Mihai Neşu: „Fiţi alături de mine şi credeţi în minuni!” Cum decurge o zi din viaţa fostului fotbalist

Fundația Mihai Neșu construiește un centru de recuperare.
Romania TV
16 oct. 2020, 04:53
Mihai Neşu:

Mihai Neșu, prin intermediul Fundației pe care o conduce, luptă să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, lângă Oradea. Pentru a-l ajuta, poți trimite SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Vei dona lunar suma de 2 euro. Procedura e simplă. Cine vrea să ne susțină proiectul și să ajute copiii cu dizabilități care au nevoie zilnic de terapie, iar costurile ajung la niște sume foarte mari, pentru că sunt cele mai bune din lume, pot trimite un SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Firmele care au profit, sperăm că mai sunt în această perioadă, dacă e vreuna care crede în proiectul nostru și vrea să îl susțină, pot direcționa din impozitul pe profit către noi. Ar fi un lucru extraordinar. Terenul pe care l-am cumpărat pentru Centru a fost plătit aproape în totalitate din banii donați de firme

 
Mihai Neșu (37 de ani) ne îndeamnă să avem încredere în selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani), fostul său coleg de la FCSB.

Mirel Rădoi a fost criticat de o bună parte a oamenilor de fotbal. Motivele au fost diverse, unele justificate, altele mai puțin. Selecționerul are însă un suporter devotat în Mihai Neșu. Acesta îndeamnă toți fanii la încredere și răbdare. „M-am uitat ieri la meci, am rezistat până la final. Mai urmăresc fotbalul. Nu știu pe ce plan să îl pun, dar având în vedere că Mirel antrenează acolo, mă uit. Am fost foarte trist după meciul cu Islanda. Îmi pare rău pentru aceste 3 rezultate. Sper ca următoarele meciuri să revină la nivelul pe care l-au arătat cu Austria, atât în tur, cât și în retur. Nu poți spune că au jucat rău”, a declarat Mihăiță Neșu la „Digi Sport Special”.

 

„Eu mai lipsesc să zic ceva, în toată debandada asta. Mirel e o persoană la care țin foarte mult, mi-e foarte drag, a fost un exemplu pentru mine cât am jucat la Steaua. Un căpitan adevărat. El știe cel mai bine. Peste o săptămână, două, când se liniștește, e suficient de matur și de ambițios pentru a lua cea mai bună decizie. Eu sunt împotriva criticilor, vreau să văd doar părțile bune. Am văzut în viața mea, asta destul de scurtă, că e bine să vezi binele din jurul tău. Vreau să rămân un suporter al naționalei, al lui Mirel. Asta înseamnă suporter”, a spus Neșu.

Cum arată viața lui Mihăiță Neșu la aproape zece ani de când a rămas paralizat: „Scriu cu gura, de aceea am contracturi”

La 9 ani și jumătate după ce a rămas paralizat, fostul fundaș stânga al Stelei, al lui Utrecht și al naționalei României a dezvăluit cum a decurs progresul său, cu toate că medicii îi dădeau șanse foarte mici să se mai miște vreodată.

Acum, Neșu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.

Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus Mihai Neșu în exclusivitate la Digi Sport Special.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'