Mihai Poliţeanu, primele declarații după ce a câștigat alegerile la Primăria Ploiești: „Vreau să fiu liber de tot ce înseamnă reţele de corupţie politică”

Mihai Polițeanu, primarul ales al Municipiului Ploiești, a spus că nu l-a surprins foarte tare rezultatul alegerilor locale. El a mai explicat de ce a dorit să candideze independent.
Alina Costache
10 iun. 2024, 15:52
Mihai Poliţeanu, primele declarații după ce a câștigat alegerile la Primăria Ploiești:

Mihai Poliţeanu a mărturisit că își dorește să fie liber „de tot ce înseamnă reţele de corupţie politică”.

„Rezultatul în sine nu a fost neapărat o surpriză pentru că au existat măsurători, am făcut şi noi o măsurătoare, ştiam cât de corect am făcut măsurătoarea respectivă în martie 2024 şi ştiam că putem să învingem că, aşa cum spune şi sloganul, se poate. (…) Vreau realmente de fiu liber de tot ce înseamnă, unu, reţele de corupţie, şi vorbim aici de partidele mari care stăpânesc judeţul Prahova şi oraşul Ploieşti de 34 de ani. Aici vorbim de un cartel PSD-PNL care este format din două clanuri- clanul Cosma şi clanul Dumitrescu-Anastase. Într-un fel sau altul, aceste clanuri au condus Ploieştiul şi Prahova. Doresc să fiu independent de a aceste reţele de corupţie politică, care, am văzut în această campanie că sunt legate şi de clanuri interlope”, a declarat Mihai Poliţeanu după câștigarea alegerilor.

Citește și Cutremur pe scena politică, după alegeri. Marcel Ciolacu vorbește despre ruperea coaliției PSD – PNL: „Este un semnal puternic, vom vedea ce se va decide”

Mihai Polițeanu: „Obiectivul politic este ca PSD şi PNL să fie în opoziţie”

Mihai Polițeanu spune că vrea să rămână independent. Nu-l interesează colaborarea cu niciun partid.

„Inclusiv vreau să fiu independent şi de partide noi care sunt mai curate. Eu am avut o scurtă experienţă şi în USR şi am văzut şi acolo ce înseamnă legăturile politice care, de fapt, de multe ori contravin interesului public şi, ca atare, am făcut o promisiune publică că voi candida independent. Mă ţin de această promisiune publică. Chiar dacă ulterior echipa mea a făcut un partid local, echipa a făcut un partid local pentru că oamenii ne-au zis ‘ce vei face singur în faţa unui Consiliu Local ostil?’ şi atunci am luat decizia, OK, atunci hai să avem şi noi echipa reprezentată în Consiliul Local, dar, repet, sunt independent şi voi rămâne independent”, a declarat el.

Primarul Ploieștiului le-a mulțumit ploieștenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o prin votul lor.

În ceea ce priveşte noua configuraţie a Consiliului Local Ploieşti, Poliţeanu spune că obiectivul politic este ca PSD şi PNL să fie în opoziţie.

„Evident că voi fi discuţii şi evident îmi doresc o majoritate stabilă care să lucreze în interesul ploieştenilor şi cred că ploieştenii s-au săturat de 4 ani de scandal, de urlete, de ţipete, de decizii luate doar în interes de partid sau în interes propriu care intrau în contradicţie directă, frontală cu interesele Ploieştiului şi ale ploieştenilor. (…) Obiectivul politic pe care l-am enunţat în campanie- nu ştiu dacă este posibil având în vedere configuraţia politică a Consiliului Local- este acela de a trimite PSD şi PNL în opoziţie. Matematic, la rezultatele actuale, este un rezultat fezabil, dar trebuie să avem discuţii”,ş a adăugat primarul ales al Ploieştiului.

Citește și Ponta nu-l vede preşedinte pe Ciolacu. „Votul anti-PSD a funcţionat întotdeauna în turul doi. Dacă rămâne premier va dovedi că a învățat ceva”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mama Noei Argamani, fosta ostatică răpită de Hamas, a murit de cancer la câteva zile după eliberarea fiicei sale
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?