaşi scop, inculpatul Chiriac Tonea, beneficiind de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins de la o altă persoană (denunţător în cauză) 200.000 euro şi a primit efectiv suma de 100.000 euro.
De această dată, inculpatul Lăcătuş Marius Tiberiu, a fost prezentat ca fiind cel care relaţionează cu judecătorii, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar (sens în care a invocat numele unor magistraţi), poate influenţa judecarea procesului penal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii judecătorilor şi obţinerii unei soluţii favorabile denunţătorului.
În a doua parte a anului 2014, inculpatul Chiriac Tonea a pretins de la o altă persoană( denunţător în cauză) diferite foloase materiale constând în nerestituirea unui împrumut în suma de 8.000 lei şi remiterea unui autoturism marca Audi A6, lăsând să se înţeleagă că, prin sistemul relaţional pe care îl are în mediul judiciar, poate influenţa judecarea unui proces penal aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în sensul coruperii judecătorilor şi obţinerii unei soluţii favorabile acestuia din urmă.

În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului în vederea confiscării speciale asupra bunurilor mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 100.000 euro”, arată DNA.

În prezenta cauză, suspectului Necolaiciuc Mihai i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Citeşte şi: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, plasat sub control judiciar

 

DailyBusiness
Salarii regale la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Ce venituri au liderii în plină austeritate
Spynews
Cum prepari cea mai bună ruladă cu mere cu blat turnat. Un desert plin de savoare, super-ușor de făcut acasă
Bzi.ro
Situație halucinantă în cazul Caracal! Părinții Alexandrei Măceșanu cer eliberarea lui Gheorghe Dincă! Ce vor în schimb
Fanatik.ro
Ingredientul banal care desfundă țevile. Se folosește în toate gospodăriile
Capital.ro
Călin Georgescu a înfuriat acum toată planeta. A anunțat public în fața tuturor: Nu recunosc!
Playtech.ro
Trei cutremure într-o singură oră, în România! Pământul s-a mişcat în zone ciudate...
DailyBusiness
Produsul iubit din comunism revine în magazine! Prețul mic va câștiga inimile tuturor românilor
Adevarul
De ce plătesc românii printre cele mai mari taxe pe salarii, deși sunt cei mai săraci din UE și ce e de făcut: „Timpul s-a scurs demult”
wowbiz.ro
Ce spune Muzeul Național de Istorie a României, despre Coiful de la Agighiol, expus lângă flăcările care au mistuit Los Angeles în luna ianuarie! Avem lista tuturor locurilor din lume unde se află în prezent obiecte din Tezaurul României!
Spynews
Bianca Mitroi și Robert Braia de la Insula iubirii s-au împăcat? Cum au fost surprinși în aceeași locație / FOTO
Spynews
Actriţă celebră, moartă din cauza gripei. Avea 48 de ani și era mama a doi copii / FOTO
Evz.ro
Lucian Viziru, incident la întoarcerea în țară. A chemat Poliția
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când vor fi livrate pensiile pentru luna februarie. Poștașii vor distribui banii cu întârziere
Cancan.ro
BREAKING | Procurorii DIICOT, percheziții la reședința Ioanei Băsescu. Este vizată și ea într-un dosar controversat
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu a dat vestea cea mare: Eu în continuare merg pe turul doi!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
El e tânărul care a murit electrocutat acasă, când făcea grătar! Tiberiu avea doar 22 de ani: "Era voinicuț, era ascultător"
substantial.ro
Schimbările climatice amenință economia imobiliară din SUA cu pierderi de 1,47 trilioane de dolari
MediaFlux
LOVITURĂ pentru CĂLIN GEORGESCU! A fost deschis DOSAR PENAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pensionarii care primesc 1000 de lei la pensie. Cine sunt norocoșii